RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

tirsdag 4. januar 2011

Nye ungdomsbøker i butikkhyllene i januar


For en oversikt over utgivelser for voksne i januar så les gjerne Bokelskerinnens innlegg som tar for seg disse.

Som så vidt nevnt tidligere vil jeg fra og med januar i år skrive en(eventuelt flere hvis det er mange bøker samme måned) bloggpost hver eneste måned hvor jeg setter søkelyset på ungdomsbøker som utgis akkurat den måneden. Denne månedlige posten skrives av eget initiativ og jeg tjener ikke på det. Føler det er greit å si i fra om det først som sist, om noen skulle være i tvil. Jeg syntes ungdomsbøker får så alt for lite spalteplass her i Norge, så dette er mitt lille private initiativ for å sette søkelyset på alle de flotte ungdomsbøkene som utgis.

Denne gangen ser det ut for at det kun er ett forlag som har ungdomsbøker som skal ut i butikkene og det er Cappelen Damm(hvis det er andre som kommer med bøker denne måneden så send meg gjerne en e-post så skal omtaler jeg gjerne disse også).  Hvis du klikker på linken i boktittelen i denne posten så kommer du til forlagets side om boken og om du klikker på forfatterens så kommer du til forfatterens hjemmeside. Her er nyhetene man kan kose seg med i januar:

Ånden i maskinen - Skeleton Creek 2 av Patrick Carman. Ventes utgitt i midten av januar, målgruppe 9-12 år.

Den første boken i denne serien, Skeleton Creek, var ute på bokbloggturné i fjor, her kan du lese hva slags mottakelse den boken fikk.

Boktraileren:
Omtale:
"Hvordan kom jeg meg tilbake til rommet?
Det siste jeg husker klart, er at jeg sto øverst i trappa på muddermaskinen og kikket ned. Etter det er alt litt uklart. Det var noe med det å se sine egne blodflekker på de gamle gulvborden som liksom tok litt knekken på meg."

I denne spennende oppfølgeren til Skeleton Creek er Ryan og Sarah kommet et skritt nærmere å løse mysteriet som knytter seg til muddermaskinen og gamle Joe Bush. Selv om de fortsatt ikke får lov til å være sammen, kommuniserer de som før via epost og filmsnutter. Ryan fører nøye dagbok over det som skjer. Hva skjuler seg mellom plankene i muddermaskinen? Hvem er medlemmene i det hemmelige selskapet Crossbones? Klarer Ryan og Sarah å redde byens framtid? Mye står på spill i Skeleton Creek.Mørkt liv av Kat Falls. Målgruppe: 9-12 år. Ventes utgitt i midten av januar.

Noen av mine engelske favorittbokbloggere har brukt ord som fantastisk og orginal for å beskrive denne boken. Noe som selvsagt fikk meg til å sette den på ønskelisten. Et liv under havet høres jo unektelig ut som spennende lesestoff.

Boktrailer:Omtale:
Plutselig skylte en iskald bølge av forståelse over meg.
Det var ikke oppsvulmede kroppsdeler jeg så, det var
muskler. Og jeg befant meg ikke ansikt til ansikt med et
lik. Hadde det bare vært så vel. Nei, det fryktelige ansiktet
foran meg tilhørte Skyggen, lederen for Marulkgjengen.
Og han var høyst levende.


 Elefantens historie av Lauren St John. Målgruppe: 9-14 år.

Dette er fjerde og siste bok i serien Den hvite sjiraffen. Handlingen i bøkene er lagt til forskjellige Afrikanske land og har alle fokus på bevaring av forskjellige dyrearter. Forfatteren selv har vokst opp på en gård i Zimbabwe.

Omtale:
"En hunnelefant, like stor som et baobabtre, sto i halvmørket i skogbrynet og viftet truende med ørene. Hun blåste i snabelen så det hørtes ut som et øredøvende trompetstøt. Hun var helt tydelig klar til angrep.
    Lurk grep Tendais gevær.
    - Er du fra vettet? skrek Tendai. (-) -Vil du at vi skal bli drept alle sammen?"

En dag kommer en fremmed til viltreservatet i Sawubona og krever å få overta eiendommen. Martine og mormoren blir helt fortvilet, men de gir ikke opp. Martine og vennen Ben reiser til Namibia som blindpassasjerer i et fly for å finne ut hva som foregår. Det er livsfarlig og uutholdelig spennende. Dette er den fjerde og siste boka i serien fra Sør Afrika om Den hvite Sjiraffen.Jaget - House of Night bok 5 av  P.C. & Kristin Cast. Målgruppe: 13-20 år. Ventes ute i slutten av januar.

Jeg har lest de fire første bøkene i denne vampyr-serien, på orginalspråket,  og har et slags elsk/hat forhold til den. Det er underholdende samtidig som språket kan være så til de grader irriterende. Må innrømme at jeg gleder meg til å lese fortsettelsen.Omtale:
Tenk om den hotteste fyren i verden skjulte en uendelig ondskap, og alt han ville ha var deg?

