RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

tirsdag 25. januar 2011

Bokanmeldelse: The Lovely Bones av Alice SeboldHva handler boka om?
14 år gamle Susie Salamon blir brått revet bort fra verden, som offer for en seriemorder. Etter sin død klarer imidlertid ikke Susie helt å forlate sitt tidligere liv på jorden. Fra sin plass i ”skyene”, kan Susie se familiens desperate forsøk på å finne ut hva som skjedde med henne, og hvordan de sakte men sikkert blir revet i stykker av den tragiske hendelsen. Vil familien noen gang finne ut hva som hendte med Susie, eller forblir det hennes, og morderens, hemmelighet?

Tanker om boken:
Jeg hørte først om denne boka da jeg leste at den snart skulle bli film, og ingen ringere enn Peter Jackson (kjent for bla. Ringenes Herre) skulle regissere filmen. Dette er faktisk grunnen til at jeg valgte å lese boka, for jeg følte at dette var en indikasjon på at den måtte være bra :) Det er en gripende og vond historie, men har også mye varme, humor og kjærlighet. Og ikke minst spenning! Jeg syns nesten den er like deler krim, romantikk, og drama. Jeg gråt en heeel del, bannet og lo meg igjennom historien. Forfattere som klarer å appellere til et bredt register av følelser på den måten, fortjener skryt!

Jeg mener boken er unik i sin skildring av livet i ”limbo” (den andre siden, himmelen eller hva man vil kalle det), og det er hjerteskjærende å følge familiemedlemmenes kamp for å overleve tapet av en datter/søster, hver på sin måte. Det var også noe nytt å lese en bok som begynner med at hovedpersonen i den blir drept. Man blir veldig godt kjent med Susie og hennes følelser, noe som gjør boka enda tristere, da vi allerede vet at hun ikke klarer seg. Fantastisk engasjerende bok, som jeg kunne snakket om i evigheter, men den må nesten leses!

Omslaget:
Omslaget på min pocketbok viser Susie og morderen i deres skjebnesvangre møte, som leder opp mot hennes død. Creepy, men flott og oppsummerende.

Oppsummering:
Jeg vil gi boka 5 av 5 mulige, fordi den gjorde så sterkt inntrykk på meg.

Har du lyst til å lese andres meninger om boken? Ta en titt på linkene under:
Siljes anmeldelse av boken
Stine Maries anmeldelse av boken

Boka ble utgitt: For første gang i 2002(men denne utgaven ble utgitt i 2009).
Målgruppe: Voksene
Antall sider (paperback): 368
Forlag: Back Bay Books
Kilde: Kjøpt på tilbud på ARK, 3 for 99,- (et KUPP!)

Denne bokanmeldelsen er skrevet av Daydreamer.

12 kommentarer:

 1. Jeg er litt redd for å drukne hvis jeg skal lese denne boken. Har jo skjønt at jeg må det siden du praktisk talt dyttet den i ansiktet på meg i sommer og sa les denne! ;)

  SvarSlett
 2. Jeg ble litt skuffet over denne faktisk for den virket så lovende både på forhånd og i starten av boken. Jeg likte den delvis, men det hele ble litt for søkt for min smak. Er nok ikke åndelig nok:-) Har skrevet om den her: http://biblblogg.blogspot.com/2009/12/lovely-bones-alle-mine-kjre.html

  Fin anmeldelse forresten:-)

  SvarSlett
 3. "jeg leste at den snart skulle bli film, og ingen ringere enn Peter Jackson skulle regissere filmen" Dette ble et overbevisende argument for meg og!

  SvarSlett
 4. Jeg har lest denne boken tidligere, og synes den var veldig god. Ble derimot litt skuffet over filmen, men ikke verre enn at jeg vil anbefale den til de som har lest boka.

  SvarSlett
 5. Jeg likte også boken veldig godt. Filmen var også veldig bra, men ikke så god som boken.

  Fin anmeldelse :-)

  SvarSlett
 6. Veldig enig med Stine Marie. Leste boken for en del år tilbake. Likte den veldig godt - men filmen, not so much.

  SvarSlett
 7. Jeg leste denne boka for mange år sida da ei venninne av meg fant den på et brukt marked og forelsket seg. Fantastisk bok! Jeg burde definitivt lese den igjen...

  SvarSlett
 8. Jeg likte filmen veldig godt, så den i juleuka. Du skrev en veldig fin anmeldelse så jeg tror jeg skal legge boken til i "skal lese"-lista mi :)

  SvarSlett
 9. Jeg gleda meg veldig til å se filmen, men den var ikke så bra som boka etter min mening. Men sånn syns jeg ofte det er, at filmen ikke lever opp til boka! Jeg syns imidlertid Saoirse Ronan var en perfekt Susie Salmon!

  SvarSlett
 10. Jeg har ikke lest boka, men har har filmen:) Filmen var både gripende og jeg synes hun som spilte Susie var kjempe flink i rollen som Susie:)

  SvarSlett
 11. har sett filmen* skulle det stå, ble en skrivefeil der he he:)

  SvarSlett
 12. En fantastisk bok. Den gjorde sterkt inntrykk på meg også! Så sterkt at jeg ikke vet om jeg orker å se filmen. Deler din anbefaling!

  God helg til dere begge, Daydreamer og Ladybug:-)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.