RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 7. november 2010

Bokanmeldelse: Reckless - Hud av stein av Cornelia Funke

I dag er dagen for siste stopp på Cappelen Damms bokbloggturne med Reckless - Hud av stein av Cornelia Funke.
Hva handler boken om?
Brødrene Jacob og Will Reckless sin far forsvinner plutselig en dag. Jacob leter og leter inne i familiens hus etter spor fra faren. En dag finner Jacob ut at speilet som står på farens kontor er en port til en annen verden, en verden Jacob besøker, oftere og oftere. Speilverdenen er fylt av spennende eventyr og kostbare skatter, i løpet av årene blir Jacob en av de beste skattejegerne som har levd i landet bak speilet.
12 år etter at Jacob forsvant inn i speilen for første gang følger lillebroren Will etter Jacob, en avgjørelse som endrer brødrenes liv for alltid og setter Will i stor fare. Will blir forhekset av den Mørke Feen. Hva er Jacob villig til å ofre for å redde brorens liv?

Mine tanker om boken?
Reckless er en lettlest ungdomsbok som er delt inn i forholdsvis korte kapitler, hvert kapittel begynner med en liten tegning som forteller noe om innholdet(noe jeg likte veldig godt). Begynnelsen av boken syntes jeg var ganske forvirrende, først forstår jeg ikke helt hvor forfatteren vil med historien men så plutselig begynner den for alvor.

Det første som slo meg da jeg begynte å lese Reckless var likhetstrekkene med Funkes egen bok Blekkhjertet, det var vel kanskje den forsvunne faren som umiddelbart satte meg på den tanken. Boken.er som er proppet full av referanser til kjente og kjære eventyr, dette fungerer til en viss grad men kan til tider føles som en litt enkelt vei å gå. Funke spinner videre på elementer fra andre eventyr og setter sitt særpreg på det. Boken er selvsagt full av all verdens nisser, troll, drager, alver, feer, dverger med mer, men en figur som jeg bet meg litt ekstra merke i var en ved navnet Skredderen. Skredderen fikk meg til å tenke på Johnny Depp i rollen som Edvard Saksehånd.

Hør forfatteren selv lese fra boken:


Det skjer mye i denne første boken og vi møter mange karakterer og figurer, men en ting som er viktig å huske på er at dette er første boken i en trilogi(min erfaring er at forfatteren ofte prøver å klemme inn mest mulig i den første boken for å sette opp historien videre og gi leseren nødvendig bakgrunnsinformasjon).

Reckless er et ganske mørkt eventyr, leseren kan aldri føle seg trygg på at helten vår "vinner prinsessen og halve kongeriket".

Tilslutt:Lettlest og underholdende  dog mangler historien et eller annet for å fange meg helt. Jeg vil tro at de som allerede er fan av Funke vil like denne boken veldig godt. 

Har du lyst til å lese flere meninger om boken? Her er resten av deltakerne fra denne runden av bokbloggturneén:
Julies bokbabbel om Reckless
Marielle om Reckless
Cathrine om Reckless
Bokelskerinnen om Reckless

Ting og tang om Reckless
Shauri's blog om Reckless


Vil du vite mer?
Besøk Cornelia Funkes fanside
Besøk boken Reckless sin hjemmeside

Reckless- hud av stein av Cornelia Funke
Boken ble utgitt i: September 2010  
Målgruppe: 12 - 18 år
Antall sider(hardcover): 352
Forlag: Cappelen Damm
ISBN: 9788202331177
Boken er et anmeldereksemplar fra forlaget.

3 kommentarer:

  1. er så glad for at jeg har funnet bloggen din! haha, jeg har deg som favoritter på dataen min! :) men jeg lurer på om du kunne legge ut en liste(med bilder eventuelt) om alle fantasy bøkene dine som du liker? Jeg har 49 fantasy bøker nå, og jakter etter flere :D

    SvarSlett
  2. Helt enig med dette! :) samme som over, utrolig glad for at jeg fant bloggen din!

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.