RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

tirsdag 3. mai 2011

Nye ungdomsbøker i butikkhyllene i mai

Kjærlighet, tidsreiser, hemmeligheter og sorg er noen av ingrediensene i ungdomsbøkene som ventes i butikkhyllene i løpet av mai. Her kommer altså Flukten fra virkelighetens månedlige post om skjønnlitterære ungdomsbøker som utgis av norske forlag i løpet av mai. Hvis det er andre forlag som kommer med bøker denne måneden, som jeg ikke har fått med meg på denne listen, så send meg gjerne en e-post slik at jeg får omtalt disse bøkene også. Jeg håper på å få en så komplett liste som mulig. Ungdomsbøker får så alt for lite spalteplass her i Norge, så dette er mitt lille private initiativ for å sette søkelyset på alle de flotte ungdomsbøkene som utgis.


For en oversikt over utgivelser for voksne i mai besøk Bokelskerinnens blogg.


Hvis du klikker på linken i boktittelen i denne posten så kommer du til forlagets side om boken og om du 
klikker på forfatterens så kommer du til forfatterens hjemmeside(eller lignende) i det tilfeller forfatteren har en egen side. Himmelørnen av Gill LewisUtgis: 2.mai. Forlag: Cappelen Damm


Denne boken har jeg ikke lest noen anmeldelser av, sjekket også på Goodreads men det var svært lite å finne. Det ser ut til at den slippes omtrent likt i England og i Norge så det er sikkert grunnen. Den litt dramatiske omtalen gjør meg så absolutt nysgjerrig nok til å ville lese boken.

Forlagets bokomtale:
Den dagen Callum og vennene hans finner Iona på gården,  prøver de å jage henne bort. Iona slipper unna og forsvinner i fjellet før de får tak i henne. Det er sent på ettermiddagen og snøen har lagt seg. Callum blir bekymret for jenta og begir seg ut for å lete. Da han finner henne, er hun iskald, men hun nekter likevel å bli med tilbake. Hun vokter nemlig over en hemmelighet som befinner seg på en liten øy i et vann som hører til gården til Callum. De to inngår en avtale: Iona skal fortelle hemmeligheten mot at Callum lar henne få lov til å komme tilbake til gården. 

De to knytter et nært vennskap og bestemmer seg for ikke å fortelle hemmeligheten til noen. På den måten vil den ikke komme til skade. Løftet skal komme til å forandre Callums liv for alltid.


Søsteren min på peishylla av Annabel Pitcher Utgis: 2.mai. Forlag: Cappelen Damm


Dette er en bok som handler om sorg og terrorisme såvidt jeg har fått med meg. Det virker som en sterk og solid historie av debutanten Annabel Pitcher. Her kan du lese et intervju med forfatteren og en anmeldelse av boken.

Trailer:

Forlagets bokomtale:
Ti år gamle Jamie har nettopp flyttet til et nytt sted sammen med faren og søsteren sin fordi de trenger en “ny start”. Fem år tidligere ble søsteren hans Rose drept av en terror-bombe. Familien går i oppløsning, men Jamie gråter ikke. Ikke en eneste gang.


Nelias natt av Gro Fykse. Utgis: 12.mai Forlag: Gyldendal
Dette er andre bok i Gro Fykses serie om Nelia, jeg har utrolig lyst til å lese den første boken i serien. Virker spennende! Jeg må få lov til å være litt overfladisk og si at jeg syntes omslaget til Nelias natt er fantastisk. 

Forlagets bokomtale:

I "Nelias natt" fortsetter den spennende historien om 14-årige Nelia som vi møtte i "Nelias gåte". Nelia er i Erunskogen der hun har en oppgave å løse. Men hun blir slått ned og brakt til skogfolkets leir. Her blir hun dømt til døden, fordi hun kan komme til å bli en stor trussel mot deres eksistens. Men Kin som skal være hennes bøddel, slipper henne fri. Nelia kan imidlertid ikke forlate skogen før hun har løst oppgaven hun har fått - og hun må bruke alt sitt mot og sine evner skal hun klare det.


Søte, små løgnere V: Rått av Sara ShepardUtgis: 12.mai Forlag: Gyldendal

De aller fleste har vel kanskje hørt om tv-serien Pretty Little Liars, vel den er basert på bøkene skrevet av Sarah Shepard. Selv har jeg ikke lest noen av bøkene men jeg har lest en annen bok av Sara Shepard, nemlig The Lying Game. Utrolig god bok, jeg har hørt at denne bok-serien er enda bedre, så da har jeg noe å se frem til.

Forlagets bokomtale:
De burde ikke, de vet det, de kan bare ikke la være ...

