RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

tirsdag 1. februar 2011

Nye ungdomsbøker i butikkhyllene i februar


Popstjerner fra Idol, norsk fantasy, halvguder, vampyrer, vennskap, grøss og hekser er bare noe av det som ventes ute i butikkhyllene i februar. Her kommer altså Flukten fra virkeligheten - en bokbloggs månedlige post om skjønnlitterære ungdomsbøker som utgis av norske forlag i løpet av februar. Hvis det er andre forlag som kommer med bøker denne måneden, som jeg ikke har fått med meg på denne listen, så send meg gjerne en e-post slik at jeg får omtalt disse bøkene også. Jeg håper på å få en så komplett liste som mulig. Ungdomsbøker får så alt for lite spalteplass her i Norge, så dette er mitt lille private initiativ for å sette søkelyset på alle de flotte ungdomsbøkene som utgis.

For en oversikt over utgivelser for voksne i februar besøk Bokelskerinnens blogg.


Hvis du klikker på linken i boktittelen i denne posten så kommer du til forlagets side om boken og om du klikker på forfatterens så kommer du til forfatterens hjemmeside(eller lignende). Her er nyhetene man kan kose seg med i februar:


Mirakel av Renate NedregårdVentes utgitt i slutten januar/begynnelsen av februar, målgruppe 12-18 år. Mirakel er forfatterens debut. Forlag: Cappelen Damm.

Mirakel høres ut til å være en flott debut av en norsk forfatter, jeg har utrolig lyst til å lese den. For mer informasjon om om boken og forfatteren anbefaler jeg deg å ta titt på Bokelskerinnens intervju Renate Nedregård.

Bokomtale:
Det trengs ingen Gud for å skape et mirakel. Popstjernen Miracle har fikset det! Hun topper hitlistene, reiser verden rundt på turné og lever et liv andre bare kan drømme om. Hun er vakker, vellykket - og griseheldig. Men en dag får hun en mail fra fortiden. Og plutselig står hun ansikt til ansikt med seg selv - den anonyme solisten i Ten Sing, som trodde sangen var en gave fra Gud. Hva skjedde egentlig på veien? Og hvorfor er det så vanskelig å se seg tilbake?

Fristet - House of Night bok 6 av P.C. & Kristin Cast, målgruppe: 13-20 år. Forventes utgitt i slutten av januar/begynnelsen av februarForlag: Cappelen Damm.

Boktraileren:

Bokmtale:
Hvis du ikke kan stole på din beste venn, hvem kan du stole på da?
Hvem kan du fortelle dine innerste, mørkeste hemmeligheter til, hvis du ikke kan stole på din beste venn?

Zoey er ikke dum. Hun skjønner at noe er galt. Det er helt tydelig, men hvor skal Stevie Rae begynne? Det er så alt for mye å forklare. Han er alt for mye å forklare. Og hun ville jo ikke at noe av dette skulle skje.

Mørke hemmeligheter og dyp tvil kommer mellom Zoey og Stevie Rae og setter vennskapet deres – og hele House of Night – i fare. Nå er alt opp til de to og deres valg.
Slaget om labyrinten – bok #4 i serien om Percy Jackson av Rick Riordan, målgruppe: 12-16 år. Forventes utgitt 10.februar. Forlag: Schibsted forlag.

Denne serien har jeg på lydbok men jeg har ikke enda hatt tid til å begynne på den, men jeg skal innrømme at jeg gleder meg. Serien kan vel ikke ha så mange trofaste fans for ingenting?

Bokomtale:
Slaget om labyrinten er fjerde bok i serien om Percy Jackson. Spenningen stiger etter hvert som man nærmer seg den store finalen – den avgjørende kampen mellom gudene og Titanene.
Hør forfatteren lese et lite utdrag fra boken:
KK GID 4 EVER av Janne Aasebø Johnsen. Ventes utgitt 7.februar, målgruppe 11 -14 år. Forlag: Cappelen Damm .

Om boken:

Frittstående oppfølger til KK GID. KK GID 4 EVER tar opp tråden etter KK GID, med de samme herlige karakterene og de samme ungdommelige problemstillingene. Dette er likevel en helt frittstående roman og den kan trygt leses uten forkunnskaper.

