RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 17. januar 2015

Kaoshjerte - En smakebit på søndag


Jeg er godt i gang med enda en av bøkene som bokbloggere flest koste seg med i 2014. Kaoshjerte av forfatter og tidligere(?) bokblogger Lise Grimnes er på langlisten til Bokbloggerprisen 2014.
Jeg innrømmer det glatt, denne boken har jeg gledet meg sånn til å lese. På samme tid har jeg vært litt redd for å lese Kaoshjertet. Lise Grimnes er kanskje ikke en blogger jeg direkte kjenner, men jeg kjenner godt til Lise. Vi har snakket sammen på et par bokbloggtreff, i tillegg var Lise i sommer så grei og ga meg sårt trengt online nødhjelp da jeg skulle sende avgårde en søknad. Nå er boken blant en av de best likte hos de norske bokbloggerene i 2014, og juryen har vært streng på dette med habilitet - siden jeg ikke leste eller nominerte boken i 2014 føler jeg virkelig tiden er inne for det nå.

Så langt tenker jeg min bekymring har vært grunnløs, Grimnes jobber med å formidle fortellinger muntlig og det er et yrke som nok har hatt positiv innvirkning på skrivingen. Teksten flyter veldig godt, og det har så langt ikke vært kjedelig et sekund.

Her er et par smakebiter:

Jeg pustet dypt. Fulgte månestien innover. Det var kaldere inne enn ute. Jeg så noen skygger, og plutselig sto en mørk skikkelse foran meg. Jeg snudde og beinfløy ut på tunet. Sugde til meg lyset fra månen. Så mot det lille huset igjen. Døra sto åpen, som en port inn i det ukjente.
Pustet inn natta - fikk en kvalmende lyst til å være ute - til å bade i den lufta, frisk fjelluft som jeg egentlig ikke vet hva er. Jeg lente meg ut gjennom vinduet, og da var det en lukt. Det var en lukt jeg likte; sterk og full av jord. Først hang den foran meg. Så fløt den inn i meg, tok tak helt innerst i kroppen. Lokket og dro.

Nyt søndagen, les en bok, gi bort en klem! Så snakkes vi :)

Forresten har du fått med deg at jeg har blogget om to bøker denne uken(The Unfinished Life of Addison Stone og det skulle vere sol, vi skulle reise til Lódz) Ikke verst, for det er nemlig en stund siden sist. 


Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.24 kommentarer:

 1. Ja, Mari- denne ser jeg også frem til å lese :) Har enda ikke fått det til, så det er fint at den er på langlista, fordi det gir drahjelp i min altfor store ventebunke..

  SvarSlett
  Svar
  1. Bokbloggerprisen gjør det enkelt å sortere deler av store ventebunker, men bare deler ;)

   Slett
 2. Jeg har lest Kaoshjerte og du har mye å se frem til! :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nesten ferdig nå, det er en sånn type bok man nesten må gå med nesa i frem til siste side er lest :)

   Slett
 3. Høres ut som en spennende bok. Jeg er ikke så flink til å lese norske bøker, men kanskje jeg skal lese denne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjør det, husker jeg ikke feil så liker du vel fantasy? :) Her er det norske huldereventyr/myter som brukes på spennende vis.

   Slett
 4. Så fint at du har anledning til å være mer aktiv på blogg-fronten. Og flotte smakebiter var det absolutt :) Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jeg så utrolig glad for, Anette. Det føles bra :D

   Slett
 5. Tack för smakebiten och trevlig söndag

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten! Vad skoj med en bok av en medbloggerska!

  SvarSlett
 7. Bra du er igang med bokomtaler igjen, klapp på skulderen :) Jeg vet du har en fin lesedag i dag, siden det er Kaoshjerte du leser. Jeg skal lese slutten på boken dere har fått smakebit fra i dag, før jeg skal på kaffeslaberas :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for skulderklappet, Tine, det føles bra :) Jeg koste meg med bok i går, mens lillesøster og mannen i huset så på tegnefilm. Kaffeslaberas hørtes veldig hyggelig ut, jeg håper det ble en riktig så fin søndag, Tine.

   Slett
 8. Kaoshjerte står på ventelista mi, så den gleder jeg meg til. Fint å kjenne at en er i gang igjen - det er forskjell på uker når det gjelder å legge ut omtaler. Kommende uke er jeg barnevakt på heltid, og får nok ikke lest og blogget så mye. Men det er helt greit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det virkelig, noen uker er tettpakket, andre mer rolige, heldigvis :) Kos deg med barnebarn denne uka!

   Slett
 9. Kos deg med Kaoshjerte Mari, den er så fin :) jeg har lest den, og jeg liker ikke så godt denne typen bøker, men Lise er en mester til å skrive, så jeg koste meg da jeg leste denne. Faktisk så leste jeg den på en terrasse på Madeira i november med bølgeskvulp som bakgrunnsmusikk, det ble en fin leseopplevelse :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje har du bare ikke lest bøkene som kan fenge deg i denne sjangeren tidligere, Gro? Vi har jo alle våre komfortsoner som vi helst holder oss til, men min erfaring er at bøkene for akkurat deg eller meg finnes i alle sjangere :) Godt du hygget deg med Kaoshjertet, det hørtes virkelig ut som en idyllisk kveld!

   Slett
 10. Svar
  1. Det er det virkelig, elsker at forfatteren har skrevet en spennende ungdomsroman ut av myter om huldra :)

   Slett
 11. Tack för smakbiten. Har inte hört talas om denna bok tidigare.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok ikke så rart, det er en norsk ungdomsbok og jeg tror ikke den er oversatt til svensk, ihvertfall ikke enda :)

   Slett
 12. Marie, Madde og Lotten: Håper dere hadde en skjønn søndag :)

  SvarSlett
 13. Titeln låter bekant. Det kanske har varit smakbit från den i andra bloggar tidigare. :) Fina smakbitar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har du nok garantert, mange har nok lest den i og med at boken er på listen over nominerte til Bokbloggerprisen 2014.

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.