RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 12. april 2020

Mumiene våkner - En smakebit på søndag


Mumiene våkner

Det føles nærmest litt blasfemisk å skrive i disse påskedager, he he, men på den annen side ganske passende. Det er jo krim- og spenningslitteraturens høytid her i landet. Jeg og 9-åringen begynte i går på første bok i spenningsserien Ankh som skrives av Monika Steinholm. Du vet forfatteren av Fuck verden og de to andre bøkene om Gunn, Edor og Jens? De er så fine. For våre svenske venner, som ikke allerede er klar over det så forelsket den svenske illustratøren Anneli Furmark seg i den andre boken i serien, så den finnes på svensk som et seriealbum/grafisk roman med tittelen Närmare kommer vi inte.

Vel over til første bok i Ankh-serien, Mumiene våkner. I prologen blir det stjålet vitale organer fra et dødt menneske, det plasseres i mumien som etter mange tusen år så blir levende igjen. Det er litt ekkelt, men aller mest spennende! Mumier over hele verden forsvinner, hvem stjeler dem? Vi har ikke kommet så langt enda, men jeg føler meg rimelig sikker på at dette blir en sak for bokens hovedperson og to usannsynlige kompanjonger(som han blir tvunget til å samarbeide med gjennom et prosjekt på skolen). Her er en smakebit:

- Tenk om det kommer noen, sa jeg.
- Da sier vi at vi leter etter fotballen, sa Sara.
- Nede i en GRAV? spurte jeg. Stemmen knakk, ble pipete og tynn. - Hvorfor skulle vi ha med et langt tau hvis vi var ute og spilte fotball?

Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du lenger ned i dette blogginnlegget. Neste uke er det Astrid Terese som er vert for smakebitene.

Har du lest flere bøker denne påskeuka? Hvis ja, hvilken er din favoritt av de du har lest så langt?

You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter

Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt og brenner for god litteratur for barn og unge.

14 kommentarer:

 1. Mumier er alltid spennende! Jeg er glad det har kommet så mye kvalitetskrim for barn. Det er en sjanger de fleste barn har lyst til å lese.
  Barnebarnet mitt og jeg leser Harry Potter. Vi leser et kapittel hver kvel når han er her og så skal han lese 1 kapittel til neste gang vi sees. To ganger nå har han lest to kapitler. "Det er så spennende farmor" (Musikk for mine ører :-D)
  God påskeklem, Mari!

  SvarSlett
 2. Tack för smakbiten. Länge sedan jag läste något för den åldersgruppen

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten och trevlig fortsättning på påsken!

  SvarSlett
 4. Tack för smakebiten. Jag älskade Steinholms/Furmarks Närmare kommer vi inte! Underbar berättelse med så många bottnar <3

  SvarSlett
 5. Det är nog svårt att bli trodd om man letar efter en fotboll i en grav ;)

  SvarSlett
 6. Det er så kjekt å høre om mamma og barn som leser sammen, savner å ha småbarn i huset :) Har lest noe av Monika, hun skriver bra.
  Tror jeg var litt i farten da jeg la inn mitt bidrag til "smakebiten" i dag, ser nå at jeg helt har glemt å finne et sitat fra boken. Ingenting jeg kan gjøre med det nå, siden boken er levert tilbake til eBokBib, skal passe grundig på for ettertiden. Fortsatt god påske Mari!

  SvarSlett
 7. Jag har ingen i familjen som är i läsåldern. Barn och barnbarn är vuxna, men två barnbarnsbarn på väg! Tack för smak, trevlig påskdag!

  SvarSlett
 8. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 9. Spooky med organ som vaknar till liv..! Är själv för lättskrämd för mumier :) Tack för smakbiten, ha en fin påskdag!

  SvarSlett
 10. Den boken kände jag inte till. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 11. Denne høres spennende ut den. Kanskje noe som også bør leses av oss uten barn og en smule over aldersgruppen :p

  Takk for smakebiten.

  SvarSlett
 12. Hmmm, passende til en førsteklassing tror du? (Høres kanskje litt skummel ut, samtidig ser de jo så mye rart på brett, aner ikke hva som er passende lenger).

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror egentlig det er litt for skummelt for en 1.klassing. 3.klassingen her syns det er litt på kanten skummelt av og til, men ikke så skummelt at vi må slutte å lese. Det er den hårfine balansegangen ;)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.