KK GID 4 EVER har alt som skal til for å gjenta suksessen: sterke følelser, vennskap og kjærlighet, mobbing ved hjelp av ny teknologi, og en språkdrakt som unge lesere vil føle seg hjemme i. 

Denne gangen er det ikke hovedpersonen Vibeke selv som blir gjenstand for mobbingen. Men hun må være detektiv når det dukker opp nakenbilder av en klassevenninne på Internett. Samtidig står både vennskap og kjærlighet på spill. Bestevennen Pelle er nemlig den mistenkte. Og når Vibeke igjen tvinges til å leke detektiv, blir det lite tid til annet, og det ferske kjæresteforholdet til Svein blir satt på prøve.
Mørket kaller - Demonata bok 9 av Darren ShanVentes utgitt i 7.februar, målgruppe 13 -18 år. Forlag: Cappelen Damm


Jeg prøvde meg en gang på første bok i denne serien men den var litt for gørrete og grøssete for meg. Om noen er interessert i å prøve seg på serien så rop ut for jeg har bok #2 og #3 liggende her og de trenger et godt hjem :)

Bokomtale:
Våre helter har vært gjennom de mest grusomme prøvelser i kampen mot demonene. Mange slag er vunnet, men det har kostet dyrt. Og kampen er slett ikke over. Stadig nye trusler truer Niende og nest siste bok i den skummelt spennende Demonata-serien.

Intervju med fofatteren:Jeg vil være meg av Hilde Hylleskaar. Ventes utgitt 15.februar, målgruppe: ungdom. Forlag: Gyldendal.

"Jeg vil være meg" er Hilde Hylleskaars debutroman, det betyr at den kan leses i Bokelskerinnens utfordring Les en debutant. Jeg vet man aldri skal dømme en bok ut i fra omslaget men omslaget til "Jeg vil være meg" er utrolig stilig. Det er så mange kjedelige omslag å se på norske utgivelser men dette er ikke en av dem. Tror ikke jeg hadde klart å gå forbi denne boken i bokhandelen uten å ta en titt på den.

Bokomtale:
Jeg er min egen gåte ...
og jeg er min egen oppgave, tenker Lydia, en intelligent og kunstnerisk begavet 16-åring som vi følger gjennom tre år på videregående. Lydia skriver dagbok om seg selv, klassekameratene og lærerne, og om hvordan hun føler seg både utenfor og innenfor på en gang. Og hun skulker jo ikke egentlig skolen, hun trenger bare litt fri til å tenke på seg selv.
«Når man er ung, er det altfor lett å bli sint på seg selv. Man ønsker at mange ting skulle vært annerledes. Spesielt en selv. Men nå bryr jeg meg ikke mer. Jeg er den jeg er. Jeg er meg.» Fra Lydias dagbok


Molly Moon og Morfemysteriet av Georgia Byng, målgruppe: 10-14 år. Forventet utgitt 16.februar. Forlag: Aschehoug . 

Jeg må innrømme at jeg selv er veldig nysgjerrig på denne serien selv. Den første boken i denne serien var en av bøkene som vi gav bort til jul, gleder meg til å høre mottakerens anmeldelse.

Forlagets bokomtale:


Molly Moon er tilbake! Ikke bare kan hun hypnotisere alle hun møter, reise i tid og lese tanker - hun har også lært å skifte form og kan forvandle seg til et hvilket som helst dyr. Men vil hun finne tilbake til seg selv igjen før det er for sent?  
Dette er den femte bok i den fantastiske serien om Molly Moon, hunden Petula og bestevennen Rocky.Halvgudene av Mari Moen HolsveVentes utgitt 21.februar, målgruppe 12 -16 år. Forlag: Cappelen Damm.

Mari Moen Holsve er en av de norske forfatterene jeg kunne tenke meg å stifte nærmere bekjentskap med(eller i hvert fall bøkene hennes da ;)), hun skriver jo bøker i en av mine favoritt sjangre, nemlig fantasy. Vi sier ja, takk til mer norsk fantasy!


