RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 17. januar 2011

Bokanmeldelse: City of Bones av Cassandra Clare

Visste du at City of Bones snart kommer på kino? Dette er en omtale av første bok i Mortal Instruments serien av Cassandra Clare, bøkene er oversatt til norsk og serien har fått navnet Skyggejegerne og denne første boken i serien heter Demonenes by


Hva handler boken om?
New York City legger det perfekte bakgrunnsteppet for denne urbane fantasy-historien. Boken handler om den 15 år gamle Clarissa Fray (Clary), som plutselig får sin tilværelse snudd opp ned da hun blir vitne til et drap på et utested. Drapet, som bare Clary har sett, åpner øynene hennes for en helt ny verden og ikke minst; en helt ny menneskerase - Shadowhunters. Men hvorfor kan Clary se disse menneskene som ingen andre ser? Nesten før Clary rekker å stille seg selv dette spørsmålet, blir moren kidnappet og hun selv blir angrepet av en demon. Vi følger Clary i jakten på moren, sannheten og seg selv.

Mine tanker om boken?
Innledningsvis var jeg skeptisk til å lese boka i det hele tatt, på bakgrunn av hovedpersonens unge alder. Med Twilight-triologien, og da spesielt Bella, ganske friskt i minne gikk jeg noe fordomsfullt i gang med lesingen (ikke misforstå meg, jeg elsker Twilight-bøkene, men Stephanie Meyer gjorde Bella og gjengen litt for jomfruelige for min smak). Men forfatter Cassandra Clare har på ingen måte gjort Clary eller noen av de andre karakterene man møter, til keitete tenåringer. Selv om boka inneholder mer enn ett tilfelle av tenåring med identitetskrise blir det aldri barnslig og umodent.

Jeg opplever det ofte slik at man må lese opptil 50 - 100 sider av en bok før den VIRKELIG begynner å bli fascinerende. I denne boken er det derimot action fra side 1, og dette opprettholdes til siste slutt! Du vet aldri hva som skjer rundt neste sving, eller hvilken skapning som lurer i skyggen. Varulver, vampyrer, demoner, feer, engler, trollmenn, shadowhunters - take your pick! Alle tenkelige arter er representert, og blandingen er unektelig herlig!

Det kan hende tror du har lest denne boka før, men tro meg, det har du ikke. Clare skildrer miljø og mennesker (demoner) på en helt glimrende måte, og jeg finner ikke noe spesielt å sette fingeren på som trekker boka ned.

Omslaget:
Selv om jeg leste paperback utgivelsen, så foretrekker jeg omsalget på 1.gangsutgivelsen som var en hardcover. Personen på omslaget skal forestille Jace Wayland, som er en av hovedpersonene i boka. Jeg liker måten de har latt være å avsløre ansiktet hans, slik at han forblir den mystiske personen som han fremstilles som i boka.

Vil du vite mer om forfatteren eller boken? Ta en titt på linkene under:

Har du lyst til å lese andres meninger om boken? Ta en titt på linkene under:
Lesekaninen

City of Bones av Cassandra Clare
Boken ble utgitt i: 2007
Målgruppe: Ungdom
Antall sider(paperback): 448
Forlag: Simon and Schuster
ISBN 10: 1406307629 
Kilde: Fått i bursdagsgave av min søster(Ladybug).

35 kommentarer:

  1. Kjempe bra anmeldelse :) Gjorde i hvertfall at jeg blei nysgjerrig..
    Normalt skimter jeg bare anmeldelser fordi jeg ikke gidder lese så mye. Men du skriver på en måte så jeg faktisk gadd og lese alt :)

    Denne boka/serien kommer i hvertfall på min ønskeliste :) Kun hørt positivt :)

    SvarSlett
  2. Så bra at du likte boken! Personlig elsker jeg denne serien og gleder meg til den fjerde boken som kommer nå i år :D

    SvarSlett
  3. Kjempefin anmeldelse! Jeg har bøkene i hylla, og jeg skal ta dem fram snart :-)

    SvarSlett
  4. Flott og interessant anmeldelse! :D Disse bøkene er på ønskelisten min... sjeldent at en serie får så mye (BARE)positiv omtale :D

    SvarSlett
  5. Takk for positive kommentarer! Håper Moonstar og siljeblomst blir like stor fan av serien som Maria og jeg er ;) Gleder meg utrolig mye til City of Fallen Angels kommer i april!

    SvarSlett
  6. Jeg er ganske sikker på at du ikke vil bli skuffet over bøkene, Cathrine :) Syns også det er veldig spennende at filmen basert på den første boka er under planlegging! Hurra!

