RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

tirsdag 26. mai 2009

Skuffende - En shopoholikers bekjennelser av Sophie Kinsella

Dette er første boken i en serie som består av fem bøker hvor vi møter Rebecca Bloomwood. aka. The Shopaholic. Jeg har lest denne første boken som en del av en bokutfordring, alle elsker den jo så det måtte være et godt førstevalg?!
Planen min var å lese hele Shopaholic-serien, men jeg må nok se om jeg finner noen andre bøker som er verdt å bruke sin tid på i chick-lit sjangeren, for denne boken var rett og slett forferdelig kjedelig.

Lystløgner med kredittkort

I denne boken viser Sophie Kinsella oss hvor overfladiske og materialistiske vi mennesker kan være på vårt verste, det skal hun ha for. Jeg skal innrømme at boken til tider fikk frem et smil hos meg, men ikke noe mer enn det. Hovedpersonen i boken er en usympatisk lystløgner i slutten av 20-årene. Dette var ikke en person jeg kunne kjenne meg igjen i eller sympatisere med. Spesielt ikke siden hovedpersonen ikke utviklet seg noe gjennom hele boken. Jeg hadde nok forventninger til at hovedpersonen skulle angre seg, at vi mot slutten av boken skulle se en noe mer ydmyk og angrende synder, men den gang ei.

No high heels for me

Jeg elsket Bridget Jones bøkene til Helen Fielding, og jeg hadde forventet at En shopaholikers bekjennelser skulle være av samme kaliber. I den grad chick-lit kan sies å være kvalitet så slår Fielding Kinsella ned i støvlene. Kanskje følte jeg meg mer på bølgelengde med Bridget Jones enn Rebecca Bloomwood fordi Bloomwood er så totalt ulik meg? Historien var alt for overdrevet for min smak, og jeg må ærlig si at den mentaliteten karakteren Bloomwood har er en som bekymrer meg. Mer enn en gang var jeg fristet til å be Rebecca Bloomwood om å legge seg inn for behandling av sin avhengighet.

Lydbok

Den eneste positive opplevelsen jeg sitter igjen med er at Emilie Gray, som leste lydboken, gjorde en fantastisk jobb. Boken var skuffende, kjedelig og det var skuffende liten utvikling av hovedpersonen i boken. En annen ting jeg også undret meg over er hvor lite vekt det er lagt på birollene i boken. På en skala fra 1 til 5 gir jeg En shopaholikers bekjennelser 2 poeng.

Om noen har tips til morsomme og gode chick-lit bøker så setter jeg stor pris på om dere legger igjen en kommentar her :)


Om Sophie Kinsella:

Forfatterens virkelige navn er Madeleine Wickham, Madeleine ble født i England i 1969. Hun bor i Hertfordshire sammen med sin mann og tre barn. Under pseudonymet Sophie Kinsella har Madeleine skrevet fem romaner i serien om Rebecca Bloomwood og fire "standalone" romaner. Som Madeleine Wickham har hun publisert sju romaner.

11 kommentarer:

 1. Sophie Kinsella er ikke like flink til å skrive som f.eks. Marian Keyes og noen andre jeg har lest. Hun har litt humoristiske grep her og der, men Becky er en veldig slitsom hovedperson!

  Anbefaler Vannmelonen og Er du der ute? av Marian Keyes.
  Til odel og eie, I tykt og tynt, og Baby eller ikke av Emily Giffin.
  Sammen og Sammen igjen av Lloyd og Reese.
  Fredagsstrikkeklubben av Kate Jacobs, som kanskje ikke er en direkte chick-lit, men ihvertfall en feel-good bok.

  SvarSlett
 2. Åhh nei! Jeg har akkurat lånt meg denne boka på biblioteket. Jaja, jeg får nå lese den og se om det fenger her i gården, hihihi!
  Kjempefin blogg du har, kommer nok til å stikke innom igjen her ja :D

  SvarSlett
 3. Tusen takk! Det er godt mulig du kommer til å like den da, ser jeg er kjerringen mot strømmen når det gjelder denne boken :)

  SvarSlett
 4. den boka er jo drit bra da, jeg ler meg i hjel av den jeg. S Kinsella er kjempeflink til å skrive, og jeg kjenner meg i gjenn i Rebecka. Men jeg tror denne boken er litt mer for shoppingintereserte. Jeg syntes alle bøkene er kjempe morsomme, men det er jo selvfølgelig opp til en og en hver, men det var min mening

  SvarSlett
 5. I chick litt. kan jeg anbefale Gossip Girl :) Og hvis du har lest de er det jo også It Girl som er fortsettelse, hvor man følger Jenny :)

  SvarSlett
 6. Jeg er ikke VELDIG shoppinginteressert; likevel synes jeg shopoholiker-bøkene er god underholdning.
  Jeg synes det er morsomt med forvirrede hovedpersoner, slik Rebecca er - det skaper mye komikk. Det gjør ingenting at ikke alt er like troverdig. Synes jeg. (Smaken er forskjellig.)
  Jeg liker også de andre bøkene Kinsella har skrevet, som ikke er i shopoholiker-serien, for eksempel årets roman (2012): "Jeg har nummeret ditt".

  SvarSlett
  Svar
  1. Har hovedpersonen noen utvikling utover i serien? Hvis ikke kan ikke komikk redde den for min del ;) Grøsser bare jeg tenker på bok 1.

   Slett
 7. Jeg har nettopp sett filmen. Jeg håper på at en 2 på fiimen kommer ut! Jeg håper det. Det var en veldig fin film! Men kommer det ut en 2?

  SvarSlett
 8. Eller glem det jeg spurte om :)

  SvarSlett
 9. Har alltid hatt lyst til å prøve meg på en av de bøkene av Kinsella for jeg har hørt så mye om dem, men i og med at det er chick lit, en sjanger jeg ikke er fan av, så vet jeg ikke om det er verdt det?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vil si nei, men heller mest mot ja, for jeg skulle gjerne sett en Ina-anmeldelse av denne boka ;)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.