RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 18. februar 2019

Faren ved en ensidig fremstilling - den ene fortellingen



I 2017 lyttet jeg til "Brev til en nybakt forelder" og i år har jeg hørt "Vi burde alle være feminister", engelsk utgave av lydbok, men disse finnes på norsk - so no excueses not to read them! 

Forfatteren argumenterer så godt, er så sympatisk, klok og veltalende, at jeg har vansker for å tro at noen vil se på feminisme som noe negativt etter å ha lest disse bøkene. Begge essayene er skrevet av forfatteren, feministen og all-around inspirasjonskilden Chimamanda Ngozi Adichie. 



Essayene ledet meg til en god TED-talk som Adichie har gjort for en stund siden. Den vil jeg virkelig anbefale, den er noe for alle og setter kanskje lesingen til oss som liker det i et ekstra perspektiv. Så heldige vi som elsker bøker er som kan få inn så mange ulike historier i vårt mentale arkiv. Se foredraget og les essayene! Kanskje har du allerede lest noe av forfatteren? Kanskje noen av hennes skjønnlitterære utgivelser som jeg ikke har kommet til enda. Hva syns du isåfall?




Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt, men jobber ikke med litteratur i det daglige.

4 kommentarer:

  1. Å så spennende, dette passer perfekt inn i tematikken som lesingen min har om dagen :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra. Jeg håper det faller i smak. Tine!

      Slett
  2. Er det berre sånn at eg plutseleg har oppdaga personlege essays, eller har det vorte vanlegare å lesa det for fleire av oss? Uansett så gler eg meg, det er fint :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er usikker, kanskje det er mer i vinden, kanskje det har med alderen på oss som leser å gjøre? Av en eller annen årsak har jeg lest flere essay og biografier enn normalt de siste par årene. Selv om det kanskje ikke er mengder er det en markant økning sammenlignet med hva jeg har lest tidligere år.

      Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.