RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 9. oktober 2016

Med på leken - En smakebit på søndag

Voldtekt er et viktig og dessverre stadig like aktuelt. Den nye, norske ungdomsromanen Med på leken av Kristin og Pia Von Hirsch handler om hva et seksuelt overgrep kan gjøre med et menneske.Jeg kan ikke huske å ha lest noen norsk ungdomsroman om temaet, selv om det helt sikkert finnes flere, men den amerikanske ungdomsromanen Speak av Laurie Halse Anderson minnes jeg som en bok med noe av det samme teamet som satt lenge i kroppen. Jeg håper det er tilfelle også for denne norske romanen.

Her er en smakebit:Merk at sidetallet ikke stemmer overens med virkeligheten, det gjelder i e-boken hvor jeg har forstørret opp skriften en del mtp. smakebiten og synlighet. Jeg tror papirutgaven er på ca. 450 sider.

Siden jeg nå leser om et så viktig tema vil jeg spørre deg/dere om hvilken bok(bøker) som du mener er blant de viktigste du har lest?

Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

11 kommentarer:

 1. ett allvarligt och viktigt ämne du tar upp.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og viktige ting bør både skrives og snakkes om :)

   Slett
 2. Takk fordi du også leser og deler viktige bøker, Mari. Jeg har lest mange viktige bøker, men hva er blant de viktigste jeg har lest? Spørs på konteksten, tenker jeg. Den du leser nå må jeg i alle fall lese og kanskje kjøpe inn til min avdeling. (rart å skrive min.) The Second Sex av Simone de Beauvoir var en viktig bok for meg for å trekke frem en.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er tillatt å nevne så mange du vil, og i ulike kontekster :) The Second Sex har jeg ikke lest, men det er helt sikkert en viktig feministisk bok som jeg BØR få med meg.

   Slett
 3. väldigt aktuellt ämne som diskuteras mycket i olika fora. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. Tack för tipset om den boken. Jag har också läst en bok på liknande tema, om kvinnors utsatthet, som är en gaturapport om prostitution; kvinnorna som utnyttjas, männen som utnyttjar, våldet, missbruket, den psykiska ohälsan. Jag visste inte att Amnesty förra hösten beslutade att de anser att prostitution bör vara lagligt. Jag trodde verkligen inte mina ögon när jag läste det.

  Jag har en bok på gång på samma tema som din, nämligen Katarina Wennstams bok Flickan och skammen.

  SvarSlett
 5. Ett viktigt ämne! Det är så bra att det faktiskt börjar att talas om och att det väcker diskussioner.

  SvarSlett
 6. Det er et viktig emne, men vanskelig å lese om. Jeg er nok ikke særlig flink til å plukke opp den type bøker, selv om jeg leser dem innimellom. Det er en bok som heter Vannliljen av Hanna Dahl som handler om misbruk av barn. Den er den som sitter sterkest igjen hos meg selv om det er mange år siden jeg leste den.
  Ha en fin søndag, Mari!

  SvarSlett
 7. Det er viktig at folk tar opp slike alvorlige temaer også. Jeg prøver å lese om slike sterke temaer men er ikke så flink til det. Siden jeg ikke akkurat er en sterk person på den måten. Men dette høres ut som en bok jeg burde prøve å lese en gang:-)

  SvarSlett
 8. I fjor kom det jo flere norske ungdomsbøker med innslag av voldtekt, men så vidt jeg husker bare en som brukte offerets synsvinkel: I morgen er alt mørkt, Marlens historie. Og serien beskriver jo en ekstremsituasjon, så det er ikke den typiske festvoldtekten. (Var det forresten noe fra offerets synsvinkel i "Skitten snø" også?) Jeg er uansett spent på å lese denne nye boka.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.