RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 16. november 2014

Orphan train - En smakebit på søndag


Velkommen til nok en sosial-blogg-søndag som er nesten midt i november! Tenk om ikke mange ukene er vi inne i advendtstiden. Julen nærmer seg, nissen gjør seg klar, pakker sleden full av gaver.


Jeg er på Orphan Train, ja, denne søndagen også. Ikke fordi jeg sliter med at boken ikke fenger, nei det er rett og slett fordi det tar lenger tid å lytte til lydbøker enn det å lese på papir eller lesebrett. Boken gir meg assosiasjoner til Kate Mortons fortellinger. Romanen er gitt ut med voksne som målgruppe, tror jeg, men på samme tid føler jeg at dette er en YA(ungdomsroman) - med andre ord en historie som kan leses av de fleste. Her er det tragiske og varme øyeblikk om hverandre:

When Vivian describes how it felt to be at the mercy of strangers, Molly nods. She knows full well what it’s like to tamp down your natural inclinations, to force a smile when you feel numb. After a while you don’t know what your own needs are anymore. You’re grateful for the slightest hint of kindness, and then, as you get older, suspicious. Why would anyone do anything for you without expecting something in return?

Hva var The Orphan Train? Har du lest eller lært om det tidligere kanskje?
Jeg anbefaler deg å se denne korte filmsnutten med bakgrunnsinformasjon:Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?

Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.
Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

18 kommentarer:

 1. Tittade på klippet och skriver upp boken :) Ännu en historisk händelse jag inte ens visste om att den hade hänt...

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er vi to, dette var helt ny historielærdom for meg.

   Slett
 2. Må si som Helena, dette har jeg aldri hørt om før. Tenk at de holdt på med dette toget i over 70 år, det er jo skrekkelig. Takk for at du la ut filmsnutten, den sa mye på kort tid. Ha en super søndag Mari!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er forferdelig, jeg er enig. På samme tid tenker jeg hvilke reelle alternativer hadde de egentlig for fosterhjem på den tiden? Kunne de valgt andre løsninger? Utrolig vanskelig sak. Over 250 000 barn ble med på toget i løpet av disse årene, og jeg vil tro det fortsatt var mange foreldreløse igjen i barnehjemmene i NY også.

   Slett
 3. Känner inte till boken sedan tidigare, men jag tror att jag ska läsa den framöver. Tack för ännu en fin smakbit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vil si boken er lærrik for de av oss som ikke har hørt om Orphan Train tidligere.

   Slett
 4. Gripande filmsnutt. Okänd händelse för mig, skulle väldigt gärna nu vilja läsa boken - så tack för smakebiten och delningen av filmen. Ha en fin söndag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, håper du har hatt en god søndag, Åsa :)

   Slett
 5. Flott smakebit! Jeg selv gleder meg som en liten unge til advent! :D

  SvarSlett
 6. Jeg har hørt om dette, men da jeg så filmsnutten rant tårene. For noen skjebner mange av disse barna hadde! Og det som gjør det ekstra trist er at mange barn opplever det samme i vår tid, på grunn av krig og nød. VI vet ikke hvor godt vi har det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og det ser ut til at noen ikke engang tar seg bryet med å ofre det en tanke, dessverre :( Så lenge vi har det bra selv behøver vi ikke å bry oss med andre, en usolidarisk tankegang som gjør meg veldig provosert.

   Slett
 7. Obehaglig känsla, det där. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 8. Det var en virkelig sterk film Det er så mye vi ikke vet om her i verden! :-) Ønsker deg en fin søndag, Mari!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det virkelig, så mye historie vi sikkert aldri engang får høre om. Tusen takk for det det, jeg håper du har hatt en flott søndag :)

   Slett
 9. Tack för smakbiten. Tänk att ha en sådan inställning till livet så tidigt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er trist, og sikkert en følelse mange barn og unge som vokser opp i utrygge forhold kan kjenne seg igjen i, dessverre.

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.