RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 8. juni 2009

The Summoning av Kelley Armstrong


I boken møter vi 15 år gamle Chloe Saunders. Chloe lever et normalt tenåringsliv, hun ønsker å bli akseptert som hun er og kanskje få litt oppmerksomhet fra en gutt. Det skulle vel ikke være for mye å be om? Chloe studerer ved en kunstskole og drømmer om å skrive filmmanuskript og bli regissør. En dag blir plutselig livet til Chloe som en scene i en grøsser, hun blir jaget gjennom skolen av en vaktmester med et stygt forbrent ansikt. Chloe prøver desperat å rømme fra ham, men ender opp med å bli fanget av noen av skolens lærer. Hun skriker til dem; kan dere ikke se ham? Chloe blir båret ut fra skolen på båre fra denne dagen av blir livet hennes aldri det samme, hun så en død mann. Fra å se døde mennesker er ikke veien lang til en enveis billett til et hjem, Lyle House, for tenåringer med psykiske problemer. På Lyle House gir de Chloe diagnosen Schizofreni, men Chloe klarer ikke å slå seg til ro med denne forklaringen. Hvorfor har hun blitt sendt på et hjem for psykisksyke ungdommer og blitt diagnosert med Schizofreni etter en uheldig episode? Er det vanlig? Chloe begynner å lure på hva hun er og hvem hun er, men hvordan skal hun finne ut av det når de ansatt på Lyle House medisinerer bort problemene hennes?

Ta en titt på boktraileren:På Lyle House blir Chloe kjent med fem andre ungdommer og sammen finner de ut av at Chloe ikke er den eneste av pasientene som har overnaturlige egenskaper. Alle har de fått en eller annen merkelapp på seg, en diagnose. Hvorfor er de alle sammen pasienter i Lyle House, det kan da ikke være tilfeldig eller?

Chloe er ikke en dum heltinne slik som man ser på film, kanskje nettopp fordi film er hennes store lidenskap? Det er morsomt å lese hvordan Chloe gjør situasjonene om til en scene fra en film. Hun er klar over alle de fellene heltinner vanligvis går i og prøver så langt det lar seg gjøre å de samme feilene. Vi har vel alle en eller annen gang irritert oss over helter/heltinner som tar valg som åpenbart setter dem i fare?Karakterene i boken er troverdige. De er vanlige tenåringer med de samme problemene mange av oss har opplevd som tenåringer. Min favoritt karakter i boken er en 16 år gammel gutt som heter Derek. Derek blir beskrevet som stor og sterk, lite pen, kvisete tenåring, som mangler noen sosiale antenner. Allikevel er det mye mer ved Derek enn det vi skulle tro ut i fra første inntrykket. Derek har en fosterbror, Simon, som er hans rake motsetning. Disse brødrene er uadskillige og begge har de fått det for seg at de må passe på Chloe. Vi får ikke vite så mye om historien til Derek og Simon før de kom til Lyle House i boken men forfatteren, Kelley Armstrong, publiserer et kapittel i brøderenes historie hver 1. og 15. i månden på Chloe Saunders blogg(sjekk arkivet for å finne alle innleggene).

Boken bygges opp sakte men sikkert, spenningen er alltid der men vi raser ikke av sted i en vill fart. Det er noen uventede vendinger i boken og det liker jeg!

Boken har en utrolig spennende slutt, så hvis du bestemmer deg for å kjøpe denne boken bør du absolutt kjøpe bok nummer to i denne trilogien; The Awakening(den var faktisk bedre enn The Summoning!). Jeg leste ut både denne boken og oppfølgeren i løpet av helgen som var, jeg behøver kanskje ikke å fortelle at bøkene var så spennende?! Jeg gir The Summoning 4 poeng av 5 mulige.

The Summoning er Kelley Armstrongs første bok i hennes Darkest Power trilogi. Den andre boken i trilogien heter The Awakening og ble gitt ut i april i år, den tredje og siste boken, The Reckoning, kommer ikke ut før i mai 2010.Darkest Power er en trilogi for ungdom i sjangeren urban fantasy men jeg vil også anbefale den til voksne som liker den sjangeren. De som likte Twilight sagaen vil nok mest sannsynligvis også like denne trilogien.

Jeg kan dessverre ikke se at denne boken er oversatt på norsk, men den er å få tak i her i Norge. SkyWize, bloggeren bak Books for Keep, har tipset meg om nettbokhandelen Capris, der kan man kjøpe denne boken ganske rimelig. Jeg håper denne serien blir oversatt til norsk, det er jo ikke alle som er like glad i å lese bøker på engelsk.

Har du anmeldt denne boken? Gi meg beskjed så legger jeg inn linken til anmeldelsen din på listen under.

Andre bloggeres mening om boken:
Mer informasjon om forfatteren Kelley Armstrong og hennes bøker finner du på her.

3 kommentarer:

 1. Jeg leste egentlig ikke dette innlegget for jeg har planer om å lese The Summoning om ikke så altfor lenge, og jeg liker ikke å lese så mye om handlingen i en bok før jeg leser den :p Hehe. Men var den bra? :D

  sv: Ja, jeg også gleder meg til Catching Fire kommer :D Og takk! :D Det ser ut som om du har veldig god boksmak du også ^^,

  SvarSlett
 2. Jeg likte den veldig godt, oppfølgeren likte jeg enda bedre!

  SvarSlett
 3. serien er herlig. har lest alle 3 bøkene, elsk! snakket med forfatteren og der skal komme ut 3 bøker til i serien, bare at det blir gjort om slik at det ikke er Chloe som forteller, men en av de andre. det er det eneste som er et lite minus, men jeg håper at Derek skal fortelle :) en av mine ynglingsserien, blant annent House of night, The Immortals(Evermore, Blue moon) osv. elsker fantasi bøker!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.