RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 4. november 2010

Bokanmeldelse: Butterfly Swords av Jeannie Lin

Hva handler boken om?
Handlingen i boken Butterfly Swords er satt til Tang dynasti i det 8de århundrets Kina. Ai Li er datteren til keiseren og hun er lovet bort til en krigsherre, Li Tao. Like før Ai Li setter kursen mot sitt eget bryllup blir hun advart om at Li Tao plotter mot hennes far. Ai Li rømmer mens hun er på vei til sitt eget bryllup, hun må hjem for å advare keiseren. Uheldigvis har noen funnet ut av at Ai Li har planlagt å rømme og angriper reisefølget til Ai Li. I siste liten kommer en spøkelses mann til Ai Lis unnsetting, Ryam er en hvit kriger som er på reise tilbake til sine soldater etter et mislykket slag. Ai Li er nødt til å komme seg hjem, men hun trenger hjelp, reisen er lang og farefylt. Li Tao er en mektig krigsherre som leder en stor hær, han har øyne og ører over alt. Det er ikke lett å slippe unna.

Mine tanker om boken:
Jeg må si jeg gledet meg veldig til å lese en historiske roman hvor handlingen var satt til Tang dynastiets tid i Kina. En tidsperiode jeg dessverre ikke kan skryte av å kunne spesielt mye om. Det virker på meg som om forfatteren kunne sitt bakgrunnsstoff, jeg måtte selvsagt Google litt underveis for å lære litt mer. Lærte også litt om en grusom keiserinne, Wu Zetian, som hersket i Kina i samme tidsepoke(i et avbrekk i Tang dynastiet).  Jeg er nok litt lett å avspore når jeg leser bøker som omhandler historie, er litt nysgjerrig av meg.

Jeg likte vår heltinne, Ai Li, hun var en beintøff jente og hadde ingen problemer med å svinge seg med sverdet sitt(bedre enn mange av det motsatte kjønn), kanskje ikke så rart siden hun var oppvokst som yngstejente i en flokk på åtte hvorav sju var gutter. Av og til virker Ai Li litt ung og naiv for sin alder, men det kan kanskje unnskyldes med at hun har levd et veldig beskyttet liv. Ai Li tok en stor sjanse da hun rømte fra sitt eget bryllup og står i fare for å gjøre skam på hele sin familie. Ære var svært, svært viktig på denne tiden. Man gjorde det man måtte for å beholde familiens ære.

Barbaren fra vesten, Ryam, er selvsagt helten i historien. Det er vanskelig å ikke falle for ham som karakter, han er en ung mann som har levd et tøft liv og har hatt en vanskelig barndom med en mor som døde da han var liten og en far som drakk og sloss. Ai Li rører noe ved Ryam, han ønsker å beskytte henne men å hjelpe henne kan være det samme som å signere sin egen dødsdom.

Av og til følte jeg at karakteren i boken ikke helt oppførte seg slik jeg hadde forventet i forhold til tiden de levde i. Enkelte ting føltes litt urealistisk at kunne skje rett og slett men allikevel likte jeg historien.

Liker du historiske romaner med sverdkamper og en god porsjon romantikk så tror jeg du vil like denne boken.

Omslaget:Helt ok, men intet mer. Savner Ai Lis to sverd, det er liksom signaturen hennes og det burde de klart å få med på omslaget syntes jeg.

Jeg har fått en anmelderkopi av Butterfly Swords av Harlequin Historical via Netgalley for en ærlig anmeldelse.

Boken får terningkast 4 fra meg, fin historisk roman. Gleder meg til Jeannies neste bok The Dragon and the Pearl(omhandler noen av personene man blir kjent med i denne boken). 

Vil du vite mer?
Besøk Jeannie Lin's hjemmeside
Følg Jeannie på Twitter
Følg Jeannies offisielle side på Facebook

Boken ble utgitt i:
Oktober 2010 

2 kommentarer:

  1. Dette hørtes ut som en bok for meg. Jeg elsker historiske romaner og ender ofte opp med asiatiske forfattere (kanskje fordi jeg har reist mye i regionen) Det finnes utrolig mange bra asiatiske forfattere generelt og kineiske ikke minst. Vilde Svaner er det sikkert kjent for mange.

    SvarSlett
    Svar
    1. Vilde svaner er en kjent bok, som jeg dessverre ikke har lest. Jeg har lett for å lese aller mest av min favorittsjanger, fantasy og mine kjære ungdomsbøker, men litt annet blir det innimellom :)

      Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.