RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 15. juni 2014

Norsk litteraturhistorie - En smakebit på søndagDenne helgen er for min del fylt med fotball, en sport folk gjerne gleder seg veldig over eller hater intenst. Det er fotballcup her i distriktet, som vi er med på(familien), og det er i tillegg VM på tv-skjermen. Noe lesning blir det tid til likevel, og hva passer vel bedre enn litt humor for å friske opp i "gammel" kunnskap.


For de av leserne som ikke er hjemmehørende i Norge er kanskje forfatternavnet Knut Nærum ukjent, men her i landet er han en kjent komiker, forfatter med mer. Denne boka må være perfekt for både elever på videregående og voksne som vil friske opp kunnskapen om norsk litteraturhistorie. Her er et utdrag som handler om den islandske høvdingen Egil Skallagrimson(Egils sagaog hans, i følge boken, mange gode replikker:

(...) det som gjør Egil så spesiell, er hans uforlignelige replikk. Det var han som hogde hodet av en kamerat, og som seinere, da han ble spurt om hva i alle dager det skulle være godt for, svarte: "Han stod lagelig til for hogg." Her går Egil Skallagrimson James Bond en høy gang. Vi tenker da på den Bond som sprenger Mr. Big med en oksygenpatron i Leve og la dø, og deretter kommenterer: "He always did have an inflated opinion of himself."

(...)Ved en annen anledning sagde han begge beina av faren sin, Skallagrim, rett under knærne. Da mora spurte hva han holdt på med, kom det syrlig fra Egil: "Det skal du bare ta lang fart og drite i."Vi skal nyte nok en varm og solfylt sommerdag på fotballbanen, hva skal du gjøre i dag?

Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1..Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

16 kommentarer:

 1. Det hørtes ut som en morsom måte å få frisket litt opp i litteraturhistorien på :-) Det er ikke så lenge siden jeg tok eksamen i faget, men oppfriskning liker vi :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Hehe, litt av en smakebit Mari- jeg lo godt av den siste der… Ha en fin søndag::)

  SvarSlett
 3. Tänk om litteraturhistoria hade varit så kul när jag gick i skolan :)

  SvarSlett
 4. Knut Nærum er jo vittig, og det viser absolutt smakebiten! Takk for den :D

  SvarSlett
 5. Festelige smakebiter :) Her i huset er det ikke mye fotball på agendaen, helst så lite som mulig, men kos dere :)

  SvarSlett
 6. Fotbollen kan vara för min del. Den där Knut känner jag inte till :). Ha en fin söndag.

  SvarSlett
 7. Nærum er festlig! Og fotball er det mye av i familien her. En gjeng trøtte folk som forbereder seg på navnedagsfest i dag! England - Italia måtte mange få med seg.

  SvarSlett
 8. Ja, det var ju en personlig version av historian:-) Här är vädret lite si och så, och vi ska iväg och uträtta ärenden tror jag.

  SvarSlett
 9. Den boken har jag läst. Riktigt rolig. :)

  SvarSlett
 10. Han Knut Nærum kan få sagt det:) lest en god del bøker av ham. Mangler å få lest Busemannen:)

  SvarSlett
 11. Har som du säger aldrig hört talas om Naerum. Kan väldigt lite om norsk litteraturhistoria... :)

  SvarSlett
 12. Mari: denne boken er sykt morsom! Denne husker jeg at jeg lo godt flere ganger :) Kos deg med med boken og fotball-VM som jeg også ser på :)

  SvarSlett
 13. Jeg har ikke fått laget innlegg denne søndagen. fotball her og. Husets 7 åring har hatt 11 kamper i helgen og det har blitt lange varme dager

  SvarSlett
 14. Gikk ut av videregående for et år siden, men jeg skal jo inn i læreryrket om noen år. Så da er det kanskje lik så greit at jeg frisker opp kunnskapen før den tid. Riktignok skal jeg ikke bli lærer i norsk da, haha :)

  - Siri

  SvarSlett
 15. Känner inte heller till Naerum, så extra roligt med en smakbit. Ha en fin söndagskväll! :)

  SvarSlett
 16. Jeg liker Nærum, som alle andre over her synes jeg han er fantastisk morsom. En litteraturhistorie i hans underfundige penn er nok midt i blinken. Kanskje noe for pensumlistene?

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.