RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

tirsdag 19. april 2011

Nye ungdomsbøker i butikkhyllene i april


Mord, fattigdom, prostitusjon og bloddrikkere i Oslo er noen av ingrediensene i ungdomsbøkene som ventes i butikkhyllene i løpet av april. Ganske mye mørk litteratur for en lys årstid. Her kommer altså Flukten fra virkelighetens månedlige post om skjønnlitterære ungdomsbøker som utgis av norske forlag i løpet av april. Hvis det er andre forlag som kommer med bøker denne måneden, som jeg ikke har fått med meg på denne listen, så send meg gjerne en e-post slik at jeg får omtalt disse bøkene også. Jeg håper på å få en så komplett liste som mulig. Ungdomsbøker får så alt for lite spalteplass her i Norge, så dette er mitt lille private initiativ for å sette søkelyset på alle de flotte ungdomsbøkene som utgis.


For en oversikt over utgivelser for voksne i april besøk Bokelskerinnens blogg.

Hvis du klikker på linken i boktittelen i denne posten så kommer du til forlagets side om boken og om du klikker på forfatterens så kommer du til forfatterens hjemmeside(eller lignende). Her er nyhetene man kan kose seg med i april:


Først må jeg få ta med en tittel som ikke kom med på marsinnlegget mitt, nemlig Mørketid av Åshild Moldskred som ble gitt ut siste dag i februar - første bok i en foreløpig dilogi(2). En norsk vampyrroman som ble startet på før Twilightbølgen. Les gjerne Bokelskerinnens intervju med forfatteren, vil du vite mer kan du lese et utdrag fra boken herMålgruppe: Ungdom/voksen. Forlag: Gyldendal. Denne boken skal jeg garantert lese :)

Bokomtale:

Hvor godt kjenner man egentlig sin beste venn? Dette spørsmålet roter det skikkelig til i livet til Åge. For når den smellvakre engelskvikaren har avslørt at hans beste venn Runa er bloddrikker, blir alt snudd på hodet. Runa kommer fra en tradisjonsrik bloddrikkerfamilie på Oslos nedre vestkant, og Åge er en motvillig synkronsvømmer og antihelt som gir alt. Tvilen er sådd, og Runa og Åge blir trukket inn i et spill hvor ingen er den de gir seg ut for å være. Et spill der noen må dø.
Forførende Ondskap - Sannheten om Alice av Rebecca James. Målgruppe: Ungdom Utgitt: 7.april. Forlag: Gyldendal. En psykologisk ungdomsthriller som har stått på min ønskeliste lenge(blogget om boken før jeg visste at den var i prossesen med å bli oversatt til norsk). Jeg har god erfaring med australske forfattere så jeg er meget spent på denne boken. Er du nysgjerrig på boken så kan du jo ta en titt på Marias bokanmeldelse.

Traileren:

Bokomtale:

Jeg gikk ikke i begravelsen til Alice. Jeg var gravid da, vill og vanvittig av sorg. Men det var ikke Alice jeg sørget over. Nei, jeg hatet henne, og var glad for at hun var død. Det var Alice som hadde ødelagt livet mitt. Hun hadde tatt det beste jeg hadde og smadret det i en million biter som aldri kunne settes sammen igjen …
Slik begynner Katherines historie. Den talentfulle lillesøsteren hennes er blitt myrdet på brutalt vis, og Katherine flykter fra en familie i oppløsning, indre demoner og et nådeløst mediepress. På den nye skolen holder hun seg mest for seg selv, og nyter at ingen kjenner henne.
Så kommer Alice – en smellvakker, populær og uimotståelig partyjente som er fast bestemt på å bli venninne med Katherine og hjelpe henne i gang med å leve livet igjen.
Sakte finner Katherine veien ut av mørket og tilbake til gleden, og hun føler en dyp takknemlighet overfor Alice. Men den sjarmerende Alice har også en mørkere side – og sine helt private grunner til å komme så tett på Katherine som mulig.
Når Katherine så for alvor begynner å lure på om Alice er en person hun ønsker å ha som venn, oppdager hun noe annet: Alice liker ikke å bli skjøvet til side …
Mus av Gordon Reece. Målgruppe: Ungdom Utgitt: 7.april. Forlag: Gyldendal. Enda en australsk ungdomsthriller. Den høres utrolig spennende ut! Maria har lest og anmeldt denne boken også, så ta en titt om du er nysgjerrig på hva hun mente om den.

Trailer:

Bokomtale:
"Shelley, kjære, sa mamma. Ikke vær redd. Han vil bare ha penger. Hvis vi gjør som han sier, vil han gå og la oss være i fred.
Jeg trodde ikke på henne, og kunne skjønne på de skjelvende hendene og den uvante stemmen hennes at hun ikke trodde det selv heller. Når en katt går inn i et musehull, etterlater den ikke musene uten å ha skadet dem. Jeg visste hvordan dette kom til å ende."
Shelley og moren omtaler seg selv som mus – alltid fredsommelige, pliktoppfyllende, usikre på seg selv. Forsiktige som mus og gode som gull hele livet, og alt de har oppnådd med det, er å bli herset med av alt og alle. Men det finnes en grense selv for mus. Og én dag er den grensen nådd…
En overbevisende psykologisk thriller som reiser grunnleggende moralske spørsmål, vekker debatt og ikke vil etterlate noen lesere uberørte.


