RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

lørdag 29. oktober 2016

We are the ants - En smakebit på søndag

Noen interesserer seg ikke en gang for tanken, andre tenker på det i blant og noen ofte. Er menneskene alene som sitt slag her i universet?Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.
Arthur C. Clarke
Shaun David Hutchinsons bok begynner med sitatet over, det ble skrevet av science fiction forfatteren Clarke. Det er et sitat som virkelig treffer noe i meg, og jeg kjenner på angsten i det hele. I We are the ants er vi tilsynelatende ikke alene. En ung gutt som har opplevd mye dramatisk og vondt har blitt valgt ut til å bestemme om menneskeheten er verdt å redde. Hvordan skal en stakkars gutt velge på vegne av så mange.

Jeg er veldig spent på boken, og har ikke lest så mye av den enda. En av tingene som tiltalte meg med boken var faktisk det faktum at hovedpersonen har en bestemor som han sakte, men sikkert, mister til Alzheimer. Dessverre vet jeg hvordan det er, og det var nok litt den gjenkjennelsen som gjorde meg nysgjerrig på hvordan det kan være en av faktorene som spiller inn på om verden er verdt å redde. Det er jeg spent på. Hvis det finnes andre der ute, hva ville de syntes om oss mennesker på jorden?

Ha en riktig flott søndag alle sammen!  


Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.
11 kommentarer:

 1. Jeg tror ikke på liv utenfor denne planeten, men leser meget gjerne om det :-) Jeg elsker alle mulighetene som dukker opp når du plasserer historien i en annen verden. Å ta med viktige ting som Alzheimer i en sånn bok synes jeg er tøft og har helt sikkert vært utfordrende for forfatteren. Men samtidig viktig å fortelle om til de ungdommene som lese boken.
  Ha en riktig fin søndag, Mari!

  SvarSlett
 2. Clarkes kommentar är verkligen tankeväckande!

  SvarSlett
 3. Tokgillar citatet! Och håller med.:)

  SvarSlett
 4. Den här boken står på min att-läsa-lista sedan länge :) verkligen sugen på den. Tack för påminnelsen!

  SvarSlett
 5. Denne så veldig god ut, tror jeg må lese den selv en gang. Takk for smakebiten, og god søndag :)

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten. Den här boken verkar intressant.

  SvarSlett
 7. Dette sitatet ble jeg sittende å gruble over. Fikk lyst til å lese, samt kjøpe inn denne til jobb.- Takk. Ha en superfin søndag.

  SvarSlett
 8. Bara titeln får mig att vilja läsa :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.