RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Min første skrekknovelle

Jeg har lest Hungry Daughters of Starving Mothers av Alyssa Wong. Novellen som vant Nebulaprisen for beste novelle i 2015.

hex hall

60 damer du skulle ha møtt

Tegneserien du må lese. Hvor mange norske kvinner kan du huske å ha lært om på grunnskolen eller videregående? Jeg kan bare komme på en håndfull.

Søk

tirsdag 9. desember 2008

Hvordan oppdra barn?


Hvem har noen gang sagt at det er enkelt å oppdra barn? Har du noen tips til hvordan man takler trass?

Man møter mange spennende utfordringer som forelder og en må ofte tenke seg litt om før man finner beste måten å takle forskjellige situasjoner på. Selv føler jeg at jeg trenger litt innputt på hvordan man best samarbeider med en treåring i beste trassalder. En ting er bra, han har vilje og står på sine egne meninger, det er jo i grunnen ikke noe negativt i det så lenge man lærer seg at man ikke alltid kan få det som man vil.Jeg tror ikke på å slavisk følge den ene eller den andre modellen for barneoppdragelse men jeg føler at jeg trenger å lese meg litt opp på hvordan man best kan samarbeide med og forstå barnet uten å ødelegge selvtilliten eller å forsterke barnets negative oppførsel(det er jo ofte det man gjør når man kjefter på barnet). Derfor har jeg gått til anskaffelse av et par tre bøker som kanskje kan gi oss en viss pekepinn på hva vi gjør rett, hva vi gjør galt og hva vi bør fortsette med. Det første jeg har lært etter at jeg har begynt å lese i Foreldrehjelpen(første boken jeg har hivd meg over) er måten vi gir beskjeder på, det er så mange måter man kan si de på og noen fungerer ypperlig til å få barna til å faktisk gjøre det du ber dem om.

0 comments:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)