RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 21. september 2014

Hola - En smakebit fra Espania!


Leselysten er tilbake! O' herlige ferie! Nå har jeg straks jafset i meg sju bøker de siste to ukene, de må være et tegn på at lesestørken har fått riktig næring.


Med meg i kofferten til Spania hadde jeg pakket med meg "Med beina i gitaren" av Sunniva Relling Berg, "Battle" av Maja Lunde og "Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg" Kjersti Annesdatter Skomsvold. De to første er ungdomsromaner, to av bøkene er forfatternes debuter, begge ungdomsbøkene er lest og nå er jeg godt over halvveis med Skomsvolds roman. Jeg ser faktisk visse likhetstrekk mellom ungdomsromanen til Relling Berg og romanen til Skomsvold, det må kommenteres.


Nok skravling fra meg, dere skal selvsagt få en smakebit fra boken jeg holder på med nå. Hovedpersonen er en eldre dame ved navn Mathea, hun har gått livet igjennom uten å egentlig sette noen avtrykk. Mathea er veldig engstelig, hun burde vært hos en psykolog for mange år siden og noen voksne burde kjempet for henne da hun var barn, for å dø uten at noen skal vite at hun faktisk har levd. Det er ganske tragisk, men Skomsvold skriver med humor, noe som passer meg perfekt. Jeg kan ta det tragiske på alvor, samtidig som om det går an å le av det hele slik at man holder det litt på avstand og de ikke blir altoppslukende trist. I smakebiten har Mathea fått for seg at det kanskje finnes en topp-ti-liste over de mest etterspurte personene hos Opplysningen, tenk om hun kunne skrevet seg inn i historien på det viset?

Helt frem til Dagsrevyen ringer jeg og spør etter nummeret mitt, med forskjellig stemme hver gang. Når jeg dør vil de ansatte i Opplysningen sørge og si: "Husker dere Mathea, hun som satte rekord i antall førsteplasser på topp-ti-lista, husker dere hvor bra virksomheten gikk den gangen, vi hadde til og med råd til en årlig firmafest."

Ønsker dere alle en strålende søndag! Jeg skal nyte et par dager til i solfylte Spania før vi vender nesa hjem mot nord.


Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

10 kommentarer:

 1. Å, det hørtes deilig ut å være i Spania. Jeg skal ikke klage for jeg var der i juli, men likevel :-)
  Jeg ble virkelig glad i Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg. Jeg leste den rett etter den var kommet ut, mens forfatteren fremdeles var ganske anonym. Den var så stille og fin og fikk meg både til å bli glad og trist :-)
  Ønsker deg en riktig fin dag, Mari!

  SvarSlett
 2. Hei! Jeg hadde nok omtrent samme opplevelse av boka som Astrid Terese. Fin og trist og morsom og tankevekkende... Takk for påminnelsen og nyt siste rest av ferie :o)

  SvarSlett
 3. Så bra at lesetørken er over, det hjelper med litt ferie det er helt sikkert. Jeg leste denne i 2009 og var ikke helt "der" for jeg likte den ikke så godt. Tror jeg skal prøve igjen, for jeg innbiller meg at jeg har utviklet meg som leser på de årene :) Kos deg i varmen!

  SvarSlett
 4. Så godt med en liten ferie! Denne boka har jeg lest, og vi har tatt den opp i boksirkelen vår. Syns den var utrolig til ettertanke om ensomhet, alderdom, det å være annerledes og mye mer. En god bok!

  SvarSlett
 5. Spanien låtar underbart, njut ordentlig

  SvarSlett
 6. Ledighet är så skönt. Ha det fint!

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 8. Tack för smakbiten. Härligt att läslusten är tillbaka!

  SvarSlett
 9. Artig smakebit - den gav meirsmak. Prøvde meg på Monstermenneske, men eg gav meg. Og eg forstår at leselysta er tilbake :-)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.