RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

tirsdag 19. mai 2009

The Magicians' Guild av Trudi Canavan

Slik starter det hele:
It is said, in Imardin, that the wind has a soul, and that it wails through the narrow city streets because it is grieved by what it finds there.
We should expect this young woman to be more powerful than our average novice, possibly even more powerful than the average magician.

Fritt oversatt fra Amazon:

I år, som alle andre år, samles magikerne i Imardin for å drive de uønskede ut av byen. Innhyllet og beskyttet av sitt magiske skjold, beveger de seg gjennom byen uten å frykte de som hater dem og det de gjør - helt til en rasende pike, knapt nok mer enn et barn, kastere en sten på de forhatte inntrengerne... og med letthet trenger gjennom det magiske skjoldet.

Det som magikerne lenge har fryktet har skjedd. Det er noen utenfor deres rekker som er i bestittelse av rå magi, sterkere enn det er mulig å forestille seg. De må finne henne og lære henne å kontrollere magien, før magien kommer helt ut av kontroll og dreper henne og ødelegger byen hun bor i.


The Magicians' Guild er den første boken i Trudi Canavans Black Magian trilogi. I denne første boken blir vi kjent med folkene som bor i kongeriket Kyralia, magikerer, tyver og fattigfolket(dwellers). Fortelleren veksler mellom flere av bokens hovedpersoner, noe jeg syntes fungerer fint slik at vi som lesere blir god kjent med karakterene i boken.

Canavan bruker en del tillagde ord, noe som er litt irriterende. Litt av opplevelsen med en bok ødelegges om man må slå opp i ordlisten bakerst i boken til stadighet(selv om noen av ordene er mulig å gjette seg til). Jeg hørte på lydbokversjonen av boken og der kom ordlisten helt til slutt, det hadde det faktisk vært å foretrekke å slå opp i en bok.

Alt i alt god underholdning, jeg kommer garantert til å lese de to neste bøkene i trilogien. The Magicians' Guild endte selvsagt på en måte som gjør at man ønsker å finne ut av hva som skjer videre ;)

Kort om forfatteren Trudi Canavan:

Canavan født i Australia i 1969. Jobbet som grafisk designer mens hun etablerte seg som forfatter. Som forfatter er hun best kjent for sine trilogier, Black Magician trilogy og The Age of Five trilogy.

For mer informasjon om forfatteren og hennes bøker:
Trudi Canavan's homepage
Trudi Canavan's blog

6 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg har lest Magicians apprentice i sommerferien, og det var en stoooor skuffelse. Sukk!

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Så dumt! Ser du har skrevet en post om det, skal lese den i kveld!

  SvarSlett
 4. Flaks at jeg fant anmeldelsen din akkurat nå, tenker på å bestille denne boken, noe som nå skal gjøres. Liker det nye designet forresten :)

  SvarSlett
 5. Jeg leste hele trilogien av Canavan, og ble ikke overdrevent imponert. Helt kurant - men ikke en forfatter som går inn på favorittlista. Som du sier, hennes egenlagde ord er litt irriterende og "stykker opp" handlingen. Jeg mista litt flyten, men det gikk greit nok. Jeg greide ikke helt å komme innpå hovedkarakterene synes jeg, så boka havner midt på treet. Kurant plot, ålreite folk og generelt ålreit. Men ikke full score.

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff, jeg er ikke overdrevent imponert over dette gamle innlegget he he. Denne boken var jeg ikke helt overbegeistret for. MEN da jeg lukket den siste boken var det trist å ta avskjed med alle de fine personene Canavan hadde skapt.

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.