RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

søndag 14. mai 2017

Klart jenter kan - En smakebit på søndag


Eurovision slo meg visst aldeles ut, kanskje var det Portugals nydelige "vuggesang" som sørget for at jeg sov så lenge i dag. Akkurat nå leser jeg en tegneserie som virkelig har et flott budskap, nemlig det at prinsesser kan redde seg selv! Forfatteren Jeremy Whitley skriver innledningsvis at denne boken har han dedisert til moren sin som har lært ham at kvinner kan være helter, til tantene sine og til sin datter, for hennes skyld måtte han gjøre tegneserier bedre. Det skal også nevnes at tegningene er laget av Mia Goodwin. Tegneserien har vært nominert til både Eisner-prisen og Glyph-prisen i 2012, og den vant  Glyph-prisen i tre kategorier blant annet den for beste kvinnelig karakter.

Under har jeg satt sammen en liten collage, disse rutene er klippet sammen for å gi en kort innsikt i prinsessens personlighet og historiens moral. Kanskje blir det litt vel mye fortalt til tider, men jeg liker forfatterens hensikt veldig godt, så jeg tilgir ham for det. Kanskje kjenner du igjen den kvinnelige krigerkolleksjonen fra filmer, tegneserier eller TV-serier? Det er jo ofte i slike krigerkostymer de barmfagre og alltid lekre kvinnelige krigerne blir framstilt. Litt som i enkelte sportsgrener i virkeligheten. I sandvollyball var det for eksempel en stund slik at jenter måtte spille i meget korte shortser og hvorfor var det slik? Det hadde ikke noe å si for ferdighetene. Damer og jenter skal ofte serveres på fat for det mannlige blikk, slikt må vi slutte med i en verden hvor vi liksom skal være så moderne. Vi må se at det er en del av en meget gammeldags tankegang.  

Jeg ønsker dere alle en flott og likestilt søndag ;) Her regner det, men jeg velger å smile likevel! 

Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun er redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.

5 kommentarer:

 1. Samma tema på våra böcker :) Mer sånt!
  Tack för ännu ene söndag med smakbitar!

  SvarSlett
 2. Känner igen Xenas kostym, älskade den serien när jag var yngre! :)

  SvarSlett
 3. Jag sov också länge men då skyller jag på vaggvisan också.

  SvarSlett
 4. Gillade din smakbit, har reserverat den på biblioteket nu :)

  SvarSlett
 5. Läser väldigt sällan tecknat. Tack för smakbiten.

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)