RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 13. november 2016

Sen søndag - En smakebit

Eksamenstiden er stressende, og i går var jeg borte, så smakebitene til midnatt ble dessverre ikke noe av. Beklager til dere som har ventet. Når det er sagt, det er fortsatt søndag.I dag holder jeg på med hjemmeeksamen, og jeg leser selvvalgt pensum. Akkurat nå er det den danske fantasyromanen Ravnenes hvisken av Malene Sølvsten som står for tur. Jeg undrer meg på hvor mye boken har til felles med Odinsbarn av Siri Pettersen, det er selvsagt sjangeren fantasy, det faktum at begge bøkene er skrevet av kvinnlige, nordiske forfattere og ravnene som får meg til å ville sammenligne. Tar dere utfordringen og leser en smakebit på dansk i dag?

“Jeg har glædet mig til at møde pigen, der tæskede byens største slagsbror, brændte sin plejefamilies hus ned og bor sammen med en dræberhund.” Han rullede dramatisk med øjnene.
Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle svare på hans talestrøm, der i øvrigt blev leveret på fladt københavnsk. Historien med Peter og battet var blevet en lokal legende, og en sølle brækket næse var i folkemunde blevet til en langvarig torturseance. Huset var brændt, korrekt, men det var ikke mig, der havde sat ild til det. Faktisk havde jeg reddet hele familien ud i tide, inklusive deres gamle hamster. Og Monster havde ikke dræbt nogen. Ikke mens han havde boet hos mig, i hvert fald. Troede jeg da.

Her i Norge er det i dag Farsdag, så gratulerer så mye til alle fedre der ute! Er det noen som markerer dagen på et vis? Hvis far i huset har alt han trenger så har UNICEF den perfekte farsdagsgaven, en gave som bidrar til at noen foreldre der ute kan beskytte barna sine mot poli og meslinger. Det er en gave jeg mener det er verdt å tipse både kjente og ukjente om.

God søndag! Gi en ekstra klem til en far nær deg i dag :)


Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.
4 kommentarer:

  1. visst kan jag läsa en bit på danska! håller ändå på med Mordet på Halland av Pia Juul

    SvarSlett
  2. Vi skal ikke ha eksamen før i mai, så den tenker jeg ikke så mye på. Men jeg har 10 litteraturbrev å levere i nordisk og det stresser meg litt. Jeg har fått veldig mye jobb nå før jul og kombinasjonen er krevende. Nå sendte jeg akkurat brev 3. Så jeg skal prøve å lage en liten disposisjon til Brev 4 før det blir sene natta :-) Jeg har kontor i vinterhagen (av glass) og ute er det helt mørkt, så det føles senere enn det er :-) Ha en fin søndagskveld, Mari!

    SvarSlett
  3. Tack för smakbitarna. Och tack för att du håller i smakbitarna fast du har mycket annat att göra!

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.