Bokomtale fra forfatterens hjemmeside:
Halvgudene handler om trillingene Dina, Balder og Thea fra Oslo, som plutselig oppdager at merkelige ting skjer med dem. En hemmelighet om deres fortid blir avslørt, og plutselig er trillingene på vei til Tiladnen, der en farlig og mektig organisasjon jakter på dem dag og natt. Hvorfor er Forbundet etter søsknene? Og hvordan skal tre tenåringer fra Oslo klare å unnslippe dem i en ny og ukjent verden?

Halvgudene er begynnelsen på en trilogi om makt, religion, kjærlighet og det å finne seg selv – enten man vil eller ei.

Co2-dagboka 2017 av Saci Lloyd, målgruppe: 14-18 år. Forventes utgitt 25.februar. Forlag: Cappelen Damm. Kan ikke finne at det er lagt ut noe norsk omslag for denne boken enda.


Bokomtale:
Året er 2017 og London er på grensen av fullstendig sammenbrudd.CO2-rasjoneringen gjør livet til innbyggerne mildt sagt vanskelig. Som vanlig finner vi Laura Brown helt i frontlinjen, mens Europa opplever studentopprør, streik og en massiv vannkrig.Det er katastrofe og Laura har store oppgaver. Hvordan i alle dager skal hun klare å holde kjærligheten i live, forhindre at foreldrene går av hengslene og at bandet hennes, dirty angles, blir oppløst?
60 sekunders omtale av første bok om Laura Brown; Co2-dagboka 2015 :
KABANG!(eller 70 000 lysår) av Mark Haddon. Ventes utgitt 28. februar, målgruppe 8-12 år. Forlag: Aschehoug.

Bokomtale:
Moren til Jim er blitt karrierekvinne, og søsteren hans har funnet seg en morderisk mc-kjæreste. Livet blir ikke enklere da Jim og bestevennen Charlie avlytter lærerværelset og hører to lærere snakke sammen på et ukjent språk. For hva betyr "spudvetch", og hvorfor blinker øynene til Mr. Kidd selvlysende blått når Charlie gjentar ordet? Kanskje er de to lærerne spioner - eller utenomjordiske ... Jim og Charlie skjønner de at de har spennende ting i vente.
Mark Haddon forteller litt om seg selv og sitt forfatterskap:


Den siste lærling – Heksenes hevn av Joseph Delaney, målgruppe: år. Forventes utgitt 28.februar. 
Forlag: AschehougFørste book i Spooks serien - som til nå består av åtte bøker.

Spooks serien virker utrolig spennende, den har fått mye blest i det siste på en del engelske bokblogger. Jeg må innrømme at det har gitt meg lyst til å stifte nærmere bekjentskap med serien.

Bokomtale:

I årevis har Vokteren beskyttet folk mot spøkelser, gjenferd og hekser. Men tiden hans er i ferd med å renne ut - og vokteren må finne sin etterfølger.
13-årige Thomas Ward er sjuende sønn av en sjuende sønn. Han har helt spesielle evner og ser ting andre ikke kan se. Dermed er hans skjebne bestemt: Han blir Vokterens lærling og må ut på farefulle oppdrag for å bekjempe onde krefter. Men er han modig nok? 
 
Det er ingen lett oppgave Thomas har foran seg. Mange av Vokterens tidligere lærlinger har mislykkes, flere har måttet bøte med livet. Helt fra begynnelsen av settes Thomas på harde prøver. Han må lære seg å fordrive spøkelser, binde hekser til jorden og la gjenferd finne hvile. Men når han narres til å sette fri den ondeste heksa av dem alle, Mor Malkin, står han overfor en ondskap han ikke engang hadde drømt om fantes.

Forfatteren om seg selv og Spooks serien:


Pocket:

Twilight sagaen av Stephenie Meyer. Ventes utgitt i februar, målgruppe: ungdom. Forlag: Gyldendal.

Det er nesten fristende å kjøpe disse pocket utgavene rett og slett fordi omslagene er så flotte! Jeg har lest alle fire bøkene i sagaen, jeg rett og slett slukte bøkene. Vel jeg slukte de tre første, den siste boken likte jeg ikke så veldig godt men jeg ser ut til å være i mindretall om å mene det ;) Mitt tips er les bøkene(første filmen vs. første bok).