I idylliske Rosewood, Pennsylvania, der ørevarmere fra Burberry holder diamantbesatte ører varme, har fire pene jenter vært veldig slemme …

High school-elevene Hanna, Spencer, Aria og Emily har alle betalt en høypris for det de har gjort. En som kalte seg ’A’ forfulgte dem i månedsvis og avslørte de mørkeste hemmelighetene deres. Men nå når ’A’ er blitt avslørt, kan jentene endelig vende tilbake til de privilegerte og behagelige livene sine.
Men – én gang en liten løgner, alltid en liten løgner – og disse jentene kan bare ikke la være. Hanna er villig til å gjøre alt for å bli den mest populære jenta i Rosewood. Spencer graver i familiehemmeligheter. Emily kan ikke la være å tenke på sin nye guttekjæreste. Og Aria er litt forbegeistret for morens smak i menn …
Mens hemmelighetene blir mørkere og skandalene saftigere, er konsekvensene iferd med å bli drepende. Jenter som fortrenger fortidens feil, er dømt til å gjenta dem. Og i Rosewood er det alltid noen som følger nøye med …Kanekrøniken: Den Røde Pyramide av Rick RiordanUtgis: 16.mai Forlag: Schibsted

Jeg har enda ikke fått lest noe av Rick Riordan, må si jeg er veldig nysgjerrig på bøkene hans. Serien hans om Percy Jackson er jo utrolig populær, jeg har den liggende på lydbok men har ikke fått lyttet til den, jada, jeg vet jeg er sent ute til festen..

Trailer:

Forlagets bokomtale:
Ny serie fra Rick Riordan – mannen bak Percy Jackson-suksessen! I The Kane Chronicles er de greske gudene byttet ut med egyptiske faraoer som gjenoppstår fra de døde. Skumle hemmeligheter er gjemt dypt inne i oldtidens pyramider. Vi møter søskenparet Carter og Sadie, som etter hvert finner ut av at de ikke er helt som alle andre fordi det bor uante krefter i dem.Smaragdatlaset av John StephensUtgis:18.mai. Forlag: Cappelen Damm. For mer informasjon om boken kan man besøke siden forlaget har dedikert til denne boken.

Smaragdatlaset har blitt skrytt opp i skyene og det har blitt skrevet at dette skulle være en "instant classic". Er det rart jeg er nysgjerrig på hva som står mellom permene på denne? Boken skal ut på bokblogg turne senere i år.

Trailer:

Forlagets bokomtale:
"Mine venner, vi har alltid visst at denne dagen ville komme."
Det er en snøtung vinterkveld. Tre små barn blir jaget fra hjemmet sitt av mørke og ubarmhjertige krefter. Ti år senere er Kate, Michael og Emma ikke på noen måte nærmere sannheten om hva det var som splittet familien.Svaret finnes i et magisk atlas.

Spekket med handling, humor og sterke følelser er Smaragdatlaset det første steget på reisen Kate, Michael og Emma legger ut på. Reisen fører barna til underlige og svært farlige land, og til steder dypt inne i dem selv. Dette er begynnelsen på historien om tre barn som prøver å redde familien sin, og som underveis får et enda større oppdrag: De må forsøke å redde verden.

Forfatter John Stephens har jobbet 10 år med tv og har vært medprodusent for Gossip Girl. Han har også skrevet for Gilmore Girls og The O.C. Han er utdannet ved Universitetet i Virginia. 


Carries dagbok 2: Sommer i storbyen av Candace Bushnell. Utgis:20.mai. Forlag: Aschehoug
Dette er andre bok i serien om Carrie som ung.

Forlagets bokomtale:


Sommeren en en magisk tid i New York, og Carrie elsker alt - de sprø typene i nabolaget, de fantastiske klesbutikkene, de ville festene, og den flotte mannen hun har falt pladask for. Og det aller beste - hun er endelig i gang på et skikkelig skrivekurs og på vei mot å oppfylle sin store drøm.
I "Sommer i storbyen" får vi fortsettelsen på "Carries dagbok" og historien om hvordan Carrie lærer å ta seg rundt i The Big Apple. Hun forandrer seg fra å være en landsens «spurv», som Samantha kaller henne, til å bli den personen hun alltid har ønsket å være. Men etter som det blir stadig mer vanskelig å forene fortiden med fremtiden, innser Carrie at å klare seg i New York, er mye tøffere enn hun noen gang har forstått.
Med vidd og humor avslører Candace Bushnell hvordan Carrie møtte Samantha og Miranda, og hva som gjorde en småbyjente til en av New Yorks mest uforglemmelige ikoner - Carrie Bradshaw.

