RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

tirsdag 28. september 2010

Trailer tirsdag - Saltwater Vampires

Hver tirsdag har Maria trailer tirsdag og det vil jeg også gjerne være med på :) Man poster enkelt og greit boktraileren til en bok man har lyst til å lese. I dag poster jeg boktraileren til Saltwater Vampires skrevet av den australske forfatteren Kirsty Eagar.

Dette er forresten ikke en vampyrbok for de som kun ønsker å lese om vampyrer som er hodestups forelsket og ligger i grønne enger og glitrer. Dette er en thriller, en thriller hvor det veksles mellom å fortelle fra nåtiden og fra et havari som skjedde for over 400 år siden.Omtale:
He looked to the sky, praying for rain, a downpour, some sign from the heavens that he should refuse the abomination contained in that flask. But all he saw was the bloated white face of the moon smiling down on him … 
And the sky around it was cold and clear and black … 
They made their circle of blood. And only the moon witnessed the slaughter that followed. 
For Jamie Mackie, summer holidays in the coastal town of Rocky Head mean surfing, making money, and good times at the local music festival. But this year, vampires are on the festival’s line-up … fulfilling a pact made on the wreck of the Batavia, four hundred years ago. If their plans succeed, nobody in Rocky Head will survive to see out the new year. 
Page-turning and suspenseful, Saltwater Vampires is a distinctly Australian vampire thriller.


Boken er basert på en virkelig hendelse, nemlig mytteriet og forliset på skipet Batavia fra 1628, les hva forfatteren selv skriver om dette her. I det stykket jeg linket til finner man også linker til et par prequels(på norsk kan det vel kanskje oversettes med forløper?) til boken som man kan lese.

Litt om selve hendelsen som boken baserer seg på:
 Det var forferdelige forhold på båten Batavaia og folkene ombord gjorde opprør, det ble blodig. Sommeren 1629 varsler utkikkeren om at det befinner seg noe i vannet forut for båten. Kapteinen mener det er tull og det hele ender med at båten forliser og bare få overlever. De som er interessert i historie kan lese mer om hendelsen på norsk her eller på engelsk hos Wikipedia.

Det skulle ikke være så lett å få tak i denne boken, den er nylig sluppet på markedet i Australia, men med litt hjelp fra forfatteren selv, utrolig snilt må jeg si, via e-post så fant jeg endelig en butikk som sendte til Norge(Abbey's Bookshop). Har hørt at boken er bra så da satser vi på at det er verdt pengene. Gleder meg veldig til den dumper ned i postkassen min.