BARE IKKE DEG av Katarina von Bredow. Ventes utgitt i februar, målgruppe: ungdom. Forlag: Gyldendal.

Bokomtale:

Det er forbudt, det er feil! Hva i all verden skal hun gjøre?

Emma er en balansekunstner. Hun balanserer mellom de skilte foreldrene, i venneflokken, i tillegg til at hun fyller tjue og plutselig skal være voksen på alvor, med jobb og egen leilighet. Da bestevenninnens kjæreste ringer på Emmas dør, oppstår en uventet nærhet. Emma prøver, men hun klarer ikke å motstå ham. Linen Emma balanserer på er ikke like stram lenger. Emma vakler.PERFEKT KJEMI av Simone Elkeles. Ventes utgitt i februar, målgruppe: ungdom. Forlag: Gyldendal.

Perfekt Kjemi er en ungdomsbok jeg tror jeg utelukkende har sett strålende anmeldelser for, i hvert fall i det engelsk språklige bokbloggmiljøet. Jeg har selv fryktelig lyst til å lese den. Det amerikanske omslaget gir meg assosiasjoner til West Side Story(du ser det i boktraileren litt lenger ned på siden) og det norske til..vel til kjemi noe som vel også er poenget! Et par norske bokbloggere har omtalt boken, hva de mener om den kan du selv finne ut her: Marias bokblogg og Bokelskeren.

Bokomtale:

Da Brittany Ellis går inn til kjemitimen første skoledag, vet hun ikke at det perfekte livet hun har skapt for seg selv, er i ferd med å rakne foran øynene hennes. Hun tvinges til å sitte sammen med Alex Fuentes, gjengmedlem fra den andre siden av byen. Han kommer til å bli en trussel for alt hun har jobbet så hardt for – det plettfrie ryktet, den perfekte kjæresten, og hemmeligheten om den alt annet enn perfekte familien hennes. En moderne Romeo og Julie-historie om umulig og forbudt kjærlighet.

Boktrailer:

7 kommentarer:

 1. Jeg er også veldig nysgjerrig på "Den siste lærling" og fikk enda mer lyst til å lese den etter at jeg så videoen. Veldig flott at du poster videoer om bøkene der hvor det finnes, det gir mye mer innsikt i utgivelsen :)

  SvarSlett
 2. Åh, her var det jammen mye spennende! Jeg har fått utdelt "Mirakel" og skal anmelde den for Bokbloggturneen senere denne måneden, det skal bli spennende! Tusen takk for koselig kommentar hos meg i dag, klem fra Anette :)

  SvarSlett
 3. Her var det mye å glede seg til! Jeg har lest de tre første av Percy Jackson og ser frem til den neste. Perfekt kjemi og Den siste lærling høres også bra ut.
  Jeg er så heldig å jobbe på biblioteket og ser bøkene før de kommer på hylla. Jeg må ærlig innrømme at jeg stjeler noen av dem med meg hjem for å få lest dem så fort som mulig :-) (Det gjelder både voksen og ungdomsbøker).

  Det er egentlig trist at så få leser ungdomsbøker, det finnes utrolig mange bra å velge mellom.

  SvarSlett
 4. Å, eg gleder meg til Percy Jackson-boka. Har nettopp lest ferdig 3'eren og har allereie reservert 4'ern på biblioteket:)

  SvarSlett
 5. CO2-dagboken er gitt på norsk som Karbondagboka 2015 i 2009. Her er barnebokkritikk sine tanker:http://www.barnebokkritikk.no/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=684

  SvarSlett
 6. Takk for linken, anonym :) Dette er altså oppfølgeren til Karbondagboka 2015 :) Den nye boken har tydeligvis ikke fått tittelen oversatt på samme måte som den første. Syntes egentlig det er litt merkelig at forlaget ikke er konsekvent når det gjelder tittelen på en oppfølger.

  SvarSlett
 7. Åh, jeg digger HON bøkene <3
  men jeg har ikke lest dem på norsk... godt å se de har kommet til bok seks allerede da!
  x

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.