Neferets mektige nye gemal, Kalona, er ubeskrivelig vakker og holder hele House of Night trollbundet. Bare kunnskap om hans tidligere liv kan sette en stopper for ham. Men denne kunnskapen viser Zoey sannheter hun helst ikke vil vite om.

Zoey føler et truende mørke i tunnelene, men Stevie Rae sier ikke noe … Er de røde ynglingene virkelig så vennligsinnede som de kan virke?

På kjærestefronten får Zoey sjansen til å gjøre det godt igjen med super-hotte Erik, men hun kan ikke slutte å tenke på Stark, bueskytteren som døde i armene hennes. Og først må hun redde Stark fra Neferets onde innflytelse. Ondskap truer på alle fronter.
 I dette treet av Per Nilsson og Katarina Kieri. Målgruppe:13-20 år. Ventes utgitt i slutten av januar.

Jeg har lest et par flotte, svenske, anmeldelser av denne boken, så det blir spennende å se hvordan den blir tatt i mot her. Selv er jeg ikke så alt for glad i realistiske historier men av og til finner jeg noe jeg liker(det er bare det at jeg helst rømmer inn i en fantastisk verden i steden for en realistisk en).

Omtale:
Pass på, behersk deg og husk grunnregel nr 1: Du skal aldri synes synd på deg selv. Synes-synd-på-seg-selv er en hengemyr, kvikksand som trekker deg ned, som gjør øynene dine gjørmete, som lammer deg, som gjør deg dum og sløv.

Er Den Bortkomne en sånn som syns synd på seg selv? Som tenker at åh, hvorfor er det ingen som ser hvor mye jeg har inni meg, hvorfor må meg gå rundt her og være en Bortkommen, hvorfor er det ingen som oppdager hvor interessant og spennende jeg er innerst inne, hvorfor er alle andre så overflatiske og dumme og falske, hvorfor er det ingen som viser meg veien hjem?

Vet ikke. Interesserer meg ikke. Skal aldri mer tenke på ham.
Siri og Jacob vandrer rundt i den lille byen, i sine egne liv. De kjenner ikke hverandre, men deres historier følger hverandre, og til slutt møtes de – så vidt.

Katarina Kieri og Per Nilsson, to av Sveriges absolutt beste ungdomsbokforfattere, har skrevet I dette treet sammen.

Jakten på Violet Park av Jenny Valentine. Kommer engang mellom 14-18. januar.

Jeg kjenner bokomtalen pirrer min nysgjerrighet. Jeg har dessverre ikke klart å oppdrive det norske omslaget men vi kan jo ta en titt på det svenske omslaget mens vi venter:

Omtale:
Under normale omstendigheter ville ikke Violet Park ha betydd noe for meg.
Hun var gammel.
Hun var død.
Hun lå i en urne på en hylle.
Men jeg møtte henne, tilfeldigvis, midt på natten.
Og hun forandret alt.
Kanskje fant du noe du kunne tenke deg å lese på denne listen?

9 kommentarer:

 1. Sv: Jeg fikk den i julegave, men den er kjøpt på bohus for 300 kroner tror jeg det var :)

  SvarSlett
 2. Jeg elsker vampyr-serier men er ikke helt fan av house of night, jeg har lest noen av bøkene men leste de på engelsk:) Jeg liker original språket best:) Fin blogg!

  SvarSlett
 3. Vil gjerne lese alle sammen:) Har lest Jaget på originalspråket.
  Takk for tips!

  SvarSlett
 4. Ms Love: Tusen takk :) Det er helt klart langt i fra den beste vampyrserien jeg har lest men den er underholdende.

  Synne: Bare hyggelig :)

  SvarSlett
 5. "Elefantens historie" er absolutt en bok jeg kunne tenkt meg å lese, denne bokserien skal jeg sjekke ut. Har nettopp "oppdaget" ungdomsbøker, og syns det er masse spennende på markedet :) Hilsen Anette :)

  SvarSlett
 6. Anette: Så flott, bøker skrevet for unge appellerer ofte også til voksne. Jeg tror kanskje noen kvier seg for å lese ungdomsbøker når man liksom er blitt voksen.

  SvarSlett
 7. Det skal bli spennende å se hva du synes om Mørkt liv!

  Hilsen Morten,
  oversetteren

  SvarSlett
 8. Hei! Kjempe bra at du skriver om ungdomsbøker, skal følge med bloggen. Synes kanskje oppsettet var litt rotete? Kanskje du kan starte med å gi en liste over bøker som utgis i Januar og deretter lage en egen bloggpost på bøkene?

  SvarSlett
 9. Takk for innspillet, Monica :) Jeg syntes egentlig det selv samtidig som jeg føler at det er viktig å få med mer enn bare omslaget og dato. Eventuelt kan jeg lage en liste først i bloggposten og mer detaljer lenger ned.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.