RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

tirsdag 31. mai 2011

Bokomtale: Warm Bodies av Isaac MarionHva slags forhold har du til zombier? Elsker du dem, hater du dem eller kunne du kanskje ikke brydd deg mindre? Ikke la zombie-fordommene bestemme, les denne boken, jeg lover at den vil være verdt din tid.
Forlagets omtale:
A zombie who yearns for a better life ends up falling in love—with a human—in this astonishingly original debut novel.

R is a zombie. He has no memories, no identity, and no pulse, but he has dreams. He doesn’t enjoy killing people; he enjoys riding escalators and listening to Frank Sinatra. He is a little different from his fellow Dead. 
Not just another zombie novel, Warm Bodies is funny, scary, and deeply moving.
Mine tanker om boken?
Da jeg mottok en e-post med forespørsel om jeg ville lese Warm Bodies var min første tanke "æsj, zombier virker som noen utrolig ekle skapninger og de er slettes ikke noe jeg ønsker å lese om". Jeg leste litt mer om boken og veide for og mot, jeg skal innrømme at rosen fra Audrey Niffenegger og Stephenie Meyer gjorde meg ekstra nysgjerrig. Jeg landet tilslutt på at jeg skulle ta sjansen på å lese boken. En zombie-roman kunne jeg vel kanskje prøve.

Når jeg først begynte på boken var den rett og slett umulig å legge fra seg. Isaac Marion har skrevet en hjertevarm debut roman fylt av håp. Av alle ting er det en zombie i en av hovedrollene. Hovedpersonen går under navnet(eller skal vi si bokstaven) R, han ønsker seg en ny sjanse, han vil leve. Dessverre er det slik at man ikke alltid kan få en ny sjangse, man må leve livet når man har muligheten til det. Historien fortelles gjennom R sine øyne og på en eller annen måte klarer forfatteren på denne måten å få leseren til å falle pladask for et lik! Du kan jo lure på hvordan det er mulig, vi snakker jo faktisk om skapninger som er i ferd med å gå i oppløsning. R har falt for Julie, en helt vanlig jente. Julie er en person man bare må bli glad i, hun er full av liv og hun har et åpent sinn. 

Da jeg lukket boken satt jeg igjen med en behagelig følelse av håp. Jeg har nesten glemt å nevne språket i boken, det fortjener å bli nevt, det er helt herlig! Det er så det er vanskelig å fatte at det faktisk er forfatterens debut, hvis han skriver flere bøker så skal de leses. Jeg vet jeg ikke har fortalt så alt for mye i boken i denne anmeldelsen men den må rett og slett oppleves. Vil du vite mer så kan du ta en titt på boktraileren lenger ned.

I en tid hvor bokserier ser ut til å spys ut på løpende bånd var det utrolig deilig å lese en roman som faktisk ikke har en oppfølger(og som klarer seg fantastisk godt uten).

P.S.: Det blir laget film av boken as we speak!

Boktrailer:

Omslaget:
Jeg er litt usikker på hva jeg mener om omslaget, men jeg heller mot å like det.

Oppsummering:
5 stjerner av 5 mulige - en av mine aller beste leseropplevelser så langt i år.

Vil du vite mer om forfatteren eller boken? Ta en titt på linkene under:
Legg til Warm Bodies på Goodreads ønskelisten.
Les Isaacs' blogg 
Følg Isaac på Twitter

Andre anmeldelser:

Warm Bodies av Isaac Marion 
Utgitt: April 26th 2011
Antall sider(paperback): 256
Forlag: Atria(Simon & Schuster imprint - hva er forresten det norske ordet for imprint?)
ISBN: 
ISBN-10: 1439192316 ISBN-13: 9781439192313
Kilde: Anmelderkopi mottatt fra forlaget for ærlig anmeldelse. Jeg har ikke mottatt noen form for betaling for å anmelde boken.


8 kommentarer:

 1. Elsker zombier,eller synes de er fascinerende "skapninger", elsker zombiefilmer og serier. The walking dead er å anbefale og dawn of the dead:)
  Virker som en bok jeg kan like:) hehe. Har jo "the zombie survival guide" i bokhylla mi:)

  SvarSlett
 2. @Nina C.:Så bra, Nina. Dette var virkelig en fantastisk bok syntes jeg :)

  SvarSlett
 3. Jeg elsker zombie-historier, være seg i bøker, film eller spill. Dette høres ut som en litt annerledes vinkling enn det jeg er vant til, kan ikke unngå å bli litt nysgjerrig. Nå må jeg si at jeg foretrekker zombiene som skumle hjernespisere uten følelser, men kanskje R kan overbevise meg om at de kan være alright om de er litt annerledes også. :p

  SvarSlett
 4. Fant nettopp bloggen din gjennom Nina C her oppe.. Likte denne ideen veldig godt! Skal se om jeg får laget et lite innlegg om boken jeg leser nå. Jeg vet ikke helt om jeg liker den eller ikke enda, så må bare lese litt til=)

  Legger siden din til i favoritter så lenge, så jeg finner den igjen senere;)

  SvarSlett
 5. @Anna Lea Isabelle:Så hyggelig :) Del i vei, vi liker smakebiter.

  SvarSlett
 6. @Julie:Da håper jeg du tar en titt på denne boken, hadde vært artig å høre hva du syntes om den. Zombiene er fortsatt zombier i den forstand at de gjerne tar seg et menneske eller to og hjernen er selvsagt favorittbiten.

  SvarSlett
 7. Hvorfor har ikke jeg lest denne anmeldelsen enda :O Den hørtes jo kjempe bra ut :)

  SvarSlett
 8. Kommer så absolutt til å lese den! Er den boken å finne på norsk?

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.