RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

tirsdag 15. mars 2011

Bokanmeldelse: Halvgudene av Mari Moen Holsve


I dag er det andre stoppet på Cappelen Damms bokbloggturne med Halvgudene av Mari Moen Holsve. Vil du vite hva gårsdagens blogger, Askeladden, mente om boken så finner du hennes anmeldelse her.

Hva handler boken om?
Trillingene Dina, Balder og Thea lever et ganske ordinært liv i Oslo, men en dag blir livene deres snudd på hodet. De får vite at de er halvguder født i en parallell verden som heter Tiladen. Trillingene oppdager etterhvert at de har spesielle egenskaper, og det gjør det vanskelig å leve et liv som normale tenåringer i vår verden. Jostein, trillingenes far, bestemmer seg for at tiden har kommet for å  sende Dina, Balder og Thea tilbake til Tiladen. Dessverre er ikke Tiladen det trygge stedet faren hadde håpet på.

Mine tanker om boken?
Forfatter Mari Moen Holsve er ung, men hun har allerede to bokutgivelser bak seg før Halvgudene nå ble gitt ut. Naturlig nok var jeg spent på hva forfatteren kunne diske opp med. Så langt har vi ikke vært bortskjemt med gode norske, fantasyromaner.

Halvgudene er første bok i starten på en ny fantasy-serie. Etter at jeg lukket boken var min umiddelbare tanke at dette var en grei bok for unge lesere som er nysgjerrige på fanasy som sjanger. Forfatteren har skapt en spennende, parallell verden, som hun har kalt Tiladen. Det er ganske sikkert en verden leseren får bli bedre kjent med videre utover i trilogien.

Jeg innrømmer gjerne at jeg er svak for helter med superkrefter, når det er sagt så lot jeg meg ikke helt overbevise. Thea var karakteren jeg følte fungerte best i en start, og jeg syntes godt hennes rolle kunne vært større. Uheldigvis endte Thea opp med å bli ganske endimensjonal og settes i bakgrunnen av den mer kjedelige Dina.

Leseren blir stadig minnet på hvem som er den ansvarlige trillingen, den boksmarte trillingen og den opprørske trillingen. De fleste lesere har god hukommelse og vil nok finne dette ganske unødvendig, det holder å bli fortalt dette én gang. Vel 60 sider ut i boken får trillingene vite sine egentlige navn, det er litt problematisk og jeg klarte aldri helt å forsone meg med dette navnebyttet. Jeg forstår hvorfor forfatteren tok valget med å endre navnene, men det fungerer ikke så gjort.

Forfatteren skal ha ros for at hun gjennom hele boken får leseren til å undre seg over hvem som er til å stole på, kjenner jeg blir paranoid av å lure på hvem skurkene er. Det kan jo være hvem som helst!

I Halvgudene blir litt vel mye prat, eller indre dialog i Dinas hode, og lite handling, men det er jeg troende til å tilgi om det tar seg opp i bok nummer to. Av erfaring vet jeg at det ofte er mye informasjon i første boken i en serie, forfatteren introduserer leseren for sin verden, personene og skapningene som bor der. Boken har helt klart elementer som tilsier at dette kan bli en flott og spennende serie.

Når det faktisk skjer litt action i boken så er det ganske spennende, jeg hadde gjerne sett at forfatteren hadde skrevet inn flere spennende scener.


Omslaget:
Utrolig kult, helt klart en bok jeg ville plukket ut av hyllen på bokhandelen.


Vil du vite mer om forfatteren eller boken? Ta en titt på linken under:
Besøk forfatterens hjemmeside

Halvgudene av Mari Moen Holsve
Boken ble utgitt i: Februar 2011
Målgruppe: Ungdom
Antall sider(innbundet): 204
Forlag: Cappelen Damm
ISBN: 978-82-02-33396-6
Kilde: Anmelderkopi mottatt fra forlaget, min anmeldelse er på ingen måte påvirket av dette. Jeg har ikke mottatt betaling for å omtalte boken.

I morgen skal Bokelskerinnen blogge om boken, så vil du vite hva hun syntes bør du svinge innom hennes blogg i morgen.

11 kommentarer:

 1. Dumt du ikke likte den mere en 3 ut av 5.. Men syntes nå den ser ganske bra ut jeg :) Og sånt med dialog osv.. er litt meg :P
  Nysgjerrig på denne, så vil gjerne være med i loddtrekning :) line_boegh@hotmail.com

  SvarSlett
 2. Jeg er veldig nysgjerrig på norsk fantasy, og kan godt tenke meg å lese mer av det. Jeg er derfor gjerne med i loddtrekningen.
  camilla_9@hotmail.com

  SvarSlett
 3. Jeg elsker bloggen din: http://synne77.blogspot.com/2011/03/jeg-elsker-bloggen-din.html

  SvarSlett
 4. Jeg blir gjerne med på loddtrekningen, høres ut som en bok som passer perfekt her i huset :)
  maschul@online.no

  SvarSlett
 5. (Kommentar til innlegg på bloggen min)
  Dead Poets' Society handler om en gjeng gutter på en privatskole som får en ny engelsklærer (Robin Williams). Han går utenom det strenge pensumet og lærer dem å elske poesi og bruke fantasien:)
  En av guttene har en militær far som ikke vil at sønnen skal bli skuespiller.

  SvarSlett
 6. Jeg vil gjerne være med i trekningen jeg også, om du ikke har trukket allerede.

  hulderjenta@hotmail.com

  SvarSlett
 7. jeg elsker boken ,den er veldig bra. <3 jeg gir boken 5 av 5 stjerner. :-D

  SvarSlett
 8. Skal starte på boka idag :) Fin anmeldelse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk skal du ha :) Håper den faller i smak!

   Slett
 9. Jeg begynte å lese boken i det samme den ble utgitt - var veldig spent på denne nye norske fantasy-serien. Likte umiddelbart bokcoveret og tittelen, og gledet meg til å lese den. Vet derimot ikke helt hva som skjedde, om det var meg som kom i et annet "bokhumør" og ville lese en annen sjanger, men jeg leste aldri boken ferdig. Kom liksom aldri helt inn i historien - den fenget ikke nok. Målgruppen for boken er ungdom, men jeg synes kanskje karakterene var konstruert litt vel overfladiske - litt som i en glatt TV-såpe.

  Mulig jeg dukker ned igjen i den ved en senere anledning - takk for interessant anmeldelse.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.