RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 8. august 2009

Wicked Lovely av Melissa Marr


Wicked Lovely serien til Melissa Marr handler om en verden hvor feer og mennesker lever side om side. Skjønt helt side om side er det ikke, menneskene kan ikke se feene. Jeg har lest de tre første bøkene i serien i løpet av sommeren, her er anmeldelsen av første bok, Wicked Lovely.

Boktraileren til første bok, Wicked Lovely:Hva handler boken om?


17 år gamle Aislinn kan se feer, ikke den søte typen ala Tingeling fra Peter Pan. Dette er den ondskapsfulle typen feer. Synet har gått i arv, dessverre er moren til Aislinn død men bestemoren hennes har lært henne reglene man må følge hvis man vil leve et normalt liv, utenfor fare. Feer liker ikke tanken på at mennesker kan se dem, de har tidligere funnet folk med synet og disse har endt opp døde. Aislinn har klart å følge reglene helt frem til nå, de siste ukene har hun blitt forfulgt av en skremmende, pen, mannlig fee, en snøhvit,ung jente og en ulv. Den mannlige feen velger å gjøre seg synlig for Aislinn(han vet jo ikke at hun allerede ser ham) og prøver å be henne ut. Aislinn nærmest rømmer fra ham, men feen er fast bestemt på å bli kjent med henne. Plutselig en dag dukker han opp som elev på skolen hennes.

Aislinn tilbringer det meste av sin tid uten for skolen hos sin gode venn Seth, som hun tilfeldigvis også føler seg tiltrukket av. Seth bor i en togvogn, vognen er laget av jern, som feer er allergisk mot. Med tid og stunder må feen fortelle Aislinn hva han vil med henne. Han introduserer seg som Keenan, kongen over sommerfeene. Keenan må ha Aislinn til å bli sin dronning for å få tilbake styrken som hans mor, dronningen til vinterfeene, tapper ham for. Det er ikke bare bare å prøve seg som dronning for sommerfeene, hvis ikke Aislinn er Den Rette er hun dømt til et liv i evig kulde. Hva skal hun velge? Sitt eget liv eller skal hun prøve å redde sommerfeene? Parallelt med alt dette begynner ting å skje mellom Aislinn og Seth, noe som gjør et allerede vanskelig valg umulig.

Hva syntes jeg om Wicked Lovely?
Boken var underholdene og Melissa Marr leverer en god debutroman. Allikevel kjedet jeg meg en gang i blant undervegs, men man må vel ha litt tålmodighet når man leser første bok i begynnelsen av en serie. Forfatteren trenger gjerne litt tid på å etablerer verdenen sin og å introdusere leseren for de forskjellige karakterene.

Karakteren i bokene synes jeg er troverdige og jeg liker den måten Melissa Marr lar de utvikle seg i løpet av historien. Hovedpersonen Aislinn vokser en del gjennom boken og hun er en mye tøffere hovedpersonen enn hva f.eks. Bella i Twilight er.


Har du anmeldt denne boken? Si i fra så legger jeg inn linken din her.

Lyst til å lese andres mening om denne boken? Ta en titt på disse anmeldelsene:

5 kommentarer:

 1. Haha, jeg holder på å skrive anbefaling om den boka akkurat nå :) Også leser jeg Ink Exchange ^^,

  SvarSlett
 2. Så morsomt! Gleder meg til å lese den :)

  SvarSlett
 3. Jeg synes den hørtes veldig fin ut. Elsker fantasy og handlingen hørtes bra ut. Jeg får se....

  SvarSlett
 4. Hei, takk for link =D
  Skulle gjerne vært like flink som deg til å oppsummere handlingen altså!

  SvarSlett
 5. knirk: Da syntes jeg du skal prøve deg på denne serien. Lånte bort boken til søsteren min og hun likte den veldig godt.

  nekiam: Bare hyggelig! Tusen takk for komplimentet! Det var faktisk veldig hyggelig å få på denne anmeldensen for jeg var ikke helt fornøyd selv etter at jeg postet den :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.