RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

Kontakt/Hvem er jeg?

Hei, her ser du meg, Mari, en 83-modell som alltid er i min beste alder! Jeg liker å formidle det jeg brenner for, slik som litteratur, som denne bloggen handler om. Les videre, så skal du få bli litt bedre kjent med meg.
Hva kan du om bøker da, Mari?

Store deler av livet mitt har jeg vært en ivrig leser, men jeg kan også skryte på meg litt faglige bakgrunn. Den er kanskje ikke så dyp, men jeg er uansett veldig stolt av den. I 2016 studerte jeg samtidslitteratur for barn og ungdom ved Norsk barnebokinstitutt. Det var et veldig givende og lærerikt år, hvor jeg leverte fra meg en eksamen jeg fortsatt er stolt av.


Kvalitet

Jeg håper og tror at kvaliteten på tekstene mine har blitt bedre i løpet av årene jeg har blogget. Sammenligner du de tidlige tekstene mine med de nyeste vil det helt sikkert være endring å spore, det bør det også være siden jeg nå har blogget i 15 år. Mitt ønske er lære for å bli den beste formidleren av litteratur og en så god bloggskribent som jeg kan bli med mine forutsetninger. Det er en flott ting ved å benytte seg av blogg/Instagram, man får umiddelbar respons i kommentarfeltet og lesernes tilbakemelding kan være lærerike. Spesielt siden vi i bokbloggsfæren er så heldige å ha flere som har studert litteratur blant oss, er det mange å lære av som har nyttige tips og ikke minst tanker om litteratur som er interessante for oss som formidler litteratur på hobbybasis.

Erfaren leser, men ingen profesjonell kritiker

Jeg sitter ikke inne med alle fagtermer og har ikke anledning til å vurdere den litterære kvaliteten på samme måte som en utdannet litteraturkritiker. Det er en grunn til at man må gjennom et flerårig studieløp for å kunne kalle seg kritiker. Det jeg kan si er min spesialitet er min erfaring med bøker innenfor barne- og ungdomsbok segmentet også er jeg svak for fantasy og science fiction, men jeg leser alt(jeg bare prioriterer mer av det jeg liker. Jeg mener selv at jeg har øye for hva som fungerer og hva som ikke gjør det. Når jeg omtaler bøker her på bloggen er det ut i fra min personlige oppfatning av innholdet og kvaliteten på boken jeg omtaler. Det er ikke sikkert at du vil være enig med meg i det jeg skriver. Om du er uenig med meg eller mener jeg har misforstått noe, så må du ikke være redd for å dele dine tanker med meg i kommentarfeltet eller i en e-post. Kanskje kan du påpeke sider ved en tekst som jeg ikke selv har reflektert over? Man lærer så mye av å få innspill fra andre.

Målet med bloggingen?


Det kanskje aller viktigste for meg er at jeg kan være med å få bidra til å rekruttere flere lesere. Hvis en person oppdager gleden av å lese bøker gjennom min blogg er jeg godt fornøyd.

Jeg ønsker å sette fokus på ungdomsbøker, jeg mener bøkene med denne målgruppen fortjener flere lesere, både fra målgruppen og de som er eldre. For min del betyr ungdomsbøker bøker som ikke egner seg for yngre, det er ikke det samme som uegnet lesestoff for voksne. Akkurat som at barnebøker også kan ha noe å by på for alle aldersgrupper, en god barnebok må ikke nødvendigvis fenge den voksne leseren, men det finnes barnebøker som virkelig er gode uansett hvilke aldersgruppe leseren tilhører.

Forlagskonsulent

For min del har bokbloggingen ledet til en ekstrajobb, i 2011 begynte jeg å frilanse som forlagskonsulent. Jeg leser i all hovedsak manus for norske forlag, manusene kan være på engelsk, dansk, norsk eller svensk. Min spesialitet er manus hvor ungdom er målgruppen. Det har også hendt at jeg har lest manus for forfattere. Det er veldig spennende å få lov til å være med å å komme med innspill til noen som er midt i en skriveprosess. 

Ingen av manusene jeg har vurdert har blitt omtalt på bloggen, verken manus jeg har mottatt fra forlag eller direkte fra forfatter. Det betyr at jeg ikke har hatt noen form for økonomisk gevinst av innleggene her på bloggen, bloggen er ulønnet arbeidet som jeg gjør ved siden av dagjobben min og familielivet. En kan si det slik at mange års skriving og erfaring med ungdomsromaner har åpent flere dører for meg.

Drømmen

For min del må jeg være så ærlig å si at jeg mer enn gjerne kunne tenkt meg å arbeide med litteratur på heltid. Dersom det noen gang skulle skje vil jeg selvsagt informere om dette på bloggen. For meg er det viktig å være åpen, slik at du som leser selv kan vurdere mine bokanmeldelser på bakgrunn av informasjon om hvem jeg er og hva jeg står for.

I tillegg til denne bloggen har jeg drevet den engelske bokbloggen Escape In A Book, Bokblogger.no og vært redaktør for NUBB.nu - nettsted om nordisk ungdomslitteratur, som var støttet av Nordisk råd. 

Anmeldereksemplar

Meningene du leser på denne bloggen er mine egne. Jeg mottar ikke betaling for å blogge, og mottar ikke noen form for godtgjørelse dersom jeg skriver om et leseeksemplar. Er boken jeg anmelder et leseeksemplar fra forlag vil jeg merke dette tydelig i innlegget. Ærlighet er viktig for meg, mine meninger er ikke til salgs. Om jeg er interessert i en bok ber jeg selv om anmeldereksemplar dersom det er aktuelt, jeg svarer ikke på henvendelser om jeg kan anmelde bøker. Jeg garanterer ikke anmeldelser. At tid er dyrebart er kanskje en klisje, men det er også sant. Jeg vil selv bestemme hva jeg leser og når det skal leses.

Kontakt

Ønsker du å komme i kontakt med meg så må du gjerne send meg gjerne en e-post, jeg kan nås på:

escapeinabook[@]hotmail.com