RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 8. november 2010

Bokanmeldelse: Saltwater Vampires av Kirsty Eagar

Hva handler boken om?
Handlingen i den australske vampyrthrilleren Saltwater Vampires begynner i 1629 med en historisk hendelse, et forlis, utenfor Australias vestkyst. Apotekeren Corneliz var en av bakmennene til et mytteri før forliset, nå er han sjefen blant de forliste. Corneliz deler opp de overlevende i grupper og sender dem til forskjellige små øyer som ligger like ved øyen de forliste ved. Corneliz velger seg tre menn og sammen dreper de alle de overlevende for å udødeliggjøre seg selv.Vel 300 år frem i tid er mytteristene tilbake i Australia, nærmere bestemt i en liten by, Rocky Head. De skal nå fullføre det de startet på for så mange år siden og det skal skje
under byens årlige rockefestival.

I nåtiden møter vi 15 år gamle Jamie Mackie og vennene hans. For ikke lenge siden var Jamie og hans kamerat Dale ute for en forferdelig båtulykke, Dale ble hardt skadet og Jamie bebreder seg selv for det som skjedde, vennskapet deres er ødelagt og det går ut over Jamies nattesøvnen. En natt vekker Jamie kameraten sin Tanner og drar han med ut for å surfe, vannet er nemlig det eneste stedet Jamie føler en slags fred. Der ute blant bølgene dukker det plutselig opp en annen sufer i natten, en som tydeligvis ikke ønsker Jamie noe godt. De to surferne begynner å slåss og Jamie får et forferdelig bitt, et bitt av det slaget som får ham til å føle det som om hodet nesten ikke lenger sitter mellom skuldrene. Da Jamie endelig kommer seg opp av vannet så er ikke såret så ille som hadde trodd, men selve hendelsen var grusom og hvem vil tro på ham? Er det vampyrer i småbyen Rocky Head?!


Mine tanker om boken:
Jeg syntes det hørtes utrolig spennende ut med vampyrthriller for ungdom som er basert på en sann hendelse og som utspiller seg i Australia(de som er interessert i historie kan lese mer om den tragiske hendelsen her). I tillegg har boken en gutt i hovedrollen i motsetning til de fleste nyere vampyrbøkene, i hvert fall for ungdom. Kirsty Eagar har ikke skrevet om en eneste glitrende vampyr, derimot er vampyrene hennes noen blodtørstige vesener, Eagar er kreativ og boken er et forfriskende tilskudd til vampyrsjangeren.

Historien bygger seg sakte men sikkert opp mot et klimaks men det blir aldri kjedelig av den grunn. Leseren vil vite hva som skjer videre med Jamie og Dale, og la meg si deg at det er verdt å vente på. Slutten åpner opp for en oppfølger men historien kan også fint bare slutte slik som den gjorde. Selv blir jeg ikke akkurat blir lei meg om det skulle bli en bok til, skulle gjerne visst mer om vampyrorganisasjonen som Eagar har diktet opp.

Det er ingen tvil om at Saltwater Vampires har et Australsk særpreg over seg, man føler seg nærmest som man er ute på surfebrettet sammen med Jamie og co.

Saltwater Vampires er såvidt jeg vet så langt bare sluppet i Australia og kan være litt vrien å få tak i. Jeg var så heldig å få god hjelp av Eagar på e-post og fant ut av at Abbey's Bookshop sendt til Norge(den var ikke å få tak i verken hos Amazon eller The Book Depository men mulig den er det nå?).

Omslaget:
Mørkt og spennende, blir nesten trollbundet av den vakre godt månen som speiler seg i vannet på baksiden av omslaget.

Oppsummering:
Et verdig tillegg til vampyrsjangeren, god bok med en orginal vri på vampyrer. Jeg kaster terningen og den lander et sted mellom en 4'er og en 5'er.

Vil du vite mer om forfatteren eller boken? Ta en titt på linkene under:
Besøk Kirsty Eagars hjemmeside
Finn ut mer om Saltwater Vampires

Saltwater Vampires av Kirsty Eagar
Boken ble utgitt i: August 2010(i Australia)  
Målgruppe: Ungdom
Antall sider(paperback): 372
Forlag: Penguin Books
ISBN: 9780143011460
Kilde: Kjøpt selv 

4 kommentarer:

 1. Akkurat det jeg trengte, enda flere fristende vampyrbøker :-). Får vel da å skrive denne seiren opp på evighetslista også da.

  Sånn går det når du man leser gode omtaler :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Deilig med evighetslister, da går man aldri tom for lesestoff ;)

   Slett
 2. Så spennende, er litt på vampyr kjøret for tiden og synes det er flott jeg fikk ett nytt vampyr bok tips!:) Takk for det!:) Fant den på Amazon, til kindelen ihvertfall:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte den godt da jeg leste den, den er noe for seg selv egentlig. Veldig positivt at historier dreier seg om en gutt, for det er mye vakre jenter og sexy vampyrer i dagens vampyr litteratur. Da føles det forfriskende med noe nytt :)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.