RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 6. januar 2011

Slutte å lese på engelsk?

Mamma, kan du slutte å lese på engelsk? 
- sagt av 5-åringen i går kveld da hans kjære mor gjorde et forsøk på å lese fra Tonje Glimmerdal av Maria Parr på nynorsk.

7 kommentarer:

 1. Eg håpar at han kjem til å setje pris på denne glimrande boka sjølv om han ikkje er så van med nynorsk! Sjølv har eg hatt for vane å "omsetje" til dialekt når eg les bokmål for ungane, men i den siste tida har eg gått over til å lese språket slik det er skrive, berre for å auke språkkompetansen deira. Lukke til vidare i lesinga!

  SvarSlett
 2. Ha ha, så bra! Vi har også prøvd oss på denne boken, men den falt ikke helt i smak hos Ingrid på åtte år! Nå er forresten årets første Boktema igang hos meg, klem fra Anette :)

  SvarSlett
 3. Hehehe! Jeg pleier også å oversette til dialekt, og snike inn ett og annet ord for å øke språkkompetansen. Alt vi foreldre tenker på;) Tonje Glimmerdal er fantastisk - håper du finner på noe lurt som får han interessert.

  Forøvrig venter jeg med boka til min 5-åring blir litt eldre. Har brent meg på å presentere bøker litt for tidlig. Kanskje hun er klar i år?

  SvarSlett
 4. Haha, herlig:-) Og så nynorsk som er så flott!

  Karianne:-)

  Ps takk for gratulasjon

  SvarSlett
 5. Haha - du har eit lite stykke folkeopplysning å drive i heimen, skjønner eg!

  SvarSlett
 6. Nynorsk er fantastisk, men eg omsetter og til dialekta mi når eg leser for ungar (uansett om det er bokmål eller nynorsk) :)

  SvarSlett
 7. Genial bok! Håper han venner seg til det etter hvert. ;-)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.