Trash av Andy Mulligan. Utgitt: 1.april. Forlag: Aschehoug

Trailer:

Bokomtale:
"Jeg har plukket opp søppel siden jeg kunne krabbe, og folk sier alltid at «kanskje du en dag vil finne noe spennende». En dag gjorde jeg det. 
14-årige Raphael bor på en søppeldynge. Hver dag vasser han i fjell av søppel og leter etter ting han kan tjene litt penger på. Men en ulykkelig lykkedag blir hans verden snudd på hodet. Raphael finner noe veldig spesielt og veldig mystisk. Så mystisk at han bestemmer seg for å beholde det selv når politiet tilbyr en pen sum i finnerlønn. Men snart må Raphael og vennene hans Gardo og Rat løpe for livet. De må bruke all sin kløkt og sitt mot for å holde seg unna sine forfølgere, og det er opp til de tre gateguttene å løse mysteriet og ordne opp i en forferdelig urett. 
"Trash" er en utrolig spennende og sterk historie om fattigdom, vennskap, håp og mot til å endre eget liv. Boken utkommer i tolv land, og filmrettighetene ble solgt umiddelbart.


Ondskapens engel av Kenneth Bøgh Andersen. Utgitt: 5.april. Forlag: Aschehoug. Dette er fjerde og siste bok i serien.


Hør forfatteren lese fra serien:


Bokomtale:
Ingenting er som før. Satina er vekk, og stikk i strid med Lucifers ordre drar Filip for å finne henne. Det blir en reise inn i det dypeste mørke, og i mellomtiden rykker Den store djevelkrigen stadig nærmere. Kampen om hvem som skal være Mørkets fyrste, er i gang ... 
Les de tre første bøkene i denne spennende fantasy-serien: "Djevelens læregutt", "Dødens terning" og "Dødspillen".


Loverboys av Helen Vreeswijk. Utgitt: 5.april. Forlag: Cappelen Damm. Dette er ikke vanligvis "my cup of tea", jeg leser jo ikke spesielt mange realistiske bøker men denne har jeg lyst til å lese.

Bokomtale:


Loverboys er en realistisk ungdomsbok fra Nederland. To unge jenter på 15 år, Lisa og Kelly blir lokket ut i prostitusjon av den ”kjekke”, unge Mo (22) som ser ut som en filmstjerne. Han innleder et forhold til begge jentene uten at de vet om hverandre, gir dem gaver og dop og lover dem både ekteskap og et spennende liv.  Men Mo er både hallik og narkolanger. Begge jentene havner på sexmarkedet i Antwerpen. 

Forfatteren jobber i kriminalpolitiet og boken bygger på en virkelig hendelse. I etterordet forteller forfatteren at  flere hundre jenter hvert år blir lokket inn i prostitusjon på denne måten i Nederland.


Matched: Cassias valg av Ally Condie. Mer informasjon om boken finner du på Matched-book.com. Ventes utgitt: 26.april. Forlag: Mangschou 

Trailer:Bokomtale:

I Samfunnet er det funksjonærene som bestemmer. Hvem du skal elske. Hvor du skal arbeide. Når du skal dø. Cassia har alltid stolt på systemet. Ingen høy pris å betale for et langt liv, en perfekt jobb, den ideelle ektefelle. Så da bestevennen viser seg på skjermen som hennes match, er hun ikke i tvil om at han er den rette for henne. Ikke før et annet ansikt, et kort øyeblikk, dukker opp på skjermen før den går i svart. Snart stilles Cassia overfor umulige valg, mellom Xander og Ky, mellom den trygge tilværelsen hun kjenner, og en vei ingen annen har våget å gå før – et valg mellom lojalitet og lidenskap.
Mette, Barb. og Mia har anmeldt denne boken, følg linkene for å finne ut av hva de syntes om historien.

10 kommentarer:

 1. Uhh.. Matched på norsk.. Så bra :) Den boka er kjempe bra :D

  SvarSlett
 2. Takk for linking! Både "Forførende ondskap" og "Mus" er kjempegode bøker. De har fått meg interessert i psykologiske thrillere og australske forfattere :)

  SvarSlett
 3. Kule bøker, men boken Matched over satt til Cassies Valg... Hvorfor ikke bare samme titlen eller Den Samsvarende?

  SvarSlett
 4. Den heter delvis det samme, for den heter Matched også :) Det står nederst i boblen på coveret ;)

  SvarSlett
 5. Mus er en god thriller. Akkurat passe ubehagelig og realistisk. Anbefales. :)

  SvarSlett
 6. Matched er helt fantastisk! :D

  SvarSlett
 7. Ser ut som mange spennende bøker:)

  SvarSlett
 8. Takk for fin og grundig oversikt :) Håper du får en super påske.

  SvarSlett
 9. Så utrolig bra med en slik oversikt! Takk!

  Og god påske til deg, Ladybug! Håper du koser deg!

  Klem Karianne:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)