RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

onsdag 3. juni 2009

Hvorfor har vi ikke bokbloggturnér her til lands?


På min ferd i bokbloggernes verden har jeg har lagt merke til at det i enkelte andre land arrangeres noe som kalles ”book blog tour” i regi av forfattere og/eller forlag. Jeg kan ikke si at jeg har lagt merke til denne typen markedsføring av bøker her til lands. Har jeg gått glipp av noe eller eksisterer det ikke her til lands?
En bokbloggturné fungerer kort fortalt på denne måten:
Et visst antall bloggere(selvsagt med interesse for temaet boken handler om) får utdelt en kopi av boken som de skal anmelde.
Turneen er satt til et bestemt tidsrom. Alle deltakerne i turneen skal(selvsagt) lese boken og hver og en av deltakerene blogger om boken på en gitt dato, det vil si at ingen anmelder boken på samme dato.
Deltakerne linker til de andre bloggene som er med i bokturneen, slik at bloggens besøkende kan få ta en titt på flere forskjellige anmeldelser av samme bok.
En slik turne gir stor oppmerksomhet rundt en bok og forfatteren bak boken. En virtuell bokturne er en alternativ(og kostnadsbesparende - i alle fall for forfattere som ikke får turnen dekket av et forlag) måte å nå publikum på, i alle fall den yngre garde(når det er sagt så finnes det bloggere/lesere der ute i alle aldre.)
Et par eksempler på turneer og ett forlag som kjører denne typen turneer:
Jeg har sendt en liten mail til et par norske forlag med en forespørsel om dette er noe de har vurdert/vil vurdere.

2 kommentarer:

  1. Næææææ, så kult! Det var en god idè. Jeg blir med!

    SvarSlett
  2. Jeg har faktisk nevnt bloggen din for din som var positive til ideen ;)

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.