RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 23. august 2014

En smakebit på søndag - her er deres boktips

Forrige søndag spurte jeg om tips til litteratur som kunne dra meg ut av lesesumpen jeg har sunket ned i. Tusen takk for flotte tips alle sammen! Det er bare rett og rimelig at jeg deler alle de flotte tipsene jeg fikk  med dere i dag(linkene tar deg til bloggerens anmeldelse av boken).
Sju av bøkene som er foreslått under er allerede i bokhyllen min, alle ulest. Så det bør være en god mulighet for at dette skal gå over, ikke sant? I tillegg har jeg fått så mange spennende tips, både kjente, mindre kjente og helt ukjente titler for meg. Det er kun Den hemmelige hagen av forslagene som jeg har lest tidligere, det er en flott barnebokklassiker!

Her er deres forslag til bøker som kan dra en ut fra lesetørke:

Barsakh, Verdensredderne og De som ikke finnes av Simon Stranger - anbefalt av Astrid Terese.

Hjärta av jazz av Sara Lövestam, Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman og Sjukhuskatten Oscar(eng. Making the rounds with Oscar) av David Dosa - anbefalt av Bokskorpionen.

Den hemmelige hagen av Frances H. Burnett, Dagarna med farmor av Frèdèrique Deghelt, Et helt halvt år av Jojo Moyes, Sjalet fra Kashmir av Rosie Thomas, Jane Eyre av Charlotte Brontë - anbefalt av Mandelhjärta.

The Age of Miracles av Karen Thompson Walker, The Handmaid's Tale av Margaret Atwood, Omens av Kelley Armstrong og The Immortal Rules av Julie Kagawa - anbefalt av Helena.

Livet efter dig av Jojo Moyes - anbefalt av Ewa K.

Purity av Jackson Pearce, I dag er den siste dagen i resten av ditt liv av Ulli Lust, Popmusik rimmar på politik av Anna Charlotta Gunnarssons og Farmor og jeg av Anna Fiske - anbefalt av Marika.

The Lobster Kings av Alexi Zentner og The Bees av Laline Paull - anbefalt av monika.

Sharon Bolton, Christoffer Carlsson, Kaninhjärta av Christin Ljungqvist, Livet efter dig av Jojo Moyes og Christina Stiellis bøker. - anbefalt av Lotten.

Divergentserien til Veronica Roth og Four av samme forfatter - anbefalt av Lesehesten.

Unnskyld av Ida H. Høyer - anbefalt av Tine.

We Were Liars av E. Lockhart og Bare en time til av Sanne Mathiassen - anbefalt av Silje.

Second Chance Summer av Morgan Matson - anbefalt av Kaja.

Night School: Fracture av C.J. Daugerthy - anbefalt av anonym.

Bare livet av Alice Munro - anbefalt av Aina.


Min smakebit

Før jeg tar fatt på et av tipsene må jeg lese ferdig boken jeg har holdt på med en god stund nå; De usynlige av Roy Jacobsen. Livet på en øy kan være hardt, men forandring fra det gamle, det vante, det som alltid har vært sånn kan være vel så vanskelig.

Han står i styrhuset sammen med sin gamle skolekamerat, Paulus, som har hatt denne fredelige jobben i årtier, fast betalt for ikke å gjøre annet enn å gå i reint farvann mellom Bruket og øyene og ha landligge når han vil.

God søndag alle sammen!

Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

12 kommentarer:

 1. Det var en fantastisk fin liste med boktips. Jeg ser det er flere på den listen jeg må se nærmere på :-) Det er gøy å lese hva andre mener er bøker som kan vekke leselysten, ofte har de fleste rett også :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Så gøy med en sånn liste, kjekt å være med på den. Håper du får en fin søndag med alle smakebitene :)

  SvarSlett
 3. God natt og fin søndag MAri. Håper du har fått opp leselysta.:)

  SvarSlett
 4. Jeg sitter her og er umåtelig fornøyd med å ha kommet meg gjennom en periode med lesevegring- endelig! Nå har du vel kanskje nok tips allerede, men erfaringa mi, er at det kan være lurt å ta fram en av bøkene man har lest før- og da selvfølgelig ei av dem som har gitt aller mest leseglede!
  Håper det løsner for deg også ;o)

  SvarSlett
 5. Så fint med listan du ställt samman. Många goda tips där. Ha en fin söndag.

  SvarSlett
 6. Eg er spent på å lese kva du meiner om De usynlige. Eg begynte, men kom ikkje skikkeleg igang, og ettersom det var leseringsbok så sendte eg den videre. Tenkte at eg kan låne den på biblioteket seinare - men eg trur eg lar den vente ei stund. Ønskjer deg ein fin søndag :-)

  SvarSlett
 7. Tack för smakbit och boktips!

  SvarSlett
 8. Roligt att du listar alla tips du fick in. Tack för smakbiten och ha en fin söndagkväll :)

  SvarSlett
 9. Fin lista och många bra böcker där. Trevlig söndag

  SvarSlett
 10. Tack för alla delgivna bra boktips och för en jättetrevlig blogg! Ha det gott!

  SvarSlett
 11. Tack för smakbiten! :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.