RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 17. august 2009

Alkymisten av Paolo Coelho


Bokomtale:
Boka forteller om den andalusiske gjetergutten Santiago, og hans drøm om å finne en av verdens rikeste skatter. Fra Spania reiser han til Tanger og gjennom Egypts ørken til et skjebnesvangert møte med alkymisten. Om å lytte til sitt hjerte, forstå tegnene livet gir, og følge sine drømmer.

Det blir bare et par setninger fra meg om denne boken. Jeg har lenge tenkt på hva jeg skulle skrive om Alkymisten. Det er så mange som liker denne boken, mange som følger denne boken har påvirket dem på en eller annen måte. Dessverre kan jeg ikke si det samme. Alkymisten falt bare ikke i smak hos meg, det var bare såvidt jeg klarte å fullføre den(det var før jeg bestemte meg for at jeg faktisk kan legge bort bøker jeg ikke liker).

Har du lest boken? Hva syntes du om den?

17 kommentarer:

 1. Tja, du kan jo se her hva jeg syntes sist jeg leste den:
  http://lunacia.net/?p=118

  SvarSlett
 2. Jeg synes ikke den var direkte dårlig, men jeg hadde heller ikke spesielt lyst til å lese den ferdig:P Jeg likte Veronica Decides to Die og Zahir av samme forfatter mye bedre:)

  SvarSlett
 3. Jeg syntes boka var tidvis helt ok, og tidvis ganske så langdryg og dårlig! Det forfatteren forsøkte å formidle med boka kunne han ha sagt med et kapittel, mener jeg. Jeg har også lest flere andre bøker av samme forfatter, og de samme tema går igjen... man blir lei etterhvert.

  SvarSlett
 4. Jeg synes den er oppskrytt. Samtidig er det fint at den har gitt mange en stor leseopplevelse. Uten at jeg i det hele tatt kan forstå dem.

  SvarSlett
 5. Det er noen år siden jeg leste den, men den gjorde ikke det store inntrykket på meg. Det kan jo godt være at man får litt for høye forventninger når en bok skal ha betydd så mye for mange. Heldigvis er vi forskjellige:-)

  SvarSlett
 6. Veldig oppskrytt, synes jeg. Hadde store forventninger da jeg begynte på den, men den forandret ikke livet mitt akkurat - for å si det sånn ;) En av mine største litterære nedturer, dessverre.

  SvarSlett
 7. Jeg leste boka for snart ti år siden og gledet meg til å lese denne fantastiske boka, som alle skrøt av. Men jeg hadde problemer meg å lese den ut og forstår slettes ikke hvorfor "alle" skryter sånn av den :-)

  SvarSlett
 8. Jeg fikk lydboka i gave for noe år siden, og hadde veldig problemer med å høre den ferdig. Jeg husker jeg tok pauser bare for å ringe kjæresten min og mase om hvor dårlig jeg syntes boka var...

  SvarSlett
 9. Jeg har ikke lest denne, men har lest Zahir av samme forfatter og den likte jeg veldig godt. Så når jeg skal lese mer av Coleho kommer jeg muligens til å styre unna Alkymisten i første omgang, og heller går for Ved elven Piedra satt jeg og gråt eller Veronika vil dø, tror jeg.

  SvarSlett
 10. Jeg syntes det var ei fin bok, da jeg leste den. Det begynner å bli noen år siden.

  Hele plottet minnet meg om eventyr, og jeg var i en periode der jeg likte tarotkort veldig godt. Plottet minnet meg om Narren (som står for begynnerflaks, blant annet), som reiser og etter hvert blir til Magikeren, som har kontroll over de fire elementene.

  Boka forandra ikke livet mitt på noen som helst måte (bortsett fra på den måten at jeg var i godt humør resten av dagen ;) ), men jeg synes det er ei koselig (og egentlig ganske lettlest) bok.

  SvarSlett
 11. Jeg blir helt sjokkert over å se disse komentarene! altså, jeg ser jo at de meste kommentarene er skrevet for 2 år siden, men Jeg jeg må bare svare likevell. Noen av de som hadde svart, tok nokk boka alt for bokstavelig. Det er ikke innholdet som er bra, men hvor vis og drømmende boka er. Den ga meg en masse innteresse i Egypt, stjernehimmelen og reising. Hver kveld etter jeg hadde lest den boka fikk jeg som, som regel har veldig dystre og ekle drømmer, helt fantastiske og øyevekkende drømmer. som f.eks at jeg og min bror levde i en båt, og alt vi hadde var en gitar, og med å spille på gitaren rundt om i verden skulle vi tjene penger nokk til å forsørge oss selv og leve på denne båten. For min del har boka forandret livet mitt. Jeg har fått mere innteresse i verden. Alt som kan utforskes som mange mennesker går glipp av på grunn av jobb og skole, og å høre på hjertet mitt. Som alkymisten sa "Hvis at du slutter å høre på hjertet ditt, vil det en dag slutte å snakke til deg" Hadde jeg fått låv hadde jeg gitt boka en 6'er. Det hadde nokk dere også,hvis dere får åpnet øynene deres og se alt det fantastiske og de vise ordene boka har å by på.

  oj dette ble langt... jaja, ingen kommer til å lese det heller.. Med hjertelig hilsen Anna 16 år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anna :)

   Tusen takk for din mening. Heldigvis er det slik at vi alle har forskjellig smak, hvis vi alle likte det samme ville verden blitt et fryktelig kjedelig sted ;) Jeg likte dessverre Alkymisten svært dårlig, men det er flott at det var slik en postiv leseropplevelse for deg.

   Slett
  2. Ja, det er nokk sånn. Jeg glemte å nevne det i min utrolig lange tekst, men jeg respekterer sterkt andres mening. Boka hadde jo vært fryktelig kjedelig hvis at alle hadde likt den. Det er kanskje en av grunnene til at jeg liker den så godt. Annerledes enn bøker som "L.A candy" som alle andre jenter på min alder er gal etter. Takk for svar tilbake, og ha en fortsatt trivelig dag ;)

   Slett
 12. jeg ahr lest boka 2 ganger. Første gangen leste jeg hele sammenhengende, og var veldig "inne" i boka, hvis jeg kan si det slik. Jeg likte boka ganske godt, og begynte å tenke viedere på den osv.

  Andre gangen derimot, ble det litt kjedelig. Litt for mye visdomsord og filosofi, rett og slett.

  En helt grei bok, men den er nok litt oppskrytt, etter mine meninger.

  SvarSlett
 13. Litt sjokkert over alle de negative kommentarene, men det kommer kanskje av at de har vært mange like 'visdoms bøker' de senere årene.
  De temaene Alkemisten tar opp er nok ikke like 'revolusjonerende' idag men det er fortsatt en klassiker og en fantastisk historie!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Så hyggelig med en kommentar på en gammel omtale. Jeg tror vi bare må finne oss i at folk har forskjellig smak. Det finnes mange som ikke liker mine favorittbøker, trist, men jeg har forsonet meg med at jeg bare må leve med det ;)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.