RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Kvinnen i Isdalen

Har Dennis Aske funnet svaret på en av Norges historiens mest myteomspunne saker?

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

mandag 23. november 2009

Sense and Sensibility av Jane Austen

Sense and SensibilityImage by elycefeliz via Flickr
Jeg trodde jeg hadde sett de fleste serier/filmer som er basert på Jane Austens romaner , men der tok jeg visst feil. Det gikk opp for meg da jeg denne uken leste Sense and Sensibility(no. Fornuft og følelser), så jeg måtte ut å spore opp filmen med Emma Thompson, Kate Winslet og Hugh Grant(i tillegg har jeg lyst til å se den nyeste produksjonen fra BBC).

Sense and Sensibility var den første av Jane Austens romaner som ble publisert(1811), den gangen ble den utgitt under pseudonymet A Lady.

Hovedpersonene i denne boken to søstre, Elinor og Marianne Dashwood, to unge ugifte piker. Denne ene er fornuftig og den andre lar seg veldig ofte styre alt for mye av følelsene sine.

Vi møter pikene og deres familie rett etter at de har mistet sin far. Deres halvbror; John, arver alt, men lover sin far å forsørge sin stemor og sine halvsøstre. Johns kone derimot syntes ikke de skal gi fra seg ett rødt øre til familien og John lar seg fort overbevise av alle de "gode" argumentene kona hans har. Elinor, Marianne, minste søsteren, Margareth og deres mor blir tvunget til å flytte. Heldigvis har jentenes mor en rik slektning som tilbyr dem å leie ett lite hus.

Vi følger de to unge damer i jakten på lykken på dette nye stedet. Vi får oppleve forelskelse og kjærlighetssorg på en tid hvor ting ikke var like enkelt og rett frem som det er nå.

Det har vært hyggelig å få stifte bekjentskap med de to frøknene Dashwood og deres familie og venner.Dette er nok en bok jeg kommer til å lese igjen senere. Nå skal jeg sette meg ned og kose meg med filmen :D

Ikke glem å delta i min konkurranse hvor du kan vinne de tre første bøkene i serien om Sookie Stackhouse. Delta i konkurransen her.  

NB! I dag skal den nye bokbloggturnéen starte hos Saudasjøen, boken som skal anmeldes er Mørkeboka av Sigbjørn Mostue. Jeg er ikke med denne gangen, men gleder meg til å se hva de andre bloggerene syntes om boken.


Reblog this post [with Zemanta]