RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

tirsdag 1. mars 2011

Nye ungdomsbøker i butikkhyllene i mars
En barneadvokat, en verden som består av bare pene mennesker, hjertetransplantasjon og kjærlighet er noen av ingrediensene i ungdomsbøkene som ventes i butikkhyllene i løpet av mars. Her kommer altså Flukten fra virkeligheten - en bokbloggs månedlige post om skjønnlitterære ungdomsbøker som utgis av norske forlag i løpet av februar. Hvis det er andre forlag som kommer med bøker denne måneden, som jeg ikke har fått med meg på denne listen, så send meg gjerne en e-post slik at jeg får omtalt disse bøkene også. Jeg håper på å få en så komplett liste som mulig. Ungdomsbøker får så alt for lite spalteplass her i Norge, så dette er mitt lille private initiativ for å sette søkelyset på alle de flotte ungdomsbøkene som utgis.

For en oversikt over utgivelser for voksne i mars besøk Bokelskerinnens blogg.

Hvis du klikker på linken i boktittelen i denne posten så kommer du til forlagets side om boken og om du klikker på forfatterens så kommer du til forfatterens hjemmeside(eller lignende). Her er nyhetene man kan kose seg med i februar

Uglies - første bok i Uglies serien av Scott Westerfeld, målgruppe: 12 år + Ute i dag! Forlag: Schibsted forlag. Jeg leste boken i fjor(skal se om jeg kan få skrevet ned en liten anmeldelse av den) og syntes den var utrolig bra, filmen skal komme i 2011. Jeg gleder meg :D

Bokomtale:
Uglies er den første boken i en trilogi som foregår i en framtidig pen-verden hvor alle blir operert som 16 åringer for å bli vakre som supermodeller. Store øyne, fyldige lepper, ingen er for tykke eller for tynne. Alle er perfekte. De fleste tenker at det er bra, at ingen lenger dømmes av utseendet alene. Men for dem som bor i Smoke, et opprørersamfunn langt utenfor sivilisasjonen, er situasjonen en annen: Tenåringene her nekter å la seg operere. Hovedpersonen Tally oppdager snart at pen-verdenen er alt annet enn pen når det kommer til stykket.


Boktrailer:


    


Bente René Linmo

- første bok i en ny norsk fantasy-serie(det er planlagt sju bøker), dette er forfatterens debut. Ventes utgitt: 4.mars, målgruppe: 8 år +(så dette er jo strengt tatt en barnebok) Forlag: Schibsted forlagBokomtale:

Dette er første bok i ny og spennende norsk fantasy-serie med handling fra Trondheim. Vi møter søsknene Aleksander og Emma Villander på 13 og 10 år. Da Emma oppdager en portal i Nidarosdomen, forsvinner hun inn i det eventyraktige landet Vidina. Aleksander drar for å lete etter henne. På veien møter han Nori fra den undersjøiske byen til Viroserne, et forhatt folk som må leve i skjul. Snart står mer på spill enn å finne søsteren Emma. Kanskje ligger nøkkelen gjemt et sted i vår verden, dypt inne i Nidarosdomen…


Theodore Boone. Advokatspire(bok 1) av John Grisham. Ventes utgitt: 11.mars, målgruppe: 13-15 år. Forlag: Cappelen Damm.

Boktrailer:


Bokomtale:
Theodore Boone drømmer om å bli en stor strafferetts-advokat. Han drømmer om et liv i rettssalen. Og før han aner ordet av det, befinner han seg nettopp der. Helt uforskylt blir han dratt inn i en sensasjonell drapssak. En kaldblodig morder er i ferd med å gå fri, og bare Theo vet hva som har skjedd.

Det er et farlig spill, men Theo vil ikke gi seg før rettferdigheten seirer.


Jeg er nummer fire av Pittacus Lore - første bok i en planlagt serie som skal bestå av seks bøker. Ventes utgitt: 11.mars, målgruppe: 12-16 år. Forlag: Cappelen Damm.

Boken har blitt filmatisert og har premiere på norske kinoer 18.mars! Her er traileren:Bokomtale:
John Smith is not your average teenager. He regularly moves from small town to small town. He changes his name and identity. He does not put down roots. He cannot tell anyone who or what he really is. If he stops moving those who hunt him will find and kill him. But you can't run forever. So when he stops in Paradise, Ohio, John decides to try and settle down. To fit in. And for the first time he makes some real friends. People he cares about - and who care about him. Never in John's short life has there been space for friendship, or even love. But it's just a matter of time before John's secret is revealed. He was once one of nine. Three of them have been killed. John is Number Four. He knows that he is next ...


Mitt bankande hjarte av Alf Kjetil Walgermo. Ventes utgitt: 21.mars, målgruppe: 12-16 år. Forlag: Cappelen Damm.Bokomtale:

Amanda er 14 år og forelska. Samtidig truar ein farleg sjukdom med å røve frå ho alt, forelskinga, kjærleiken, livet. Korleis er det for ei ung jente å vere så forelska og samtidig vente på ein hjartetransplantasjon? 

Mitt bankande hjarte er ikkje ei sjukdomshistorie. Det er ei kjærleikshistorie. Om Amanda, 14 år. Det er historia om det aller finaste og det aller fælaste på same tid.Mira VS. Matias av Karianne Lund - fotoroman basert på 2.sesong av den populære serien AF1 som går på NRK Super.. Ventes utgitt: 21.mars, målgruppe: 12-16 år. Forlag: Aschehoug.


4 kommentarer:

 1. Det virker som noen spennende bøker, kan nok hende jeg leser noen av dem. Hender jeg kjøper barne og ungdomsbøker også, de kan være spennende det også for vi eldre leserne:)

  SvarSlett
 2. Bra liste med opdateringer :) Bra at noen følger med på sånt.. For eg er så dårlig sjølv te og holde øye med sånne ting..

  Kunne sjølv tenkt meg og lese Uglies og Jeg er nummer 4. :D De høres ganske bra ut :)

  SvarSlett
 3. Så flott at det kommer flere, norske bøker også. Vidina virker spennende!

  SvarSlett
 4. AF1 som fotoroman! den er nok helt perfekt for datteren min. Tror hun har sett sesong 2 minst 5 ganger, og har blitt helt vill etter hip hop og rock :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.