RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

torsdag 3. desember 2015

Ønskeliste julen 2015 - de norske

I 2015 har det blitt gitt ut mange norske ungdomsromaner. Så langt har jeg lest 12 av dem, men enda er det mange igjen. Hva er vel bedre enn å føre opp noen av de jeg ikke har lest, men som jeg gjerne vil lese på årets ønskeliste?
Vanessa Svartmo av Andrea Bræin Hovig

Hvorfor?
Fordi Lena på bloggen Les mye ofte har rett(eller kanskje at vi har litt lik smak av og til, antar Lena setter pris på å ha rett ;) ), og på sin blogg skriver hun følgende om denne boka:

Jeg hadde heller ikke tenkt å skrive om boka, men etter å ha gått i nesten en uke og tenkt på hvor f-a-n-t-a-s-t-i-s-k bra Vanessa Svartmo faktisk er, så har jeg simpelthen ikke annet valg enn å fortelle om boka.

Resten av innlegget til Lena kan du lese her.


Jeg har nettopp hatt en åpenbaring: Jeg er nederst. På planeten. Når det kommer til lykke. Jeg gjentar: Jeg er kloden Tellus’ mest ulykkelige menneske. Banna bein.

Vanessa Svartmo bor med moren sin i Oslo. Hun har nettopp innsett at hun er helt nederst på planeten. Hva lykke angår. Moren hennes drikker og ligger på sofaen, faren er fraværende, og på vennefronten er det mildt sagt skralt. Grandios selverkjennelse, med andre ord. Men nå skal Vanessa Svartmo FAKTA FAEN bli ny!

Idet hun treffer rikmannsgutten Gabriel, går startskuddet for en ny epoke i Vanessas liv. Vi følger henne fra isolasjonen og inn i det fellesskapet som oppstår i gruppemøtene hos skolens batikk- og tova ull-kledde sosiallærer Brit Jørstad Moen, a.k.a. BJM.

Bouvetøya 2052 av Lars Mæhle

Hvorfor?
Norsk klimapolitisk ungdomsthriller? Ja, takk! Tidligere har jeg lest Mæhles Fuck off I love you, den ga meg lyst på mer fra Mæhles penn.


Året er 2052. Startskotet går for tidenes heftigaste nett-reality, ein klimakonkurranse på isolerte Bouvetøya i Sørishavet.

Ein ungdom frå kvar verdsdel, kvar med sine unike eigenskapar, skal knive om enorme pengesummar. Dei skal vere offline i tre dagar, mens resten av verda kan følgje dei gjennom liveoverføringar. Men er Bouvetøya 2052 verkeleg ein sjanse til å endre planetens framtid? Mot sin vilje blir den norske aktivisten Roland vikla inn i eit spel på liv og død.

Det er heldigvis ingen som trenger meg av Liv Marit Weberg

Hvorfor?
Første bok, Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til(les mitt innlegg om boken), om Webergs navnløse hovedperson var en av mine favoritter i fjor. Jeg nominerte den faktisk til Bokbloggerprisen, så selvfølgelig ser jeg frem til oppfølgeren.


«Jeg lever i beste velgående. Dessverre. Jeg bare lever og lever og lever»

Det begynner bra, men snart innser jeg-personen i «Det er heldigvis ingen som trenger meg» at det skal mer til enn en kjæreste for å bli et vellykket menneske.

Nå skal hun prøve alt. Hun bestemmer seg for å knekke koden til det sosiale spillet alle snakker om.
Fra nå av skal hun være akkurat som alle andre.

Fordi jeg elsker deg av Helene Uri

Hvorfor?
NUBB- og bloggkollega(og BOKVENN!) Silje sier at denne boken både er medrivende og god, da er jeg ganske så sikker på at denne må på min ønskeliste. Jeg har lest litt i Uris bok Språkmagi, ellers har jeg ingen kjennskap til forfatterens andre romaner(annet enn hva jeg har lest om dem). Eller vent, nå tuller jeg jo! Jeg har jo lest Din vakre jævel, den er skrevet av Helene Uri og Arne Svingen, den likte jeg jo godt - bare les her.Snart var området rundt øyet som det alltid hadde vært. Den smale røde stripen på kinnet bleknet og forsvant til slutt helt. Huden på overarmene og håndleddene ble like hvit og glatt som før.

Fredrik har verdens største smil. Han er verdensvant, han vet alltid hva han skal si. Alle som treffer ham, blir betatt. Og nå er han blitt kjæresten til Elin. Tenk at det skulle skje! At hun skulle bli som hovedpersonen i en romantisk film. For det er virkelig slik det føles. Helt til tekstmeldingene fra Bjørn begynner å tikke inn. Og helt til det verst tenkelige skjer.

Veslemøy av Vantina Nina Andreassen

Hvorfor?
Fordi jeg liker jenter som tenker selv, og fordi jeg liker tegneserier!


Veslemøy nekter å bli en apatisk samfunnsmaskin. Fremfor å sove seg gjennom livet, stiller hun kritiske spørsmål som engasjerer og utfordrer.Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

og hun står bak den prisbelønnende nettsiden Sikring av barn i bil.

6 kommentarer:

 1. Ønsker meg også Liv Marit Weberg sin bok. Likte veldig godt den hun skrev i fjor.. Men ettersom jeg ikke er på gavefot med noen i år, blir det nok til å låne den på biblioteket en dag :)

  Veslemøy har jeg reservert på biblioteket.. Så den ser jeg frem til.

  Den klimathrilleren har jeg aldri hørt om før. Sett tittelen nevnt på noen blogger, men aldri sjekket hva den handler om.. Må innrømme jeg ble litt nysgjerrig nå :)
  Spennende om du får noen av disse under juletreet ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror nok jeg må skaffe meg bøker fra ønskelisten selv, merkelig hvordan alle rundt meg mener at jeg har nok bøker. De skjønner jo ingenting ;) ;)

   Slett
 2. Fin ønskeliste! Jeg har lest Bouvetøya og likte den godt, men ikke mer enn det. Den er veldig spennende, men fort glemt. Vanessa Svartmo har jeg bestilt på biblioteket etter Lena sin lovprising og jeg så at Nina hev seg på også. Liv Marit Weberg sin bok må jeg også få med meg. Jeg fikk et gavekort på ebok til bursdagen, så mulig det blir den. Ellers er jeg jo i den heldige posisjon at jeg kan kjøpe inn mange av de bøkene jeg ønsker meg til skolebiblioteket;-) På ønskelisten har jeg kun satt opp engelske bøker. Mamma kjøper alltid en bok til meg, og siden hun helst handler i den fysiske bokhandelen håper jeg på en overraskelse, det er jo det gøyeste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror nok jeg prioriterer akkurat som du nevner her, Weberg og Hovig først. Du er heldig, Silje, det høres jo ut som drømmeoppgaven ;) Eller kanskje er det fryktelig vanskelig, for man må sikkert ta noen valg. Jeg håper du får en overraskelse av din mor som gir gode opplevelser i julen, Silje :)

   Slett
 3. Her var det mange gode tips til bøker å lese! Tusen takk!

  SvarSlett
 4. Ser ut som en fin ønskeliste. Bouvetøya likte jeg godt :) Weberg har jeg bestilt på eBokBib så den får jeg lest i år. Spent på den tredje tittelen :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.