RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 21. desember 2014

Jul, Rainbow Rowell og "En smakebit på søndag"

Jeg har lest min aller første historie av Rainbow Rowell, min første tanke etter endt historie: MÅ HA MER!For en liten stund siden kjøpte jeg meg en bok fylt med julenoveller skrevet av kjente ungdomsbokforfattere, bokens redaktør er ingen ringere enn Stephanie Perkins(kjent for blant annet Anna and the French Kiss). Meningen med historiene er nok å få leseren i rett stemning før, eller i, julen. Den første historien klarte virkelig å bringe frem godfølelsen i meg, rett og slett en bok som er satt sammen for å gjøre deg glad. Rainbow Rowells novelle fikk tårene frem hos en sippete romantiker som meg - glade julesnufs!Her er et par smakebiter:


“You're a kaleidoscope, you change every time I look away."

Mags felt it when Noel walked in. (He came in through the back door, and a bunch of cold air came in with him.)


Er du klar til julen?
Vi er ikke helt ferdige med gaveinnkjøpene enda. Av en eller annen grunn så har jeg ingen problemer med de siste handleturene før jul. Jeg liker å gå sakte på kjøpesenteret for å finne de siste tingene, mens andre stakkars fyker forbi i heseblesende fart og stresser. Faktisk så tror jeg enkelte stresser nok til å fylle stresskvoten for seg selv og ti andre, det misunner jeg ingen. Det er muligens litt ondskapsfullt av meg å la egne skuldre senkes ved å observere andres stress? Men hvorfor må vi egentlig stresse sånn, det er tiden sammen som er viktig, ikke gavene. Her er en artikkel jeg vil anbefale deg å lese, kanskje vil den sette ting litt i perspektiv i "førjulsstria". sorg, litteratur og medmenneskelighet er stikkord jeg vil fremheve.

En ting er sikkert, det blir jul enten man gjør det på den ene eller den andre måte. GLEDELIG JUL ALLE SAMMEN! Smakebitene tar en kort juleferie, men er tilbake i januar.

Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.
 Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.
16 kommentarer:

 1. Vi har jammen smakebit fra den samme boken idag, om enn forskjellige noveller :) Jeg likte også den første veldig godt. God 4. søndag i advent og vel fortjent juleferie :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det mått jeg kommentere på din blogg også he he. Jeg håper resten av fortellingene er like sjarmerende :) Tusen takk for det.

   Slett
 2. Det enda som återstår inför julen är att handla maten, det ska vi göra i dag. Sedan ska vi bara njuta :) Hoppas din jul blir härlig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres ut som dere har tid til å la julefreden senke seg, Monika. Det er godt. Tusen takk!

   Slett
 3. Høres ut som en fin bok dette og noterer meg den så kanskje jeg kan lese den før jul til neste år. Det blir jul uansett om man blir ferdig med alle gjøremål eller ikke, så her er det ingen stress. Ønsker deg og dine en fin jul, Mari :-)

  SvarSlett
 4. Nu ska jag sätta igång med baket men givetvis fattas det något, så jag måste till affären.
  Ha en God Jul.
  Mia

  SvarSlett
 5. Roliga citat! Jag blir nyfiken. God jul!

  SvarSlett
 6. Tack för smkbiten, den här är jag lite nyfiken på.
  Vi har en hel del kvar innan jul, men det brukar vi ha och jag har en känsla av att vi inte ligger värre till än vanligt. I dag ska vi handla julmaten och så tänkte jag slå in klappar så jag får en överblick över vad som saknas.

  SvarSlett
 7. Tack för din smakbit. Jag har lagom mycket julstök kvar och njuter av det som finns att göra. Ha en fin jul- och nyårshelg!

  SvarSlett
 8. Høres ut som en koselig bok! Det er ikke den type bok jeg vanligvis leser, men av og til må man jo prøve noe nytt. :)
  God jul!

  SvarSlett
 9. Det er så godt å høre at noen har roen mot slutten av julestria. Jeg pleier også alltid å måtte en liten tur bortom senteret rett før julaften, og blir like overrasket over at det faktisk ikke var så farlig. God jul Mari, håper du får en fin julefeiring :)

  SvarSlett
 10. Takk for (jule)smakebitene! Her i hus er alle julegaven i kjøpt inn og juleroen kan senke seg ned. Den boken du gav smakebit på har jeg sett poppe opp på instagram, på de brukerne jeg følger som er bokglade. :) Synes det er en fin tittel på boken! God jul og godt nyttår!

  SvarSlett
 11. Verkar vara en mysig bok, tack för smakebitarna. Önskar dig en en god jul o gott nytt år!

  SvarSlett
 12. Ingen stress her i gården. Jeg skal steke noen medisterkaker i dag og et par brett med veganske småkaker, da min hjemkomne sønn er veganer.. kanskje ta opp juletreet, og lese og kikke på blogger.. innimellom. Skjønner ikke poenget med å stresse i siste liten.. Takk for at du la inn innlegget, og en riktig god jul til deg og dine Mari.:)

  SvarSlett
 13. Här är det lugnt, gör det enkelt till jul och stressar inte. Tack för fint inlägg och smakbitarna. Önskar dig en riktigt skön jul och gott nytt år! :)

  SvarSlett
 14. Tack för smakbiten och ha en fortsatt trevlig fjärde advent :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.