RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Kvinnen i Isdalen

Har Dennis Aske funnet svaret på en av Norges historiens mest myteomspunne saker?

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

torsdag 4. juni 2009

Bokpakke

En herlig pakke dukket ved tilfeldigheter nettopp opp på kontoret mitt. Postdamen kom inn på kontoret med en pakke som jeg måtte signere for å ha mottatt. Damen tok en titt på signaturen på skjermen(hvorpå jeg i mitt stille sinn lurer på om jeg har gjort noe galt) og sa:
"Jeg har en pakke til deg bak i bilen min jeg. Det var ingen hjemme i huset ditt så jeg turte ikke sette fra meg pakken utenfor døren."
Det var en stor pakke full av bøker, jeg kjenner en barnslig glede over å få en pakke! Selvsagt må jeg dele med innholdet med dere som titter innom bloggen, men siden det var så mange bøker så kommer jeg til å dele det opp pakken i flere poster.

Først ut The Summoning og The Awakening av Kelley Armstrong. Dette er de to første bøkene i Armstrongs nye urban fantasy trilogi for ungdom, navnet på triologien er Darkest Powers. Armstrong er kanskje kjent for noen fra tidligere for sin fantasy serie for voksne, Women of the otherworld. Dessverre har jeg ikke fått lest noen av hennes bøker for voksne men jeg håper at jeg med tiden får lest otherworld serien.

I The Summoning møter vi 15-år gamle Chloe Saunders. Chloe kan se døde mennesker, ja, akkurat slik som på film. Problemet er at om man i den virkelige verden forteller at man ser spøkelser så kvalifiserer dette til en enveis billett til et opphold på psykiatrisk avdeling. Som enhver 15-åring ønsker Chloe å passe inn på skolen og kanskje få en gutt til å legge merke til henne. Men når en veldig voldelig ånd hjemsøker Chloe får hun uønsket oppmerksomhet. Hennes tilsynelatende sprøe oppførsel gjør henne fortjent til en tur på Lyle House, et senter for forstyrrede tenåringer. Chloe bestemmer seg for å gjøre minst mulig ut av seg mens hun er der. Så forsvinner jenta Chloe deler rom med rett etter å ha tilstått at hun har en poltergeist, deretter begynner flere av de andre pasientene å vise tegn til paranormal oppførsel. Kan det hele være et sammentreff? Eller er ikke Lyle House den typen senter det gir seg ut for å være...? Chloe forstår at hvis hun ikke finner ut av hva som skjer kommer hun til å være dømt til et evig liv på et psykiatrisk sykehus. Eller kan hennes skjebne bli enda verre? Kan hun stole på sine medstudenter, kan hun avsløre sin mørke hemmelighet?

Beskrivelsen er fritt oversatt fra forfatterens hjemmeside. Jeg velger, etter advarsel fra forfatteren selv, å avstå fra å legge ut beskrivelse av The Awakening. Dette fordi beskrivelsen kan avsløre litt for mye når man ikke har lest den første boken enda. Den siste boken i trilogien har fått tittelen The Reckoning og skal etter planen gis ut 1. mai 2010.

Har du lyst til å lese litt av boken? Ta en titt på Chloe Saunders hjemmeside, der ligger det et utdrag av boken. Forfatteren har valgt å dele ikke mindre enn 10 kapitler fra boken! På denne måten finner man fort ut av om dette er en bok man ønsker å bruke tiden sin på.

2 kommentarer:

  1. For en flott blogg du har! Denne skal jeg jammen meg følge med på! Elsker boktips!

    SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)