RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 14. mars 2011

Bokanmeldelse: Across The Universe av Beth Revis


Hva handler boken om?
Skipet ”Godspeed” legger ut fra jorden (Sol-Earth), som en moderne Noa’s Ark med mennesker og dyr som skal kunne befolke den nye planeten Centauri-Earth. Reisen er estimert til å ta 300 år, og frivillige blir fryst ned for å tines opp igjen ved reisens ende. Men ting går ikke helt som planlagt, i alle fall ikke for enkelte av passasjerene på Godspeed.

Etter å ha blitt tint opp før tiden på mystisk vis, får Amy et brutalt møte med sin nye hverdag på Godspeed. Tilværelsen blir langt fra den samme som den hun forlot på jorden, og overgangen til livet inne i blikkboksverden blir mye å takle for 17-åringen. Den jevngamle Elder, som trenes til å bli den neste lederen av Goodspeed, er fascinert av Amy. Ikke minst fordi hun er den eneste på skipet som er på hans som alder, men også fordi hun kommer fra en verden han selv bare har sett bilder av. Hennes tilstedeværelse setter det lille, ensartede samfunnet på skipet på prøve, og Elders egnethet for å ta over lederskapet blir satt i tvil av den regjerende lederen, Eldest.

Mine tanker om boken?
Selv om jeg ikke har hørt noe om verken boka eller forfatteren fra før av, så skjønte jeg ganske tidlig at dette ikke kunne være en enkeltstående bok. Ting utviklet seg for sakte til at historien skulle rekke å bli ferdig innen de tilmålte 416 sidene, og den måtte ha en oppfølger for å kunne komme i mål. Den eneste grunnen til at jeg tilslutt pressa meg igjennom den, var fordi jeg føler at den neste boka kommer til å være verdt det. Ikke det at den er SÅ forferdelig, men den er ikke akkurat sprengfull av action, og jeg syns ikke den hadde noe hjertebankende, hårreisende, søvnfrarøvende (?) klimaks. Det var jo for så vidt et klimaks, men det var over nesten før man rakk å registrere det! Forfatteren skal ha for at hun er nytenkende, og har lagt et godt grunnlag for kommende bok/bøker i denne serien! Trass en (etter min mening) dårlig start, så ser jeg frem til å følge Goodspeed videre på ferden gjennom universet J

Boktraileren:

Hør forfatteren snakke om boken:

Omslaget:
Coveret er drømmeaktig og veldig fiiiintJTror jeg skal bytte bakgrunnsbilde på pc’n min fra den lille grisen min med rød støvler, til dette!

Vil du vite mer om forfatteren eller hva andre lesere mener om boken? Ta en titt på linkene under:
Legg boken til på ønskelisten din hos Bokelskere eller på Goodreads.


Across The Universe av Beth Revis
Boken ble utgitt i: Januar 2011 
Målgruppe: Ungdom
Antall sider(innbundet): 416
ForlagRazorbill
ISBN:
 9781595143976
Kilde:
Lånt av min søster, Ladybug.

Denne bokanmeldelsen er skrevet av Daydreamer.

2 kommentarer:

  1. Har akuratt bestilt denne boka :) Gleder meg kjempe mye.. Og enig coveret er helt fantastisk :D

    SvarSlett
  2. Skal snart hive meg over denne boka selv om jeg er litt redd for å starte på den siden det er en sjanger jeg ikke leser mye av:)

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.