RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

onsdag 4. mai 2011

Bokanmeldelse: Det ligger i blodet av Matt HaigHva handler boken om?
Familien Radley prøver å leve som en normal middelklasse familie i en liten by i England. De har sine problemer som alle andre; akkurat nå er datteren Clara inne i en periode hvor hun skal være veganer, noe som gjør henne syk og broren Rowan blir mobbet på skolen.

På vei hjem fra fest begår Clara et grusom drap, en handling som skal endre familiens liv for alltid. Barnas hittil ukjente onkel Will, en ikke lenger helt stabil vampyr som arbeider som litteraturprofessor, kommer på besøk for å redde dagen,. Foreldrene, Helen og Peter, forstår at de ikke lenger kan skjule familiens mørke hemmeligheter for barna sine...

Mine tanker om boken?
Det ligger i blodet var en liten skattekiste av en vampyrbok, litt anderledes fordi den ikke først og fremst handler om vampyrer egentlig men det å være en familie. Jeg koste meg stort da jeg leste denne boken, det var rett og slett noe avslappende ved skrivestilen til Haig. Kapittelene dro ikke ut i det vide og det brede, ofte var de bare på en tre, fire sider. Boken var morsom og underholdene, selv om handlingen i boken nok er noe mørkere enn en del av de nyere vampyrbøkene, men det syntes jeg det var utelukkende positivt. 

Noen vil kanskje få assosiasjoner til Twilight når de leser videre i anmeldelsen, men bøkene er veldig forskjellige med unntak et par likhetstrekk i livsstilen til vampyrene. Jeg vil også tro at Haigs bok har en langt større apeal til  begge kjønn enn hva Mayers bøker har.

Hvert kapittel i boken begynner med et avsnitt fra Håndboken for de avholdne, familien Radley prøver nemlig sitt beste for bare passe inn i samfunnet og være slik som alle andre(les: menneskene). En ting man bør lære seg først som sist er at det ikke alltid så lurt å prøve å undertrykke sin egen personlighet.

Tittelen på boken ga meg umiddelbart assosiasjoner til Harper Lees berømte roman To Kill A Mockingbird(min anmeldelse) og det var ikke feil for forfatteren har latt seg inspirere av den berømte Boo Radley fra denne romanen. I et intervju med Pulishers Weekly kan man lese følgende:

Were you influenced by Boo Radley of Harper Lee's To Kill a Mockingbird?
Yes, Boo, pale-faced, misunderstood suburban outsider, was definitely my inspiration, though I later discovered Radley means "of the red meadow," which can have vampire connotations.


Boken passer både for ungdom(fra 16 år og oppover kanskje) og voksne, i England er boken utgitt i to versjoner; en for ungdom og en for voksne, her i Norge tror jeg de fleste tåler å lese samme bok.

Absolutt en bok som fortjener å bli lest, den skal forresten også filmatiseres.

Trailer:

Omslaget:
Anderledes, jeg liker det utrolig godt!

Oppsummering:
4 stjerner av 5 mulige.

Vil du vite mer om forfatteren eller boken? Ta en titt på linkene under:


Det ligger i blodet av Matt Haig
Boken ble utgitt i: 2010 
Målgruppe: Ungdom/Voksen
Antall sider(paperback): 424
Forlag: Tiden
ISBN: 9788210051166
Kilde: Anmelderkopi mottatt fra forlaget for ærlig anmeldelse, jeg har ikke mottat noen annen form for godtgjørelse.

5 kommentarer:

 1. En flott anmeldelse som ga meg lyst til å se nærmere på denne boka!

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Silje :) Håper du liker boken like godt som jeg gjorde hvis du en dag leser den.

  SvarSlett
 3. Denne hadde jeg ikke hørt om :) Virker spennende.

  SvarSlett
 4. Leste denne i oktober/november i fjor og jeg elsket den! Endelig en vampyrbok som skiller seg ut. Den er sær og har masse humor. Den fikk terningkast 6 av meg:)

  SvarSlett
 5. Denne fikk jeg lyst å lese, notere notere:)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.