RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

torsdag 6. januar 2011

Slutte å lese på engelsk?

Mamma, kan du slutte å lese på engelsk? 
- sagt av 5-åringen i går kveld da hans kjære mor gjorde et forsøk på å lese fra Tonje Glimmerdal av Maria Parr på nynorsk.

7 kommentarer:

 1. Eg håpar at han kjem til å setje pris på denne glimrande boka sjølv om han ikkje er så van med nynorsk! Sjølv har eg hatt for vane å "omsetje" til dialekt når eg les bokmål for ungane, men i den siste tida har eg gått over til å lese språket slik det er skrive, berre for å auke språkkompetansen deira. Lukke til vidare i lesinga!

  SvarSlett
 2. Ha ha, så bra! Vi har også prøvd oss på denne boken, men den falt ikke helt i smak hos Ingrid på åtte år! Nå er forresten årets første Boktema igang hos meg, klem fra Anette :)

  SvarSlett
 3. Hehehe! Jeg pleier også å oversette til dialekt, og snike inn ett og annet ord for å øke språkkompetansen. Alt vi foreldre tenker på;) Tonje Glimmerdal er fantastisk - håper du finner på noe lurt som får han interessert.

  Forøvrig venter jeg med boka til min 5-åring blir litt eldre. Har brent meg på å presentere bøker litt for tidlig. Kanskje hun er klar i år?

  SvarSlett
 4. Haha, herlig:-) Og så nynorsk som er så flott!

  Karianne:-)

  Ps takk for gratulasjon

  SvarSlett
 5. Haha - du har eit lite stykke folkeopplysning å drive i heimen, skjønner eg!

  SvarSlett
 6. Nynorsk er fantastisk, men eg omsetter og til dialekta mi når eg leser for ungar (uansett om det er bokmål eller nynorsk) :)

  SvarSlett
 7. Genial bok! Håper han venner seg til det etter hvert. ;-)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)