RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

onsdag 3. november 2010

Onsdags ønskeliste - uke 44


På onsdagene deler jeg bøkene jeg har lagt til på ønskelisten min den siste uken med dere. Lenkene i titlene  fører til Goodreads eller lignende side hvor man kan lese litt om boken(navnet på forfatteren til side med informasjon om forfatteren).

Tre av de totalt fem bøkene jeg har på ønskelisten denne uken er skrevet av australske forfattere. Det er ganske tilfeldig, virker som det kommer mye spennende litteratur fra Australia om dagen.

Først ut er den psykologisk ungdomsthriller Beautiful Malice som er skrevet av den australske forfatteren Rebecca James. Boken kommer på norsk i mars og utgis av Gyldendal. Her er boktraileren:

Cate of the Lost Colony er en historisk, romantisk ungdomsroman skrevet av den amerikanske forfatteren Lisa Klein. Boken bygger på en av de største uløste hendelsene i amerikansk historie, nemlig mysteriet om hva som skjedde med de første nybyggerne på Roanoke Island i 1587. Roanoke Island var Englands første koloni i "Den nye verden". I boken følger vi kolonisten Cate i medgang og motgang. Cate ble sendt til øya av en sjalu dronning Elizabeth, Cate flørtet nemlig med Sir Walter Ralegh(i virkeligheten giftet han seg bak dronning Elizabeths rygg og ble sammen med sin kone sendt til Tower of London).

På forfatterens hjemmeside finner man også en interessant lysbildefremvisning/trailer som er laget i forbindelse med denne ungdomsboken.

Hold Me Closer Necromancer er en ungdomsbok skrevet av den amerikanske forfatteren Lish McBride. Boken handler om Sam en gutt som lever et ganske normalt liv, helt til en dag han finner ut av at han har en noe spesiell evne. Sam er en nekromantiker, det vil si at han har evnen til å kalle på og vekke de døde. Etter å ha lest Darkest Powers trilogien til Kelley Armstrong så ble jeg fascinert av denne overnaturlige evnen, litt anderledes enn vampyrer og varulver.

Dog boy er en roman skrevet av den australske forfatteren Eva Hornung(Eva Sallis). Handlingen foregår i Russland, nærmere bestemt Moskva, i 1998. Der blir det funnet en seks år gammel gutt som i to år har levd sammen med en flokk med hunder. Gutten ble enten forlatt av sin mor eller rømte fra leiligheten han bodde i sammen med sin mor og hennes alkoholiserte kjæreste. Ute på gatene i Moskva møtte han en tispe med valper som han slo følge med. Tispen hadde melk slik at han fikk mat og sammen holdt han varmen med sin fostermor og sine valpesøsken i Moskvas gater i kalde vinteren hvor det kunne være helt opp til -30C.

Dog boy høres ut til å være en hjerteskjærende og samtidig en varm roman. Får litt assosiasjoner til Jungelboken, men dette er en fortelling for voksne.

Embrace(du kan forresten lese et utdrag av boken her) er ungdomsroman skrevet av den australske forfatteren Jessica Shirvington

Violet gruer seg til 17 årsdagen, det er ikke spesielt hyggelig å ha bursdag på den dagen moren din døde. For Violet er det et lyspunkt gutten hun er interessert i, Lincoln, kommer. Det ender med et kyss og at han forlater henne på dørterskelen uten at Violet forstår hvorfor. Violet vil vite hvorfor han er trekker seg tilbake, forklaringen er en hun aldri hadde ventet å få høre. Lincoln er en Grigori, halvt engel, halvt menneske og Violet er hans livsledsager.


Violet har aldri trodd på Gud eller engler, hennes verden blir snudd opp ned og hun takler ikke å være i nærheten av Lincoln. Så dukker Phoenix opp(selvfølgelig, vanskelig å finne en ungdomsroman uten et trekantdrama om dagen), han er en forvist engel.

Violet står midt oppi et eldgammelt slag og hun må velge mellom lyset og mørket. Velger hun feiler mister hun ikke bare livet, men evigheten.4 kommentarer:

 1. I forhold til australske forfattere så kan eg anbefala den australske forfatteren Merice Briffa. Den tredje boka i trilogien frå 1800-tallets England og Australia kjem ut til våren. Dei to foregåande heiter "Mine drømmers land" og "Urolige tider" :)

  SvarSlett
 2. Takk for mange gode tips! Og gled deg til å lese Beautiful Malice, den er veldig bra :)

  SvarSlett
 3. Ja, takk for tips:-) Jeg har allerede lagt til Cate of the Lost Colony på ønskelista mi på The Book Depository.

  SvarSlett
 4. Elida: Tusen takk for tips! Skal ta en titt på den trilogien jeg.

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)