RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

fredag 14. august 2009

The Host av Stephenie MeyerDenne boken bør du lese! Enten du elsker Twilight-sagen, hater den eller ikke har noe ønske om å lese den i det hele tatt så bør du gi The Host en sjanse. Boken har ingenting med vampyrene i Twilight å gjøre, men det er en knallbra bok! Jeg skal driste meg til å si at The Host er bedre enn Twilight. Vil du lese den norske versjonen av boken har den nylig blitt utgitt, tittelen på norsk er Verten.

Dette er science fiction, faktisk den aller første sci-fi boken jeg har lest eller rettere sagt lyttet til(lydbok lest av Kate Reading). Hadde aldri sett for meg at det var en sjanger for meg, men der tok jeg skammelig feil. Hvis du ikke liker sjangeren så ikke la det stoppe deg, da går du glipp av en god bokopplevelse!

The Host er ett eventyr av en fortelling. Hva handler boken om? Boken handler om ganske mye, jeg skal prøve å summere opp ved hjelp av noen stikkord: akseptere andre, å være human, familiebånd, kjærlighet og det å finne tilhørighet.

Omtale fra bokens omslag:

Vår verden har blitt invadert av en usynlig fiende. Mens menneskenes kropper fortsetter sine liv, intakte og uten synlig forandring, er sjelen og hjernen deres overtatt av fienden. Størstedelen av menneskeheten har bukket under. Melanie er en av de få gjenlevende "ville" menneskene. Da hun blir fanget, er hun overbevist om at dette betyr slutten for henne. Men sjelen som har blitt tildelt Melanies kropp, møter større motstand enn hun har forutsett. Melanie nekter å gi slipp, og begynner å fylle den nye sjelens tanker med lengsel etter den mannen Melanie elsker.

Sjelene i The Host er ikke av typen små grønne menn, dette er vakre små sølvgrå skapninger. De er parasitter og lever inni andre skapninger. Sjelene har tatt over jorden i et forsøk på å gjøre planeten til et fredelig sted, menneskene fortjener ikke å ha jorden for de har ødelagt den med vold og ondskap.

Mennesket Melanie blir fanget i det hun er ute for å lete etter sin kusine i Chicago, hun har et håp om at kusinen Sharon fortsatt er et menneske. I Chicago blir Melanie oppdaget, da hun forstår at sjelene har oppdaget henne kaster hun seg ned i en heissjakt i håp om å dø. Hvis kroppen hennes blir tatt over av en sjel er hun redd for at sjelene skal finne skjulestedet hvor lillebroren, Jamie, og kjæresten, Jared, befinner seg. Melanie dør ikke og en healere hjelper kroppen til Melanie å komme seg etter fallet, etter det blir sjelen Wanderer blir plassert i hennes kropp.

Melanie lar seg ikke drive ut av sitt eget hode, gjennom minner og følelser påvirker hun sjelen. Wanderer vet hun ikke burde la seg påvirke, men etter en liten stund lengter hun like mye etter Melanies lillebror og kjæreste som Melanie selv. Lever Jared og Jamie enda? Har de blitt tatt av sjelene? Melanie er litt usikker på om Wanderer er til å stole på men velger å lede sjelen ut på en jakt etter sin lille familie.

Melanie og Wanderer finner det de leter etter, men de har ikke tenkt tankene på at menneskene hater sjeler og at de står i fare for å bli drept av menneskene de elsker.

Hovedpersonen i boken er sjelen Wandrer, hun er et vesen man rett og slett ikke kan la være å elske. Wandrer en fredselskende sjel mens Melanie som hun befinner seg i kroppen til ei tøff jente med ben i nesa. Det sier seg selv at det kan komme til å bli noen konflikter i hodet deres. Selv om Wanderer er en sjel er hun noe for seg selv, hun har levd på åtte forskjellige planeter og aldri funnet et sted hun riktig trives.
Jeg føler at karakterene i The Host mer dybde enn hva karakterene i Twilight-sagaen har. Det virker på meg som om Stephenie Meyers forfatterskap har kommet et godt stykke videre siden Twilight-sagaen.

Lån den på biblioteket eller løp og kjøp!

Terningkast 5.


Lyst til å lese andres mening om denne boken? Ta en titt på disse anmeldelsene:

Har du anmeldt boken så legg igjen adressen til blogginnlegget ditt her så legger jeg ved en link til ditt innlegg her.
Reblog this post [with Zemanta]