RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

tirsdag 21. desember 2010

Bokanmeldelse: The Lying Game av Sara ShepardHva handler boken om?
Sutton Mercers liv var et liv en hvilken som helst tenåringsjente ville drept for, så en dag gjorde noen faktisk det. Sutton våkner opp på et ukjent baderom, hun har ingen minner om hvordan hun havnet der, inn døren kommer det en jente, hun registrerer ikke engang at Sutton befinner seg i rommet. Ikke spesielt rart siden Sutton er et gjenferd. Da Sutton ser den andre jentas speilbilde skriker hun, jenta ser akkurat ut som Sutton. Den mystiske jenta er Emma Paxton, Suttons ukjente tvillingsøster. 

Emma bor i fosterhjem og fosterbroren hennes Travis er ute etter henne. Travis har funnet en ekkel video på nettet hvor Emma er en av deltakerne, det er bare det at jenta i videoen ikke er Emma, men hvordan kan hun bevise det for noen? Emma hadde aldri i sin villeste fantasi trodd at hun hadde søsken, langt mindre en identisk tvillingsøster. Emma finner ut av søsterens navn ved å søke litt på Google og bestemmer seg for å ta kontakt med henne. Sutton ber Emma om å komme å møte henne, det eneste problemet er at Sutton er død. Hvem har da gjort avtalen med Emma? Emma har blitt lurt, alle rundt henne tror hun er Sutton og snart er hun del av et farlig spill. Det blir snart klart for Emma at morderen holder et øye med henne, men hvem er drapsmannen? Det kan være hvem som helst.

Mine tanker om boken?
The Lying Game var en bok fullpakket av spenning og drama(skal forresten ikke glemme at det er litt romantikk i historien også). Da jeg begynte på boken ante jeg ikke hva jeg kunne forvente av forfatter Sara Shepard, hun er jo kjent for serien Små søte løgnere(Pretty Little Liars) men jeg har verken sett tv-serien eller lest bøkene. Det jeg fikk var en bok som var umulig å legge fra seg, jeg var som avhengig og ville bare ha mer og mer. Det dumme var bare at jeg ikke ante at dette var første bok i en serie på fire bøker. Jeg begynte å lure litt da jeg forstod at det ikke var nok sider igjen for forfatteren å løse mysteriet på.

Vi får følge begge søstrene gjennom et par dramatiske uker. Sutton sitt perspektiv blir fortalt gjennom førsteperson og Emmas liv gjennom bruk av tredjeperson. Shepard har skapt to veldig ulike roller gjennom tvillingene, Emma som alltid har strebet etter å bli godtatt og likt av sine, stadig nye, fosterforeldre, bortskjemte Sutton, lederen i vennegjengen og alltid midtpunktet.


Hør forfatteren fortelle om boken:

Det er ingen tvil om at forfatteren kan skrive spennende ungdomsbøker, jeg følte meg nærmest som paranoid mens jeg leste. Hver eneste person Emma tilbringer tid med mens hun er Sutton kan potensielt være morderen.

Bakerst i boken var det en epilog, jeg har egentlig ingenting i mot epiloger men i dette tilfellet syntes jeg ikke noe særlig om det. Her ble epilogen brukt til å nærmest ramse opp de løse trådene og minne leseren på hva man ønsker å få svar på videre i serien. Jeg er ikke så glad i å bli undervurdert som leser, har da noe bedre minne enn en gullfisk, så epilogen føltes overflødig. Det var egentlig det eneste minuset jeg fant ved boken.


The Lying Game kom ut nå i desember og neste bok i serien,Never Have I Ever, kommer ut i april til neste år. Jeg kan knapt vente med å finne ut av hva som skjer videre med Emma og Sutton. Sara Shepard legges herved til listen min over favoritt forfattere, er Pretty Little Liars bøkene noe i nærheten av like gode som denne boken så har jeg mange timer med god underholdning foran meg. 

Omslaget:
Passende til historien.

Jeg gir boken:
4.5 stjerne av 5 mulige.


The Lying Game av Sara Shepard
Utgitt: 7.desember 2010
Sider(innbundet):  307
Forlag: HarperTeen
ISBN
: 0061869708 (ISBN13: 9780061869709)
Kilde: Lesekopi mottatt på min Kindle fra
 HarperTeen via netGalley. 

3 kommentarer:

 1. Blogg med mening:

  http://siriaakenes.blogg.no/

  SvarSlett
 2. Jeg har nettopp i dette sekund lest ferdig Pretty Little Liars serien. Den er virkelig vært og lese! Du tipper aldri hvem som er modreren, om folk er dø eller bare gjemmer seg. Den er virkelig vært og lese!

  Nå har jeg planer om og lese The lying Game, håper den er like bra!

  SvarSlett
 3. Jeg har lest Pretty little liars serien , men vis man skal lese boka , ikke se på serien. For da blir du bare forvirret. Det er ikke helt det samme som i boken. Anbefaler boka først

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.