Forfatteren forteller om serien:


Safirblå av Kerstin Gier. Utgis: 23.mai Forlag: Gyldendal. Dette er andre bok i trilogien "Kjærlighet gjennom alle tider".

Jeg slukte første boken i trilogien , Rubin Rød(min anmeldelse finner du her) da jeg leste den i fjor. Gleder meg som en liten unge til å lese Safirblå!

Traileren til første bok i serien; Rubinrød:

Forlagets omtale:
Endelig er andre bind i Kerstin Giers avhengighetsskapende trilogi "Kjærlighet gjennom alle tider" her.
16-årige Gwendolyn begynner så smått å venne seg til å reise i tiden. Alt er derimot ikke like rosenrødt som hun hadde håpet, og morens råd om å "ikke stole på noen, ikke engang dine egne følelser" viser seg skuffende nok å stemme.
Den første forelskelsen er det heller ikke enkelt å hanskes med, spesielt når den utkårede drømmeprinsen er den uberegnelige, overlegne og kjempekjekke Gideon. 
Og som om ikke det var nok: Den uhyggelige greven av Saint Germain har fattet sterk interesse for henne og bedt henne på ball i 1782. Dermed må hun lære seg å danse menuett av verdens mest utrivelige danselærer, viftebruk og dannet konversasjon av den innbilske kusinen Charlotte, og i tillegg huske hvem som var keiseren av Burundi. 
Men Gwen er ikke den som gir seg uten kamp ...
Safirblå er en bok for eventyrlystne romantikere i alle aldre.


Grenseløs kjærlighet av Simone Elkeles. Utgis: 23.mai. Forlag: Gyldendal


Grenseløs kjærlighet er andre bok i Perfekt Kjemi trilogien til Simone Elkeles. Jeg har nylig lest den første boken, Perfekt Kjemi(min anmeldelse finner du her), og den likte jeg utrolig godt. Gleder meg sånn til å lese denne.

Trailer:

Forlagets bokomtale:

Da Carlos Fuentes kommer tilbake til USA etter å ha bodd et år I Mexico, er han ikke særlig happy over det opplegget storebror Alex har fikset for ham: High school i kjedelige Boulder, Colorado, og hybel hos en av lærerne. Carlos er vant til å klare seg selv og gå sine egne veier – akkurat sånn som Alex før i tiden. Fest og dop og damer – det er sånn Carlos liker det. Han er totalt uforberedt på de følelsene som oppstår for lærerens datter Kiara, ei jente som er helt annerledes enn de jentene han pleier å være sammen med. Kiara oppfører seg som om hun tror hun er mye bedre enn ham, og klarer ikke å skjule hvor mye hun misliker ham. Men hjertet går sine egne veier, og det er ikke alltid sant at like barn leker best …


Hvis du elsker meg av Anneli KleppUtgis: 30.mai. Forlag: Gyldendal

Jeg har en forkjærlighet for historier som fortelles om flere personligheter på engang og som til syvende og sist veves sammen i løpet av en fortelling(gjort på en vakker måte i f.eks. The History of Love). Det blir spennende å se hvordan Anneli Klepp klarer bragden :)

Forlagets bokomtale:
En sommer. Fire personer: Georg, Julia, Anne og Jonas. Mange tanker, drømmer og problemer. Hva er kjærlighet? Hva er forelskelse? Hvor mye tåler et vennskap? Kan noe bli verre når det er som verst?

JONAS er sporty og har for det meste en positiv innstilling, noe som kommer godt med nå som livet brutalt setter ham på prøve. GEORG er en nerd, en kunstner, en filosofisk tenker med god selvtillit og null begeistring for campingvogner. JULIA er sint, uvennlig, sjefete, pen og flink i tennis, og hun gleder seg til å bli voksen og bestemme alt selv. ANNE er rolig,sindig og klok, hun bruker masse tid på å gruble, og på å vente. Mens sommerferien nærmer seg, foretar Jonas dramatiske valg, Georg tabber seg ut foran øynene på den han elsker, Julia hater, og Anne lengter. Fra en bilulykke i regn, en panisk svømmetur i uvær, en kirkegård og et hus ved stranden, skal fire historier flettes sammen til én.

2 kommentarer:

  1. Grenseløs kjærlighet og den første boka i den serien, er bøker jeg har på ønskelista mi:) begge virker veldig spennende, så har lyst til å kjøpe dem en gang og få lest dem:) Hvis du elsker meg, er også en bok som vekket min interesse;) Mange fine bøker her:)

    SvarSlett
  2. Traileren til Rubinrød var kjempesøt :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)