RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 18. januar 2014

Favoritter 2013 - del 1

Det er aldri for sent å dele noen favoritter fra leseåret 2013. Her er første post med favoritter fra 2013 fra meg. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du har lest noen av bøkene, er du enig eller uenig med meg? Eller kanskje du ble nysgjerrig på noen av bøkene etter å ha lest innlegget?


Grafiske romaner/tegneserieromaner


Blå er den varmeste fargen av Julie MarohFra nå av vil blå for alltid være den varmeste fargen. Den siste boken jeg fullførte i 2013 ble kanskje den aller beste leseropplevelsen for min del. Kjærlighet kan være smertefull, og det er ikke alltid enkelt å bli voksen. Du må velge det som er riktig for deg, uansett om det kanskje er upopulært blant dine nærmeste. Dette er en av de beste og råeste kjærlighetshistoriene jeg noen sinne har lest. Les den. Snart en måned har gått siden jeg leste boka, og den sitter i magen og hjertet mitt enda.
Boken har blitt filmatisert, og den vant Gullpalmen under filmfestivalen i Cannes 2013. Lommetørkler tror jeg er et godt råd til andre som vil se filmen. Jeg gråt bøtter og lass mot slutten av boka. Minuskel forlag har gitt ut boka på norsk.

Lou: Dagboksdager av Julien Neel


Lou er ei sjarmerende, søt og morsom jente. Moren hennes er ikke helt borte vekk hun heller. Hvis du noen gang har vært ung, eller kanskje er det akkurat nå, så tror jeg du som jeg vil falle pladask for denne kule jenta. Jeg har lest de to første bøkene om Lou i 2013, og snart skal jeg gå til anskaffelse av det tredje. Bøkene gis ut på norsk av Pantagruel forlag.
Jeg må legge til at jeg er ganske imponert over den franske forfatteren Julien Neel som på en helt overbevisende måte gir stemme til ei ung jente og hennes mor. Her er et lite innlegg jeg skrev om boken tidligere i år.

Baby's In Black av Arne BellstorfDet er aldri feil å lære noe av å lese fiksjon, men kanskje kan man egentlig ikke kalle dette fiksjon? For dette er faktisk den sanne historien til/om det femte medlemmet av Beatles; Stuart Sutcliff.  Baby's in Black kan leses som en kjærlighetshistorie, fakta eller begge deler. Det er en utrolig gripende historie, en jeg ganske sikkert aldri vil glemme. 

Beatles ble oppløst 13 år før jeg ble født, men musikken deres er som de fleste vet med oss i beste velgående enda. Det er nesten noe magisk med låtene, de blir aldri gamle. Les hele anmeldelsen min av denne boken ved å klikke her.


Castle Waiting, vol. 1 av Linda MedleyNoe av det jeg skammer meg mest over som bokblogger er at jeg aldri skrev en anmeldelse av Castle Waiting. Det er bare trist! Enhver som liker fantasy og eventyr burde lese denne boken. Her finner du en blanding av elementer fra kjente og kjære eventyr blandet med en sterk miks av feminisme. Fantastisk! Medley gir det kjente sitt eget preg, og det blir absolutt aldri kjedelig. Vær så snill å les denne, dette er en skjult skatt.  


Bot og bedring

2013 ble som dere ser et ganske fantastisk år for meg i denne kategorien. Jeg har lest så mye bra, og dessverre har jeg ikke skrevet spesielt mye om noen av disse bøkene. Derfor forsøker jeg å bøte på det med dette innlegget.

Jeg håper både de som har kjennskap til dette formatet og de som kanskje tror tegneserier bare er for barn tar en sjanse og forsøker noe nytt. Kanskje basert på min anbefaling? Nå håper jeg du har blitt fristet til å prøve noe nytt. Ha en herlig lørdag!
Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

3 kommentarer:

 1. Lou var en av tegneseriene/grafiske romanene jeg vurderte å kjøpe på fransk, de hadde mange nummer i en bokbutikk i Paris. Men jeg endte opp med en annen av dine favoritter; Le bleu est une couleur chaude :-)

  SvarSlett
 2. Det er alltid gøy å prøve seg på en ny sjanger. Jeg har ikke lest noen av disse bøkene, men leste Fallteknikk, og likte den veldig godt. http://tinesundal.blogspot.no/2013/10/fallteknikk-av-inga-h-stre-en-utfordring.html
  Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
 3. Tenkte jeg kanskje skulle sjekke ut den Lou en dag :) om jeg finner den på biblioteket.. :)
  Fin liste.. Ingen jeg har hørt om før faktisk xD masse nytt.. Me like.. Takk for tips

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.