RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 9. august 2009

Ink Exchange av Melissa Marr


Ink Exchange er tittelen på bok nummer to i Melissa Marrs Wicked Lovely serie.

Melissa Marr om Ink Exchange:


Hva handler boken om?

Menneskene er uvitende, men i farenes og skyggens verden foregår det en kamp. Det har vært fred blant de forskjellige feene i mange år, men balansen har endret seg. Irial, de mørke feenes konge, strever med å holde sine feer i sjakk. Hvis han feiler vil det bryte ut en blodig krig blant feene.

17 år gamle Leslie har bestemt seg for å ta en tattovering. Den skal symbolisere at hun er i besittelse av sin egen kropp, sin egen herre. Valget faller på en tattovering av et par øyne og vinger.

Med tattoveringen kommer det forandringer, ikke helt av det slaget Leslie hadde sett for seg. Leslie er bundet til kongen av de mørke feene, Irial.

Hva syntes jeg om boken?
I denne boken møter vi igjen Ash og alle de andre fra den første boken. I denne boken er det derimot ikke Ash, Keenan og Seth som er hovedpersonene, denne gangen er det Ashs venninne, Leslie, kongen over de mørke feene, Irial og Keenans trofaste rådgiver, Niall.

Leslie prøver så godt hun kan å overleve, hun har en far som drikker og i perioder forsvinner og en bror som ruser seg. Hun prøver så godt hun kan å være sin egen lykkessmed, bare et lite år igjen på skolen før hun kan flytte hjemmefra for godt. Leslie bestemmer seg for å ta en tattovering som skal symbolisere forandringene i henne, det skal vise seg at tattoveringen er langt mer enn et symbol. Tattoveringen fungerer som en slags kanal mellom henne og kongen over de mørke feene, Irial. Feene trenger næring(og det i form av frykt, lidenskap og andre sterke følelser) og det skal tattoveringen til Leslie sørge for.
Ink Exchange er en mye mørkere bok enn første bok, Wicked Lovely, og en mye mer realistisk bok syntes jeg. Om man kan kalle en verden full av feer for realistisk? Grunnen til dette er nok det at Leslies opplevelser virker så troverdige og realistiske, hun har opplevd ting som dessverre også skjer utenfor litteraturens verden.

I begynnelsen av boken følte jeg at den var mye bedre enn første bok i serien, men da lydboken var over endte jeg opp med å føle det samme som etter første bok. For meg mangler serien et eller annet, jeg føler ikke at jeg blir helt oppslukt i verdenen til Melissa Marr slik som Stephanie Meyer klarte med sin Twilight-saga. Jeg tror det er at plotet utfolder seg litt for sakte for min smak, jeg vil ha mer action. Jeg får litt dårlig samvittighet når jeg skriver dette, forfatteren har lagt mye av seg selv og sjelen sin i denne boken(slik er det jo ofte/alltid) men jeg føler det litt ekstra spesielt når man deler av sine egne vonde opplevelser. Uansett, jeg må være ærlig, det nytter ikke å si at jeg elsket boken når jeg ikke gjorde det. Hadde det ikke vært for at jeg allerede hadde neste bok i serien, Fragile Eternity, liggende hadde jeg nok ikke løpt til butikken for å kjøpe den.


Har du anmeldt denne boken? Si i fra så legger jeg inn linken din her.

Lyst til å lese andres mening om denne boken? Ta en titt på disse anmeldelsene:

0 comments:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.