RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 9. desember 2018

Julemagi - En smakebit på søndag

Legg merke til illustrasjonens varme farger og koselige stemning, bruken av farger er en stor del av den illustrerte delen av historieformidlingen.
Illustrasjon av Lisa Aisato, fra boken Snøsøsteren av Maja Lunde. Kagge forlag 2018.

Jeg vet at jeg har delt litt fra Maja Lunde og Lisa Aisatos bok Snøsøsteren før desember var i gang, men nå er julemåneden endelig godt i gang, og vi har startet på boken helt på ordentlig. Sammen med hovedpersonene Hedvig og Julian teller vi ned til jul


Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du lenger ned i dette blogginnlegget. Neste uke er det Astrid Terese som er vert for smakebitene.

Det er mye som skjer i desember, men litt lesing hver eneste dag får jeg da til. Kanskje aller mest takket være boken vi som familie leser sammen nå. I tillegg så lytter jeg til australske Jessica Townsends veldig fengende fantasy NEVERMOOR(no. Ingenlund) på lydbok og på Kindle holder jeg fortsatt på med Sherlock Holmes av Sir Arthur Conan Doyle.

Jeg ble stående igjen der på kjøkkenet. Alene ved siden av de fire lysene i adventsstaken. De så triste ut, syntes jeg, liksom ensomme. Feil farge hadde de også. Jeg skyndte meg å blåse dem ut. Røyken ble hengende igjen i lufta, blå og ekkel. Idiotiske lys, tenkte jeg. Idiotiske advent.


Jeg ønsker alle en flott søndag! Her skal det tennes to lys i kveld, da er det bare to søndager igjen til julaften er her! Tenk det :)Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun er redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.

11 kommentarer:

 1. Vilken mysig illustration. Visst är det en hel del som ska hinnas med nu inför jul. Fast läsning måste prioriteras ;) tack för smakbiten.

  SvarSlett
 2. Tack för smakbiten - den var sorglig. Fin illustration!

  SvarSlett
 3. Fin illustration, tack för smakbiten!

  SvarSlett
 4. Trevlig andra advent och tack för smakbit

  SvarSlett
 5. Det var en nydelig illustrasjon. Jeg har ikke kommet igang med den - så det var godt du minnet meg på at jeg hadde tenkt å lese den i desember. :-) Jeg gleder meg til illustrasjonene!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 6. Hei Mari! Nå er bokbobla tilbake, og jeg deltar i dag med en smakebit fra Klokkemakerens datter. Smakebiten din var helt nydelig, og jeg gleder meg til å lese boken :)

  SvarSlett
 7. Tack för smakebiten! Absolut mysig och stämningsfull illustration. :)

  SvarSlett
 8. jag har läst två romaner av Maja Lunde. tack för smakebiten

  SvarSlett
 9. Jeg er svak for illustrasjoner og liker slike gammeldagsinspirerende illustrasjonene. Det er stemningsfullt og koselig. =)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.