RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 10. desember 2016

Et lys er tent for fred - En smakebit på søndag

Så stemmer kanskje ikke overskriften min med rekkefølgen til adventsversene, men i går ble Nobels Fredspris utdelt i Norge.
Som de fleste sikkert har fått med seg gikk årets pris til Columbias president Juan Manuel Santos. Jeg fikk med meg mesteparten av begivenheten fra vår egen, trygge sofakrok. Selv om det fortsatt er mange utfordringer igjen for Columbia, har det altså blitt skrevet en fredsavtale etter over 50 år med krig. Det er ganske fantastisk, selv om det ikke betyr at alt alle problemer løses som ved et trylleslag. 

Det jeg spesielt bet meg merke i var hvor mye det ble vektlagt at årets pris er en pris for krigens ofte og at det har blitt brukt mye tid på å snakke med ofrene. Derfor kjøpte jeg meg i går memoarene til Clara Rojas, en kvinne som ble kidnappet av FARC, og som satt hele seks år i fangenskap. Denne boken skal dere få en smakebit av i dag: 


Tenkt så heldige vi er som ikke behøver å leve med en slik frykt blant oss. 
Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.
5 kommentarer:

 1. Fred! Det alla som lever i önskar allra mest - och andra inte förstår vikten av alls. TÄnk om vikten av fred kunde förmedlas så alla förstod! Men bok för bok, pris för pris -det fungerar förhoppningsvis det med :) Det får vi hoppas - och inte ge upp!
  Önskar dig en fin tredje advent!

  SvarSlett
 2. fred får vi aldrig i världen, förhoppningsvis i familjen.

  SvarSlett
 3. Det er helt ufattelig hva disse fangene gikk igjennom.
  Fred er et stort ord, og et stort ønske i en verden som består av alt annet. For meg er det forståelig nok Afghanistan jeg tenker på, men også Syria hvor liv ikke lenger betyr noe.
  Ha en fin og fredfylt tredje søndag i advent, Mari! <3

  SvarSlett
 4. Håper freden holder i Colombia, da den nok er skjør. Og at det blir fred i flere land i det kommende året. Ønsker deg en fin søndag, Mari!

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten. Verkar som en bok som verkligen kan skaka om. Viktig därför.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.