RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

torsdag 6. januar 2011

Slutte å lese på engelsk?

Mamma, kan du slutte å lese på engelsk? 
- sagt av 5-åringen i går kveld da hans kjære mor gjorde et forsøk på å lese fra Tonje Glimmerdal av Maria Parr på nynorsk.

7 kommentarer:

 1. Eg håpar at han kjem til å setje pris på denne glimrande boka sjølv om han ikkje er så van med nynorsk! Sjølv har eg hatt for vane å "omsetje" til dialekt når eg les bokmål for ungane, men i den siste tida har eg gått over til å lese språket slik det er skrive, berre for å auke språkkompetansen deira. Lukke til vidare i lesinga!

  SvarSlett
 2. Ha ha, så bra! Vi har også prøvd oss på denne boken, men den falt ikke helt i smak hos Ingrid på åtte år! Nå er forresten årets første Boktema igang hos meg, klem fra Anette :)

  SvarSlett
 3. Hehehe! Jeg pleier også å oversette til dialekt, og snike inn ett og annet ord for å øke språkkompetansen. Alt vi foreldre tenker på;) Tonje Glimmerdal er fantastisk - håper du finner på noe lurt som får han interessert.

  Forøvrig venter jeg med boka til min 5-åring blir litt eldre. Har brent meg på å presentere bøker litt for tidlig. Kanskje hun er klar i år?

  SvarSlett
 4. Haha, herlig:-) Og så nynorsk som er så flott!

  Karianne:-)

  Ps takk for gratulasjon

  SvarSlett
 5. Haha - du har eit lite stykke folkeopplysning å drive i heimen, skjønner eg!

  SvarSlett
 6. Nynorsk er fantastisk, men eg omsetter og til dialekta mi når eg leser for ungar (uansett om det er bokmål eller nynorsk) :)

  SvarSlett
 7. Genial bok! Håper han venner seg til det etter hvert. ;-)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.