    SvarSlett
  7. Har disse bøkene stående i hyllen, og de rykket langt frem i lesekøen nå. Fin anmeldelse :)

    SvarSlett
  8. Fristende!

    Hvor mange bøker er det kommet?

    SvarSlett
  9. Ingalill: Det har kommet ut tre bøker og den fjerde kommer ut i april :)

    SvarSlett
  10. Har du lest bøkene til Sarah Rees Brennan? Hun er venner med Cassandra Clare og skriver i samme sjanger. Liker du demoner, magi og humor er de verd en kikk.

    http://sarahreesbrennan.com/

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har Demon's Lexicon her faktisk, men har ikke lest mer enn noen sider i den før den ble satt tilbake i hyllen. Kanskje verdt å gi den et forsøk igjen? Jeg var ikke helt in the mood forrige gang jeg forsøkte meg på den.

      Slett
    2. Bra anmeldelse!
      Elsker denne boken!

      Slett
  11. Jeg er en av de som virkelig IKKE likte bøkene. Fant ikke nesten noe nytt og spennende... Rip off i alle bauer og kanter egentlig. Her er min mening.
    http://twotn.blogspot.no/2012/03/bok-pa-film-mortal-instruments-skal.html

    Derimot gleder meg til filmen, det er fullt mulig at den blir mye bedre.

    SvarSlett
  12. Denne har jeg akkurat begynt å lese på:) Har vært litt spent om den ville falle i smak, godt å vite på forhånd at den ikke skuffer:) Kjempe god anmeldelse:) Gleder meg til filmen:)

    SvarSlett
  13. Jeg har veldig lyst til å lese bøkene, men har foreløpig ikke hatt tid til det. Det har noe med at jeg har litt for mange bøker med meg hjem fra jobb.

    Har kjøpt inn de tre første bøkene til biblioteket jeg jobber på, så jeg håper virkelig at de også faller i smak hos lånerne våre.

    SvarSlett
  14. Denne har jeg lest og likte den kjempegodt:) Omtale kommer på bloggen min også, sånn helt plutselig.

    SvarSlett
  15. Holder på med denne boka akkurat nå. Har kommet omtrent halvveis. Er ikke like entusiastisk som deg, men kan hende det endrer seg når jeg har fått lest hele. :)

    SvarSlett
  16. Wanja Irene Andersen7. august 2013 kl. 21:11

    Spennende :)

    SvarSlett
  17. Veldig bra bok! :D

    SvarSlett
  18. Leste alle iløpet av noen dager, elsket de! Venter spent på fortsettelsen :D

    SvarSlett
  19. Gleder meg sånn til filmen! Slukte begge de to første bøkene i ferien :)

    SvarSlett
  20. Min mor har lest den, og har hørt den er utrolig bra! jeg har den liggende her, men har enda ikke tatt meg tid, men gleder !

    Gleder meg også til filmen! :)

    SvarSlett
  21. bøkene er fantastiske, så jeg gleder meg vanvittig til å se filmen! Et av årets kino-must :)

    SvarSlett
  22. Flott anmeldelse! Gleder meg masse til å se filmen nå! :D

    SvarSlett
  23. Fin omtale. Tror jeg må lese boken :)

    Mvh Hilde

    SvarSlett
  24. Gleder meg til filmen, flott bok anmeldelse!

    SvarSlett
  25. Interessant og bra omtale - kjenner hverken til serien eller filmen, men ble veldig nysgjerrig etter å ha lest omtalen din her.

    Det du skrev om Twilight-serien og de litt vel jomfruelige karakterene, vil jeg ta med meg videre i lesingen av begge seriene. Takk for verdifull informasjon : ))

    SvarSlett
  26. Fin omtale :) Kanskje jeg leser boken en gang.

    SvarSlett
  27. Jeg har aldri hørt om boka før, men den høres kjempespennende ut! Du fikk meg veldig nysgjerrig, så nå må jeg nesten lese den jeg også! :)

    SvarSlett
  28. Leste ferdig første boken et par måneder siden~ har ikke gått videre til bok 2 tho o: gleder meg til filmen!!:D

    SvarSlett
  29. Leste ferdig første boken et par måneder siden og den var veldig bra~ har ikke gått videre til bok 2 tho o: gleder meg til filmen!!

    SvarSlett
  30. Jeg har lest de tre første, og synes alle tre var kjempebra. Den siste halvdelen av den første leste jeg på en 3 timers busstur, og selv om jeg vanligvis ville blit stupkvalm av å lese i bevegelse så ble jeg så oppslukt at jeg på magisk vis ikke ble det.

    SvarSlett
  31. Må se å få somlet meg til å lese den boka:) Den lånes ut ofte på jobben:)

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.