RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

mandag 18. februar 2019

Faren ved en ensidig fremstilling - den ene fortellingenI 2017 lyttet jeg til "Brev til en nybakt forelder" og i år har jeg hørt "Vi burde alle være feminister", engelsk utgave av lydbok, men disse finnes på norsk - so no excueses not to read them! 

Forfatteren argumenterer så godt, er så sympatisk, klok og veltalende, at jeg har vansker for å tro at noen vil se på feminisme som noe negativt etter å ha lest disse bøkene. Begge essayene er skrevet av forfatteren, feministen og all-around inspirasjonskilden Chimamanda Ngozi Adichie. Essayene ledet meg til en god TED-talk som Adichie har gjort for en stund siden. Den vil jeg virkelig anbefale, den er noe for alle og setter kanskje lesingen til oss som liker det i et ekstra perspektiv. Så heldige vi som elsker bøker er som kan få inn så mange ulike historier i vårt mentale arkiv. Se foredraget og les essayene! Kanskje har du allerede lest noe av forfatteren? Kanskje noen av hennes skjønnlitterære utgivelser som jeg ikke har kommet til enda. Hva syns du isåfall?
Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt, men jobber ikke med litteratur i det daglige.

4 kommentarer:

 1. Å så spennende, dette passer perfekt inn i tematikken som lesingen min har om dagen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra. Jeg håper det faller i smak. Tine!

   Slett
 2. Er det berre sånn at eg plutseleg har oppdaga personlege essays, eller har det vorte vanlegare å lesa det for fleire av oss? Uansett så gler eg meg, det er fint :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er usikker, kanskje det er mer i vinden, kanskje det har med alderen på oss som leser å gjøre? Av en eller annen årsak har jeg lest flere essay og biografier enn normalt de siste par årene. Selv om det kanskje ikke er mengder er det en markant økning sammenlignet med hva jeg har lest tidligere år.

   Slett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)