RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

onsdag 27. mai 2009

Dødslekene av Suzanne Collins

Dødslekene (eller The Hunger Games om du vil) av Suzanne Collins er en fantastisk bok! Jeg kan nesten garantere at du er hektet fra første side! 

Jeg skal innrømme at jeg var veldig skeptisk til denne boken. Hva kan være underholdene med noe så grotesk som 24 barn som må ta livet av hverandre for å kjempe om å bli den ene som overlever?

Kanskje kjente jeg litt ekstra på denne problemstillingen siden jeg selv er mamma? Men jeg håper jo egentlig at dette er noe de fleste reflekterer over. Barn som tvinges til å ta livet av andre barn, det er ingen spøk og et alvorlig tema. En grusom måte å holde innbyggerne i et land nede på, ved hjelp av frykt.

Normale foreldre ønsker å beskytte barna sine for alt som er vondt her i verden, men i denne boken kan de ikke annet enn å se på at barna deres blir valgt ut til å delta i en form for kollektiv avstraffelse.

Innbyggerne i Panem skal aldri få lov til å glemme hvem det er som bestemmer i landet. Den eneste grunnen til at jeg tok motet til meg for å lese boken var fordi en blogger hardnakket påstod at om man ikke leste denne boken så gikk man glipp av en veldig god bok. Det kunne jeg jo ikke risikere, kunne jeg vel?
Suzanne Collins har en måte å fortelle på som ikke er grotesk(det kunne jo vært rene skrekkromanen, men det er ikke det). Handlingen i boken er ikke bare elendighet og overlevelse, den handler også om familie, vennskap og kjærlighet.
Dødslekene er definitivt den beste boken jeg har lest sålangt i år, det er bok nummer en i en trilogi. Bok nummer to i serien blir gitt ut på engelsk i september, jeg kan nesten ikke vente!

17 kommentarer:

 1. Tror det kommer til å bli en veldig spennende sommer, om enn litt hard. Men det må man tåle. Forhåpentligvis kommer jeg fort inn i det ;)

  SvarSlett
 2. Den høres veldig ut som Battle Royale, om du har hørt om den? Tror jeg må lese Hunger Games i alle fall, mange som anbefaler den:)

  SvarSlett
 3. Nei, den var ny for meg. Skal ta en titt på den! Anbefaler deg å lese The Hunger Games :) De som har vært så heldige å fått tak i en ARC Catching Fire,oppfølgeren til The Hunger Games, sier at den er enda bedre! Gleder meg sånn til å lese den.

  SvarSlett
 4. Nå har jeg reservert den på biblioteket, så da får jeg lest den snart :D

  SvarSlett
 5. Jeg leste den ferdig i går, og jeg likte den utrolig godt!:) Veldig likt Battle Royale, men fortsatt så mange variasjoner at de blir to helt forskjellige bøker:) Gleder meg allerede på oppfølgeren:)

  Jeg ble spesielt imponert måten forfatteren har fått frem forholdet mellom Katniss og Peeta. Jeg lurte lenge på om Katniss hadde rett i at han bare spilte en rolle, eller om han var oppriktig, og jeg elsker å spekulere på sånt:)

  Rett og slett en kjempebra bok:)

  SvarSlett
 6. Ja, ikke sant :D Jeg har forhåndsbestilt oppfølgeren på Amazon jeg. Gleder meg som en liten unge til den kommer ut.

  SvarSlett
 7. Elsker Battle Royale, så er litt skeptisk. Men har kjøpt boken, og er jo egentlig overbevist om at jeg kommer til å like den også, så.. :)

  SvarSlett
 8. Ser at Niina likte begge i alle fall. Jeg har ikke lest Battle Royale(men jeg har lyst til det en dag :)).

  SvarSlett
 9. vet noen hva den tredje boka heter?? holder på med Catching fire, og lurer på hva den siste heter :)

  SvarSlett
  Svar
  1. litt morsomt å se at du lurer på hva den siste heter;). jeg vet at du har skrevet innlegget i 2009, men nå som det er 2012 og alle bøkene er ute og den første filmen nesten er på DVD
   så er det litt funny ;)
   siste delen heter fugl fønix på norsk

   Slett
 10. Håper den kommer ut snart, ettersom jeg slukte de to første :D

  SvarSlett
 11. lest den
  alle bøkene
  kjempe bra bøker

  SvarSlett
 12. Jeg syntes dessverre ikke de to andre bøkene levde opp til den første men for all del en knall trilogi :)

  SvarSlett
 13. har sett den første filmen på kino. den anbefales sterkt til de som har lesten bøkene/boken.veldig bra laget pluss at den har mye med fra boken. elsker bøkene!!!!!!( og filmen)min yndlings-person er peeta har er så søt og snill(og kul)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har sett filmen og lest alle bøkene nå, selvsagt :D ;)

   Slett
  2. Finnick Odair er min favoritt <3

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.