RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 21. august 2016

Sommeren er på hell - En smakebit på søndag

Endelig er smakebitene tilbake, en uke forsinket. Første del av august har det skjedd mye, og for min del var det viktig at skolestart og studiestart kom i første rekke.Hva har dere lest i sommer? Har det blitt en lang murstein eller flere kortere bøker? Hvilken bok ga deg den beste leseropplevelsen i sommer?

Selv føler jeg det er vanskelig å velge. Jeg har to favoritter, og det er Me and Mine: A Memoir of an Irish Immigrant Family av Anna May Mangan og Committed: A Skeptic Makes Peace with Marriage av Elizabeth Gilbert- Begge lyttet jeg til på lydbok, begge bøkene er sakprosa. Det er kanskje ikke helt i tråd med stilen på bloggen, men jeg slår til og leser litt annet enn fantasy og ungdomsromaner en gang i blant. Elizabeth Gilbert forelsket jeg meg helt i underveis i Eat, Pray, Love, det er noe ekstra magisk når forfatteren selv leser sin egen tekst. I Committed har teksten en helt annen vri, det er forfatterens personlig forsoning med eksteskap som instuttisjon, både fra et helt personlig og historisk, subjektivt utvalgt, perspektiv. Kanskje kan det kalles et essay? Anna May Mangans historie om foreldrenes søsken, som alle immigrerte til England var rørende, humoristisk og utrolig aktuell tiltross for at dette var på 1950-tallet - en bok jeg anbefaler på det varmeste. Jeg har inntrykk av at den ikke er spesielt kjent her i landet. Les mer om boken her.

I går og i dag prøver jeg å fikse et blomsterbed i hagen, og da lytter jeg til Burial Rites av Hannah Kent(boken finnes på norsk). En historie om en islandsk kvinne som venter på å bli henrettet. Er hun skyldig eller ikke? Hva hendte egentlig? Og hva bestemmer hvem vi er? Her er en smakebit:

“It’s not fair. People claim to know you through the things you’ve done, and not by sitting down and listening to you speak for yourself.

Så langt liker jeg boken, det eneste som irriterer meg bittelitt er jeg har litt problemer med er oppleserens uttalelse av de islandske navnene, oppleseren er skotsk, så da blir det litt så der.

Nyt søndagen, snart er høsten her.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger.

9 kommentarer:

 1. Ulysses av James Joyce var nog bästa bok jag läst i sommar, trevlig söndag!

  SvarSlett
 2. Har läst många bra böcker nu i sommar, både tegelstenar och lite kortare böcker. En av sommarens favoriter blev Himlen börjar här av Jandy Nelson.

  SvarSlett
 3. Jag har tyvärr inte läst så mycket, men några böcker blev det. Eat, Pray and love är så hila bra.

  SvarSlett
 4. Jag har läst väldigt mycket bra nu i sommar. Inte så mycket tegelstenar dock, utan mest böcker av medellängd. Bland höjdpunkterna har Irakisk Kristus av Hassan Blasim; Bad Feminist av Roxane Gay och The Coldest Girl in Coldtown av Holly Black funnits.

  SvarSlett
 5. Jag har läst och lyssnat på många bra böcker nu under sommaren. Bland annat Vi av Kim Thúy och Hustrun av Meg Wolitzer. Hannah Kents bok tyckte jag var väldigt väldigt bra. Hoppas att hon kommer med nytt snart. Tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 6. tack för smakebiten. har läst en del bra böcker i sommar. ingen utav de planerade utan mera slupartat. Gånglåt av Elin Olofsson tyckte jag mestadels väldigt bra om liksom I det yttersta av Vktoria Myrén

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten - boken har jag hört talas om och är nyfiken på!
  Välkommen tillbaka efter sommaruppehållet och tack för att du orkar starta utmaningen igen :)

  SvarSlett
 8. Så kjekt å se at du også likte Eat, prey, love. Jeg digget den boken, men flere har sagt at de ikke likte den. Gøy å se at smakebitene er på plass igjen. Jeg har ikke vært med på en stund, ble litt lei av de korte "takk for smakebiten" kommentarene, men nå er det så stille på kommentar-fronten at jeg tror sannelig jeg skal hive meg med neste søndag :)
  I går hørte jeg ferdig Syttitallet mens jeg malte balkongen, er stolt av meg selv for å ikke ha bedt mannen gjøre det, og jobben gikk jo som en lek med bok på øret. Ha en fin uke Mari!

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten - har hört mycket bra om den boken. Jag fick en massa böcker lästa och är väldigt nöjd :-)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.