RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 12. november 2009

Eat, pray, love av Elizabeth Gilbert

Tidlig i år fikk jeg med meg at mange skrøt av en bok som het Eat, Pray, Love(no. Spis, elsk, lev) skrevet av Elizabeth Gilbert. Jeg fikk ikke helt med meg hva boken handlet om, men jeg kom litt tilfeldigvis over den engelske versjonen på lydbok og tenkte at jeg fikk gi den en sjanse og høre hva dette var for noe. Jeg hadde nok ikke begynt på boken hvis jeg påforhånd hadde visst hva slags bok det var, så jeg er veldig glad for at jeg bare tok sjansen. Hvis jeg ikke hadde gjort det hadde jeg nemlig gått glipp av en hyggelig bok.Boken blir faktisk filmatisert as we speak med selveste Julia Roberts i hovedrollen. Jeg gleder meg så utrolig til å se filmen!

Forresten; visste du at filmen Coyote Ugly er basert på en artikkel Elizabeth Gilbert skrev om sin tid som ansatt på Coyote Ugly Saloon? Jeg lærte det akkurat selv og fikk lyst til å dele den informasjonen.Så til boken. Elizabeth Gilbert gjør en aldeles fantastisk jobb som oppleser, hun er utrolig behagelig å lytte til. For de av dere som ikke har noe i mot å lytte til en engelsk lydbok så anbefales den på det varmeste(den å få tak i på norsk også). Gilbert skriver med varme og humor, jeg skal innrømme at jeg falt pladask for henne. Hun virker rett og slett som en person man kunne ha lyst til å sette seg ned å snakke med over en flaske god vin.

Vi får bli med gjennom et år av forfatteren Elizabeth Gilberts liv. Boken begynner med å fortelle kort om det perfekte liv som ender i en vond skilsmisse. Mine umiddelbare tanker var nei, jeg har ikke lyst til å lese om en virkelig skilsmisse hvor vi bare får høre en side av saken. Men Gilbert forteller ikke i detalj om sitt privat liv og hun blottlegger heller ikke eksmannen, hun er ganske klar på at hun vil beskytte sin familie og at en sak alltid har to sider. Det må jeg si gjorde at hun fikk en stor stjerne i min bok. Videre får vi høre om forholdet Elizabeth Gilbert gikk inn i etter skilsmissen, det skulle vise seg å ikke være spesielt sunt for verken henne eller partneren. I denne tiden sliter hun mye med depresjoner.

Etter å ha opplevd så mye kjærlighetssorg og depresjon i løpet av en kort periode bestemmer Gilbert seg for at hun trenger en pause fra det meste og bestemmer seg for å reise. Boken er delt inn i tre deler, hvor vi får være med på Elizabeths søken. Hun gjør ingen store forbredelser før hun legger ut på sin reise, hun stoler på at hennes egenskap til å få nye venner skal hjelpe henne. I første del av boken følger vi med Gilbert til Italia for å lære italiensk, spise god mat og bare nyte livet. Der treffer hun en kjekk ung italiensk fyr som lærer henne italiensk, hun angrer litt på løftet om å leve i sølibat hele reisen.

I del to reiser Gilert til et ashram i India, for å meditere og finne ro. Det er ikke bare bare å stå opp klokken tre på natten for å meditere i et par timer i strekk. Her møter hun en herlig type, en tidligere rusmisbruker fra Texas som heter Richard. Han er bare en så herlig karakter i boken at jeg virkelig skulle ønske jeg hadde fått møtt ham i det virkelig liv.

I den siste delen av boken befinner Elizabeth Gilbert seg i Indonesia, nærmere bestemt på Bali. Planen var at her skulle hun finne balanse. For noen år tilbake besøkte hun Bali og fikk så vidt blitt kjent med en medisinmann. Han spådde at hun skulle komme tilbake for å bo hos ham. Nå er hun tilbake på Bali, husker medisinmannen henne tro?

På Bali blir Gilbert også kjent med en utrolig tapper, skilt, balinesisk kvinne. Historien til kvinnen og hennes barn, og vennskapet mellom hennne og Elizabeth Gilbert er veldig rørende. Gilbert har en plan om hvordan hun kan hjelpe denne kvinnen, det er ikke enkelt å være en skilt kvinne på Bali, selv ikke når man har en svært god grunn til hvorfor man tok ut skilsmisse.

Et siste ord om oppholdet på Bali: Romantikk.

Denne boken anbefaler jeg på det varmeste til kvinner der ute! Spesielt nå i høstmørket er dette en fin bok å kose seg med, en feelgood bok fra virkeligheten.

Ikke glem å delta i min konkurranse hvor du kan vinne de tre første bøkene i serien om Sookie Stackhouse. Delta i konkurransen her.  


Reblog this post [with Zemanta]